https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Za vstop v prostore vrtca potreben PCT pogoj

23.8.2021  

Vlada je 20. avgusta sprejela Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu.

Vlada je 20. avgusta sprejela Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu, s katerim se zaradi zmanjšanja tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 določajo začasni pogoji za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu.


Za vstop v prostore vrtca potreben PCT pogoj

Ta odlok v 4. odstavku 2. člena navaja Pogoj iz prvega odstavka tega člena, morajo izpolnjevati tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let, o čemer jih vzgojno-izobraževalni zavod obvesti na vidnem mestu s pisnim obvestilom.

(1) Osebe, ki opravljajo delo v vrtcih in osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah, domovih za učence, dijaških in študentskih domovih, organizacijah za izobraževanje odraslih, srednjih in višjih strokovnih šolah ter v visokošolskih zavodih (v nadaljnjem besedilu: vzgojno-izobraževalni zavod), morajo za opravljanje svoje dejavnosti izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, kar dokazujejo z dokazili, določenimi v odloku, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.
(2) Osebe iz prejšnjega odstavka, ki ne izpolnjujejo pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, se enkrat tedensko testirajo na virus SARS-CoV-2 s hitrim antigenskim testom (v nadaljnjem besedilu: test HAG) v prostorih vzgojno-izobraževalnega zavoda, v katerem opravljajo svojo dejavnost, oziroma v prostorih, ki jih določi predstojnik vzgojno-izobraževalnega zavoda.
(3) Za učence in dijake se v skladu z uredbo, ki ureja izvajanje presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2, izvaja samotestiranje.
(4) Pogoj iz prvega odstavka tega člena morajo izpolnjevati tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let, o čemer jih vzgojno-izobraževalni zavod obvesti na vidnem mestu s pisnim obvestilom.

Izpolnjevanje pogoja iz prejšnjega člena preverja predstojnik vzgojno-izobraževalnega zavoda oziroma oseba, ki jo on pooblasti.

Vlada Republike Slovenije preverja utemeljenost ukrepov iz tega odloka na podlagi strokovnih mnenj.

Kot poroča N1 STUDIO je minister za zdravje Janez Poklukar v njihovi oddaji povedal, da po njegovih informacijah ministrstvo za izobraževanje pripravlja spremembo tega odloka. To pomeni, da pogoj PCT za starše vendarle ne bo veljal.

Ta odlok je začel veljati 23. avgusta 2021 in velja do vključno 29. avgusta 2021.

Naslovna fotografija: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2021 ob 16:34 gost

      Saj če so brezplačni testi za vzgojitelje, ki niso cepljeni, pa naj še necepljenim staršem, ki imajo otroke v vrtcu omogočijo brezplačno testiranje.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2021 ob 17:45 kilonja gost

        seveda ja, pa še tortico ti bodo servirali . Hvala bogu, končno, to bi že lani morali uvesti, bebave starše ločiti od notranjih prostorov vrtcev, šol,če bi to že lani naredili bi imeli šole odprte vsaj do Decembra.

        4 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2021 ob 18:54 gost

        kilonja mislim, da nikomur ni treba nobene tortice, samo je pa res če imajo učitelji in vzgojitelji zastonj teste pa bi se lahko cepili, zakaj jih potem ne bi imeli vsi, ki bodo vstopali v šole in vrtce. Če bi bili pošteni bi rekli ali vsi ali pa noben.

        13 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2021 ob 21:10 gost

        Če se cepljen leko ides bilo koma, pa tudi v vrtec po deco. Ka je Nej to logično, ka se bunite.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2021 ob 17:20 gost

      Protiustavni in protizakoniti ukrepi.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2021 ob 17:46 kilonja gost

        Seveda, ker imamo levosučno ustavno sodišče je vsak zakon ki ga lansira desnica, protiustaven, med tem ko so na oblasti levi se dela kar se če. To so stare zgodbe ki presenečajo samo laične politične opazovalce.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2021 ob 17:51 gost

        Ti si tako neumen Janšev cucek, da niti ne veš, da Tvoj pastir Janša ni napisal niti zakona o tem, temveč vlada z nekimi odloki, ki si jih sam izmisli. Hov, hov, hov. Če bi jaz bil tako nor, kot si ti, bi se že zdavnaj fental.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.08.2021 ob 18:48 gost

      Baje se je maršal tvita na Triglavi v hlače ko so ga tam srečali njegovi največji nasprotniki. Zato njim vse kar bodo zahtevali ogudi ker drugače leti naglavacki iz Triglava. Nebo vsaj trbelo helikopterja da bi ga pripeljal v dolino kot to vedno počne ko gre debil bolni bedak SDS na Triglav.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2021 ob 19:19 kilonja gost

