https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Puklavec Family Wines že petič postal vinar leta

25.08.2021 ob 14:45  

Torek na sejmu AGRA je minil v znamenju takšnih in drugačnih zdravic, saj je bil dan veterinarjev, konjerejcev in ljutomerskih kasačev, sadjarjev, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, vinogradnikov in vinarjev.

Na ta dan je potekala svečana razglasitev rezultatov in podelitev medalj odprtega državnega ocenjevanja vin, odprtega državnega ocenjevanja BIO vin Vino Slovenija Gornja Radgona in ocenjevanja tramincev ITC - International Traminer Challenge.

Medalje je podelil kmetijski minister Jože Podgoršek. Dogodka pa se je med drugim udeležila tudi vinska kraljica 2020 Ana Pavlin. Na dogodku pa je bil razglašen tudi vinar leta, to je postala vinska klet Puklavec Family Wines d.o.o. Za vinsko klet iz Ormoža je to že peti naslov vinarja leta, pred tem so ga že osvojili v letih 2014, 2016, 2018 in 2020.

Vinska družba Slovenije je z drugimi pomembnimi deležniki v vinogradniško vinarskem sektorju podpisala skupno izjavo o krepitvi sodelovanja slovenskih vinogradnikov in vinarjev.

Ker je bil torek tudi Dan veterinarjev, so Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Veterinarska zbornica in Veterinarska fakulteta na sejmu AGRA organizirali strokovno srečanje celotne veterinarske stroke.

Med drugim je na ta dan potekalo še več posvetov, tako je Zveza kmetic Slovenije pripravila posvet kmečkih žena o aktualnih težavah žensk na podeželju. Ekoci, Eko civilna iniciativa Slovenije pa je v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenje pripravila dva posveta.

*Foto: Pomurski sejem

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2021 ob 16:50 gost

      ZAKAJ JE PREKRIŽALA NOGE!!!!!!!!!???? To pomeni da je .....!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.08.2021 ob 20:01 kmaža gost

      profesionalci že ne bi tako prekrižali noge, prav tako se ne spodobi taki dekolte imeti na takšnih zadevah. ja, pomeni, da je....! na km se itak vidi, da nima naravne ustnice.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2021 ob 7:47 gost

      MAFIJA - MAFIJI

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2021 ob 3:12 gost

      Pri Rjavci ma vse svojo ceno…🤨

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.