https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Testi za samotestiranje bodo od ponedeljka na voljo v lekarnah

27.8.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval državni sekretar na Ministrstvu za zdravje mag. Robert Cugelj.

Maja Bratuša je najprej povedala, da je 14-dnevna incidenca po danes objavljenih podatkih znašala že 216 (včeraj 199), sedemdnevno povprečno število novih primerov pa se je povzpelo na 393.

Mag. Robert Cugelj državni sekretar na Ministrstvu za zdravje pa je povedal, da so včeraj vsem lekarnam posredovali dopis naj nabavijo teste, z namenom, da bodo le-ti na voljo v lekarnah že v začetku naslednjega tedna. Glede na zelo dobro organiziranost lekarn verjamejo in upajo, da bodo lekarne izvedle potrebne aktivnosti, da bodo testi v lekarnah na razpolago 30. avgusta 2021, ko se lekarne odprejo. Določeno, pa je da se testiranje izvaja enkrat tedensko v enakih presledkih in bo brezplačno. 

Starši ali skrbniki ne morejo dvigniti testov na svojo kartico

 "Testi za samotestiranje se lahko dvignejo od ponedeljka 30. avgusta 2021, verjamemo, da v kateri koli lekarni v Sloveniji. Testom bodo, tako kot ostalim medicinskim pripomočkom, priložena navodila za uporabo. Do izdaje testov so upravičeni učenci in dijaki, ki so rojeni od 1. 1. 2002 do 31.12. 2009, torej učenci 7., 8. in 9. razreda osnovnih šol in dijaki od 1. do 5. letnika.

Vsak upravičenec lahko dvigne 5 testov na mesec in to katerikoli dan v mesecu

Dijaki in učenci, ki nimajo kartice zdravstvenega zavarovanja za izdajo testa v lekarni predložijo potrdilo o vpisu v šolo. Za dvig testov za samotestiranje je potrebna veljavna kartica obveznega zdravstvenega zavarovanja upravičenca do testov. Starši ali skrbniki ne morejo dvigniti testov na svojo kartico. Vsak upravičenec lahko dvigne 5 testov na mesec in to katerikoli dan v mesecu. V primeru pozitivnega rezultata testa pri samotestiranju mora učenec ali dijak, oziroma starši ali zakoniti zastopniki, nemudoma obvestiti izbranega osebnega zdravnika osebe, ki bo učenca ali dijaka napotil na testiranje s testom PCR," je nato dodal mag. Cugelj.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2021 ob 13:09 gost

      Nobeno testiranje in samotestiranje ni potrebno. To prisilno testiranje otrok (kakor tudi odraslih ) in prisilno poseganje v telesa otrok nima nobene podlage ne v Ustavi in ne v zakonih in bi tiste, ki to forsirajo in zapovedujejo morali najstrožje kaznovati. Tu gre predvsem za teroriziranje prebivalcev, zaslužke posameznikov in uvajanje novega družbenega reda, ki z medicino in zdravjem ljudi nimajo nobene veze. Ameriški CDC kakor tudi Nobelovc in veliki svetovni strokovnjaki so jasno povedali, dq ti testi ne ločijo med korono, gripo, angino in drugimi prehladnimi obolenji in se ne bi smeli uporabljati za te namene, za katere se uporabljajo. Kaj naši " strokovnjaki " Janša, Beovićeva, Poklukar, Krek, Logarjeva, debeli fizik SDS, IhAN, ............ TEGA NISO SPOSOBNI PREBRATI IN RAZUMETI??????????????????? Zakaj na Švedskem in pazi!!!!!!! na Madžarskem tega ne počnejo????? Da o ostalih naprednih državah razen Nemčije, Avstrije in Francije ne pišem. So v Texasu, kjer so že 10. marca ukinili vse korona ukrepe, že vsi umrli ali kako je tam. Kaj delajo na Danskem, Nizozemslem, v Veliki Britaniji,.................. da ne bom samo Švedske omenjal. Zakaj morajo pri nas izbranci v zdravstvu dobiti po 7.000 evrov in več mesečnega korona dodatka, v razvitih džavah pa nič ali največ 500 evrov??????????? Pa v javnem sektorju ljudje, ki k0orona bolnika še videli niso, velike korona dodatke, pa župani in podžupani v svojih pisarnah velike koron dodatke, država se pa na veliko zadolžuje?????????????????? Pa vso dogajanje s korono vnaprej planirano. Dajte ljudje malo razmišljati s svojo glavo, ne vsega verjeti Janševim medijem in njegovim ter farmacijskim plačancem. Berite novice na internetu, če obvladate vsaj nemščino ali angleščino. Ne biti hlapec in vsemu kimati.

