https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Gasilci upravičeni do brezplačnega testiranja, za študente obvezno tedensko testiranje

26.8.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala prof. dr. Borut Štrukelj iz Fakultete za farmacijo v Ljubljani in Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata.

Maja Bratuša je najprej povedala, da je Vlada danes izdala Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu. Spremembe so tudi pri prehajanju meje. Poleg dosedanjih petih izjem bo vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in brez pogoja PCT dovoljen tudi osebi, ki prehaja mejo zaradi prevoza otroka, ki še ni dopolnil 15 let, zaradi vključenosti v vzgojo in izobraževanje, če se čez mejo vrne v dveh urah po prehodu meje. Sprejete so bile tudi spremembe odloka, ki ureja začasne omejitve pri izvajanju športnih programov. Vsi udeleženci športno rekreativnih dejavnosti v zaprtih prostorih, ki so starejši od 15 let, bodo morali po novem izpolnjevati pogoj PCT.

Študenti se bodo morali po novem tedensko obvezno testirati

Dopolnitev se nanaša na obveznost tedenskega testiranja, ki bo po novem predvideno tudi za študente. To bo financirano iz državnega proračuna. Vsi trije odloki v veljavo stopajo naslednji dan po objavi v Uradnem listu in veljajo do 5. septembra.

Brezplačno testiranje tudi za poklicne gasilce in osebe, ki izvajajo osebno asistenco 

Do brezplačnega testiranja pa bodo po novem upravičeni tudi osebni asistenti, ki pri izvajalcih osebne asistence izvajajo osebno asistenco v skladu z zakonom, ki ureja osebno asistenco, pri vseh pa zaradi dela z uporabniki teh storitev obstaja neposredna nevarnost za širjenje COVID-1. Navedene osebe zagotavljajo storitve osebam z dolgotrajnimi telesnimi, duševnimi, intelektualnimi ali senzoričnimi okvarami in pa poklicni gasilci.

Nato je prof. dr. Borut Štrukelj iz Fakultete za farmacijo v Ljubljani predstavil nova možna zdravila in cepiva.

To zdravilo ni bilo registrirano po uradni poti na Evropski agenciji za zdravila, ampak je pridobilo t. i. izjemno dovoljenje. REGEN-COV-2 je sestavljen iz dveh protiteles, ki po injiciranju poiščeta virus, se nanj vežeta in ga inaktivirata.

Mešanje cepiv za 3. odmerek celo priporočljivo

Imamo tudi posameznike, ki ne razvijejo protiteles, težava pa so tudi nove različice virusa, zaradi katerih se učinkovitost cepiva nekoliko znižuje. Zaradi vseh teh dejavnikov je tretji, poživitveni odmerek vedno bolj smiseln ob tem je celo priporočljivo, da se cepiva za ta odmerek mešajo med sabo, saj tako nudijo večjo zaščito.

Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata je nato izpostavila, da je bilo: "V obdobju od 19. julija do vključno 22. avgusta je bilo opravljenih 12.831 inšpekcijskih nadzorov. Izrečenih je bilo 49 prekrškovnih sankcij, 351 opozoril po Zakonu o prekrških in 262 upravnih ukrepov. Zaradi neizpolnjevanja pogojev PCT je bilo izdanih skupno 175 ukrepov; od tega 16 sankcij po Zakonu o prekrških, 75 opozoril po Zakonu o prekrških ter 84 ostalih upravnih ukrepov. Zdravstveni inšpektorat je opravil 8.309 nadzorov spoštovanja karantene. Pri tem so skupno zabeležili 1.515 primerov, ko oseb ni bilo na mestu, kjer bi morale prestajati karanteno. Zaradi neupoštevanja ukrepa so bili v teh primerih začeti prekrškovni postopki."

V zvezi s tem, pa je na koncu dodala, da zdravstveni inšpektorji napovedujejo kmalu poostreno akcijo, ki bo izvedena skupaj s policijo. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2021 ob 15:50 gost

      Preveč popustljiva država, poglejte druge države po svetu. Vsi imamo ZASTONJ CEPIVO, ZATO NAJ BODO TESTI ZA ČISTO VSE OBVEZNI IN PLAČLJIVI in vsakih 48 ur.

      7 32 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2021 ob 16:01 gost

        Res, ti JANŠEV CUCEK, malo poglej Švedsko, Dansko, Teksas, Florido, Belorusijo, Nizozemsko, Veliko Britanijo, .......... Kaj, če bi se tvoj puklasti čelavi kaplar po njih ravnal in ne po Merklovi in Kurzu?

        19 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2021 ob 16:34 gost

      Boli me k...... Nega logike če mamo zadosta cepiva in zastonj, naj bo testiranje obvezno za vse in za vse plačljivo brez izjem.