        Mislim da se je vaša lezbača pokakala v hlačke, nekam strašno joka po fejsbuku kako jo žalijo in kakšna žaljiva sporočila dobiva, hahahaha.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.08.2021 ob 20:07 realna gost

      mogoče samo v razmislek: - razmišljate kdaj realno iz več zornih kotov? so vam stvari logične? - a je logično, da je že toliko časa pogoj PCT, pa število okužb še kar raste? - a vam je logično, da nosečnica ne sme jemati niti lekadola, za korono pa priporočajo cepljenje? - a je bila katera "svetovna vojna", kjer se je tako zavzemalo za zdravje ljudi in reševalo "navadno rajo"? -vam je logično, da se zdravstveni delavci, ki vsak dan delajo s kovid bolniki, s cepivi..in je to tako "smrtonosna" bolezen, ne cepijo?? - vam je logično, da imamo npr,.dializnega bolnika, ki si mora urediti prevoz do ljubljane, ki ga komaj zdrži, cepilne enote so pa organizirane do 22.ure zvečer in se pripeljejo skoraj na dom? -ste res pripravljeni cepiti svoje otroke? vas nič ne zanima konkreten podatek koliko otrok npr.je v enem letu sploh bilo okuženih in koliko otrok je umrlo? vas res to ne zanima? - ste kdaj brali res strokovne članke, kaj je cepivo? kaj vsebuje? (a veste, da otroku do 1.leta starosti naj ne bi dali jesti domačega, pazi domačega jajca, ker je zelo alergeno!!1- pazi, cepivo, ki pa ga prejme pri enem letu pa je narejeno na osnovi beljaka? mimogrede to ti pove tudi zdravnica - no, vsaj meni je... - a ni zanimivo, da se celo leto nismo nič pogovarjali o gripi? - a ni zanimivo...oz. ste opazili, da bi se energija vlagala v zdrav način življenja? je bilo 10% časa, ki ga namenjajo cepljenju in ostalim zadevam namenjeno "reklami" zdravega načina življenjenja? drugače bi bilo pa lepo, da bi vsakemu dovoljevali svoje mnenje in pa odločitve... brez obsojanja :)

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2021 ob 7:36 kilonja gost

        en kup brezveznih vprašanj...v zdravstvu še nisi slišal za triažo. Hvala bogu da imaš facebook ki ima več odgovorov od kavč epidemiologov , kot jih najdeš na googlu :). Ni ti logično da je trenutno Lekadol manj nevaren za nosečnico kot pa če bi obolela s covidom ? Stvari se spreminjajo, to je logično, tvoj strah pa ostaja velik, bojiš se igle, cepiva, tistih ki cepijo, kovida , smrti ? Verjetno vsega naštetega. Se ne bojiš anesteziologa ko moreš na operacijo ? Kirurga ? Ti povem da bi se mogel , bolj kot vsega povezanega s kovidom . Bom pa vam položil na dušo, toliko v vednost, služenje denarja na račun kovida, cepiva in testerji, med drugim tudi financerji slovenske levice, madžarski proti belski kapitalistični RASIST SOROS in BIll Gates . Zanimivo je da ste se v večini anticepilci delali norca s Trumpa, zanimivo.Saj isto delajo levičarji pri nas, obtožujejo Janšo, častijo Putina. Res imate težave z logiko.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2021 ob 20:17 gost

        Moram odgovoriti.... meni je to vse popolnoma jasno. Vsa čast za tako lepo napisano, v vsem se strinjam z vami. Bojim pa se zelo, da bo ljudem postalo jasno, takrat ko bo žal prepozno za marsikoga. Lp.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.08.2021 ob 20:43 gost

      Trinajst modrih ne more odgovoriti na eno neumno vprašanje , na žalost jih je tu veliko.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.08.2021 ob 21:04 gost

      Naj bo vsem jasno: ZA CEPLJENJE NI OVIR, SE GIBLJEM PO AVSTRIJI IN NEMČIJI BREZ PROBLEMA NA TERASAH PRVO SKENIRAJO KODO Z MOBITELA POTEM PA PIJAČA IN KOLIKO HOČEŠ. SLEJ KO PREJ BO TAKO TUDI PRI NAS. CEPITE SE PA NEBO PROBLEMA.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2021 ob 20:31 gost

        Ti se samo giblji po celem svetu, če te je volja, si cepljen, čega se bojiš? Jaz pa nočem, da delajo na meni poskuse s nekim poskusnim cepivom in basta........... Amen.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.08.2021 ob 21:44 AMY gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .................................... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.08.2021 ob 21:46 Drzavljan gost

      Gost Realna lepo si napisal,samo kaj se čaka nas necepljene?!? Če se nočem cepiti,kaj se mi preostane pol drugega,za teste pa nisem finančno zmožen?? Res nevem,kako naprej?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2021 ob 20:35 gost

        Državljan, samo ne se pustiti ustrahovati s cepivom, res, da je hudo a ver jami mi, bo boljše. Dobro zmeraj premaga zlo, pa tudi v tem norem času bo tako.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.08.2021 ob 23:35 MarciaCampbell gost

      Neverjetno! Vsako uro sem zaslužil 85 dolarjev, odkar sem pred pol leta začel delati na internetu kot samostojni delavec ... Več ur dnevno delam od doma infdfdf opravljam osnovno delo, ki ga dobim pri tem podjetju, na katerega sem naletel na spletu ... Zelo sem vesel deliti to delovno priložnost z vami ... To je vsekakor najboljša služba, kar sem jih kdaj imel ... Preverite tukaj ...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2021 ob 23:36 MarciaCampbell gost

        Neverjetno! Vsako uro sem zaslužil 85 dolarjev, odkar sem pred pol leta začel delati na inyttternetu kot samostojni delavec ... Več ur dnevno delam od doma in opravljam osnovno delo, ki ga dobim pri tem podjetju, na katerega sem naletel na spletu ... Zelo sem vesel deliti to delovno priložnost z vami ... To je vsekakor najboljša služba, kar sem jih kdaj imel ... Preverite tukaj ... www.NetJob1.com

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.