https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Potrošnikova stavba postala ruševina

25.08.2021 ob 6:00  

Nekoč najbolj znana stavba v središču Murske Sobote je zdaj postala ruševina, tako bo namesto Potrošnikove stavbe zdaj začel rasti nov trgovski center.

Kot smo že poročali, se je pred kratkim začelo rušenje Potrošnika, ki je bil ena izmed bolj znanih objektov v Murski Soboti.

Prva faza izgradnje se tako približuje koncu, gre za izvedbo odstranitve dela obstoječih objektov ob Slomškovi ulici ter objektov na sredini stavbnega kompleksa, na tem mestu pa naj bi začel rasti nov trgovski center.

Mercator je že lani predstavil projekt gradnje novega trgovskega centra v središču Murske Sobote, ki ga je načrtoval med Ulico arhitekta Novaka, Slovensko, Slomškovo ter Gregorčičevo ulico. Murska Sobota pa bi tako pridobila nov moderen trgovski center, ki bo uredil ta del mesta. Mercator je do 14.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča z nekaj stavbami prišel pred leti, ko je prevzel trgovsko podjetje Živila, to pa je pred tem prevzelo murskosoboško trgovsko podjetje Potrošnik. V stavbah, ki so zdaj že dolgo propadale, je Potrošnik prej imel upravo, skladišča in tudi dve prodajalni.

Ker gre za imenitno lokacijo v samem središču mesta, je vsakokratna mestna oziroma občinska oblast pritiskala na Mercator, naj to območje uredi in zgradi trgovski center. Skupna površina Mercatorjevega trgovskega centra naj bi obsegala približno 4.350 m2. V sklopu projekta pa je bila poleg parkirišča predvidena še ureditev zunanjih zelenih površin, površin za pešce in kolesarskih stez ter otroško igrišče.

V novem Mercatorjevem trgovskem centru je bil predviden večji samopostrežni market s prodajno površino pribl. 2.500 m2, ki bo ponujal širok izbor živil in življenjskih potrebščin. Ponudbo bodo dopolnjevali še kavarna in sklop najemniških lokalov različnih velikosti v skupnem obsegu 925 m2. Celotna naložba je bila takrat ocenjena na sedem milijonov evrov, kot so povedali takrat na Mestni občini Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2021 ob 7:55 gost

      Sto de obiskoval ta trgovski center. Sodniki odvetniki med delavnim časom. Kjer se bodo lahko predstavljali pod drugimi imeni. Kot je to počela sodnica in je za nagrado dobila boljše plačano mesto v Mariboru.

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.08.2021 ob 15:33 A gost

        Pa ka filozofejraš keri so odili v Merctor do dale odili v Mercator s ten de de tou moderna nouva bouta.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2021 ob 9:00 gost

      Jap , Potrošnikova stavba le ruševine in pa spomin na uspešne pomurske gospodarstvenike , katere je v tistih časih kupil oz. prevzel en zakotni mercator , namesto obratno.

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.08.2021 ob 13:27 gost

      super, končno de se to zrihtalo!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2021 ob 14:17 gost

      Se vidi ka se vse vklapa tu so porušili Potrošnikovo upravo vsi direktori pa vodilni pa danes po nakupi v v NOVI SPAR tak ka vala ena vrata se zaprejo druga pa odprejo.To jim je ostalo v navadi Otvoritve na konci pa Zapiranje in lastninjenje.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2021 ob 18:38 Joužek gost

      Povsod v centrih mest gredo parkirni prostori pod zemljo, pri nas pa tega še dogo ne bomo jemali.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 15:40 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.