      7 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2021 ob 17:10 gost

        NOBENO TESTIRANJE NI POTREBNO. Kdor je bolan, naj gre k zdravniku in po potrei v bolnišnico, ostali živijo normalno. A tu notri je preveč denarja za posameznike, da i se temu uprli. Za denar, ki smo ga zmetali v testiranje, bi lahkozgradili moderno olnišnico samo za kovid bolnike. V Texasu so že 10. marca ukinili vse korona ukrepe. Kaj misliš je tam še kdo živ??????????? Nekateri imate glavo res samo za frizerja, nekateri pa še to ne, ker ste čelavi.

        24 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2021 ob 16:37 TRETJI ODMEREK gost

      si porinite v pizdo materino, strokovnjaško.

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.08.2021 ob 17:28 gost

      Preden pride 3.odmerek morejo biti vsi drugi cepljeni, prvič in drugič. Šele takrat če bo potrebno, mi kateri smo dvakrat je zaenkrat dovolj.

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2021 ob 17:46 gost

        Vsi nikoli ne bomo cepljeni, to so vaše mokre neuresničljive sanje. Po nekaj mesecih te cepivo veš ne ščiti, zato se boš moral vsalo leto najmanj 4 x cepiti. Ko pa pride nov sev, vajo ponoviš.

        19 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.08.2021 ob 18:17 gost

      Vsi vi, ki ste tako navdušeni ( večinoma ste desničarji ) nad cepljenjem in testiranjem, ali si resnično želite živeti v takšnem svetu, da se boste vsako leto 4 x cepili, a kljub temu zboleli, da oste vso življenje nosili izven svojega stanovanja ( na koncu mogoče še tam ) nagobčnike, da bodo vaše male otroke neprestano testirali s testi, ki lahko zelo poškodujejo nosno sluznico in pustijo trajne hude poškodbe, da boste kljub cepljenju in testiranju nekaj mesecev zaprti v občine s policijsko uro, da vam bo normalen obisk zdravnika onemogočen, kakor tudi nujni pregledi, operacije, .............................. , da bodo kulturne ustanove, šole, telovadnice, gostilne, ....... nekaj mesecev zaprte, da ............ Kaj res želite živeti v takšnem svetu????????????????????

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.08.2021 ob 21:16 gost

        Ges nej , ka mo Iskrine števce montero pa Ei Niš TV-je gledo pa mi nič nede , če pa že , te pa eno tableto Lekadola vzamem , že pa nakladaš , lolek yu.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.08.2021 ob 18:33 gost

      Kam gre ta svet???

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.08.2021 ob 18:38 gost

      Svet gre kontra CORONI zato vsi cepit, slej ko prej, še kak mo se vam smejali.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.08.2021 ob 18:39 Tejc gost

      To več nima nobenega smisla več sploh nevejo kaj bi si še zmislili samo da bi služili. Sem zaposlena v trgovini delam z ljudmi ves čas in do sedaj nisem imela še nobene izmišljene korone in se ne mislim cepiti z nobenim cepivom pod nobenim pogojem in tudi moja družina se ne bo posebej pa ne otroci. Vsak kateri se želi se naj cepi zdrave pa naj pustijo na miru ko ima kateri kakšne simptome prehlada ali nevem kaj pa se naj testira ne da zdaj zdrav človek vsakih 48 ur potrebuje test pa kje je tu logika?????

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.08.2021 ob 18:50 gost

      LEVOJAJA GAMAD , NAJ POCRKA!!!!!!!!!! kost v dupe pa naj jih pes pošlepa--majmune!!!!!

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.08.2021 ob 19:51 NN gost

      Lejko je stokrat senki to cepivo,zakoj bi nekoga prisilo ka de se cepo...celo z neksimi nedokazanimi cepivi stera so se v fazi preizkusanja!? 100% pa znan ka se je kar nekaj zdravstvenih delavcov "cepilo" tak ka so sploj nej dobili inekcije,odmerek odvrgli,v sistem pa zavedli ka so kao cepljeni..pa to je nej na pamet povedano..iz prve roke! Telko o ton kak v zdravstvi verjamejo v ta cuda..

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.08.2021 ob 8:02 Covid colaps gost

      oe24.at/leute/international/kiss-frontmann-stanley-69-hat-trotz-impfung-corona youtube.com/watch?v=ZhIsAZO5gl0

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.08.2021 ob 8:04 gost

      Portal Pomurec.com omogoča primitivne in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.08.2021 ob 12:18 gost

      Eni se res zelo grdo izražajo.....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.08.2021 ob 12:23 gost

      Ja včasih je bilo tako, da če si bil bolan si šel k zdravniku, danes pa bolnim vstop v zdravstveni dom prepovedan.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.