https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Začenja se prodaja enotnih subvencioniranih vozovnic za študente in dijake

26.8.2021  

V sredo, 25. avgusta 2021, se je začela prodaja enotnih subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP), s katerimi je študentom, dijakom in udeležencem izobraževanja odraslih omogočen dostopnejši javni prevoz do izobraževalnega zavoda

Vlogo je mogoče oddati z uporabo svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS) na portalu eUprava. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je tako ob začetku prodaje subvencioniranih vozovnic vse dijake in študente pozval naj opravijo nakup vozovnice od doma.

Vlogo morajo oddati vsi tisti, ki prvič zaprosijo za subvencionirano vozovnico in tisti, ki želijo podaljšati veljavnost vloge iz preteklega šolskega oziroma študijskega leta.

Kako poteka postopek nakupa?

Dijak ali študent na portalu eUprava s svojo e-identiteto (digitalno potrdilo ali smsPASS) odda vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. V nekaj minutah prejme odgovor in ob pridobitvi pozitivne odločitve o upravičenosti do subvencionirane vozovnice, dobi aktivno povezavo, ki ga ob kliku preusmeri na spletno mesto, kjer lahko izbere želenega prevoznika in v njegovi spletni prodajni aplikaciji kupi vozovnico.

Ker je uporabnik prijavljen s svojo e-identiteto (digitalno potrdilo ali smsPASS) lahko takoj kupi vozovnico. Ob prvem prevozu se ob stiku kartice IJPP z validatorjem na kartico naloži kupljena vozovnica.

Tisti, ki nimajo e-identitete (digitalnega potrdila ali mobilne identitete smsPASS), ga z osebnim dokumentom lahko pridobijo na najbližji upravni enoti, kjer oddajo vlogo za pridobitev brezplačnega digitalnega potrdila, medtem ko lahko zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS oddajo na več prijavnih službah (Upravne enote, Centri za socialno delo, FURS, območne enote ZZZS,…).

Podrobnejše informacije glede pridobitve subvencionirane vozovnice je mogoče najti na spletnih mestih Ministrstva za infrastrukturo, Ministrstva za javno upravo, IJPP in eUprava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2021 ob 7:59 gost

      Gdo se bo sploh vozil z vlakom keri rabi 5 ur do prestolnice. Kajti ta muzej na prostem je še prepočasen za upokojence kamoli za študente in dijake.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 16:57 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.