      23 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2021 ob 23:48 kilonja gost

        Ti sam fauš al kva ? pejt delat pa boš ti tud dobu dodatk prekmurc len .kva , ti se raj upraš kolk plače imajo nemški zdravniki pa kakšne plače imajo ta naši zdravniki , če že delaš primerjave med korona dodatki.plače imajo nemšk zdravniki krat 2 na pram našim.as fauš al kuga?zdaj k folk k ima prenizke plače končn neki dubi.pejt u kurec socialar.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2021 ob 13:55 gost

      Bravo prijatelj..... takšne rabimo... z vsem spoštovanjem. Saj to je ravno to, ker ljudje nič ne raziskujejo in slepo verjamejo samo napunpanim medijem.

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2021 ob 15:42 gost

      Samo testirati se v tej državi mora samo vlada nesposobna ker sploh Neve kje imajo glave kere so pa itak kot švicarski sir.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.08.2021 ob 16:41 gost

      Vse starše bi samo opozoril, da lahko s temi palčkami za testiranje otrokom ( ali otroci sami ) povzročijo svojemu otroku nepopravljivo poškodbo nosne sluznice, krvavitve in še druge hude poškodbe in okvare. Zakaj ti naši laiki, ki se imajo za strokovnjake ne uporabljajo testiranja na podlagi sline????????????? Ker tam ni takšnega zaslužka posameznikov , ali ............????

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2021 ob 23:41 mihi gost

        res je res res je, enkrat so enemu otroku palčko rinili v nos, pa mu je skozi oko pogledala ven..sick scene ti povem.pa po cepljenju s pfierjem je enemu rep zrasel. en ko je imel korono pa se mu je obraz naredil še na zatilju, noro vam povem, prava zadeta scena folk.men je ušeč ta korona čas same scene full

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 0:04 mihi gost

        en moj prijatelj je po cepljenju tako namagneten da je cel po telesu prekrit z noži vilicami žlicami in s podobnim. spet en ima po brisu vstavljen čip s 5 g omrežjem pa ne rabi več naročnine za telefon plačevat, kulsku ne ? prej sem vedno googlal ko sem kaj rabil zdaj pa njega vprašam pa je. jaz bi pa imel navigacijo rad v glavi anticepilci kako pa pridem do tega?

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.08.2021 ob 17:29 gost

      Naj se PTC tan zadaj notri po rinejo, vepa nisce ne kontrolejra brez veze, inspektirov pa nindre, zato pa idejo številke v višave.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.08.2021 ob 17:39 gost

        Številke so takšne kot kasta hoče. Kaj ti res ne razumeš, da se s temi testi sploh ne bi smelo testirati? Sam izumitelj te testov to jasno pove, da ti testi niso namenjeni za diagnozo bolezni. Zakaj tega ni na Švedskem, Danskem, Madžarskem, .....................?????????????????

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.08.2021 ob 17:59 gost

      Tisti bolj zategnjeni si na portalu MMC preberite kako je s tem na Danskem, Hrvaškem, Madžarskem, ............. , da ne boste mislili, da je povsod tako kot v Avstriji in pri nas. KAREL KOZIC to velja tudi zate. Beri, da se kaj naučiš.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2021 ob 7:50 Karel K. gost

        Pusti mene pri miru in ne trati svojega časa. Ukvarjaj se rajši sam s sabo. Danci so več kot 70 odstotno cepljeni, Švedi 80 odstotno. Za madžare inHrvate pa ne veš kaj je res, s kakšnimi podatki operirajo. Nič ne pišeš o Severni Koreji, Kubi, Mongoliji, če seveda veš kje se splot ta država nahaja. Ti si edn butl titoistični Kapo nevoščljiv človek, kateri kmjisli, da je pameten ker so te titoisti psihološko tako vzgojili, ker si bil vzoren kapo v takratnih DO in si delavce teroriziral, da ja nebi šinfali Tita in patijo ter partijskega sekretarja v DO. S temi testi se testirajo po celem svetu, tudi na tebi ljubi tarči Švedski. Če česa ne veš, me samo vprašaj, bom del svojega časa namenil tebi za odgovbor, saj rad pomagam ljudem kateri imajo malo znanja.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.08.2021 ob 20:28 Muras gost

      Ti testi so eno veliko sranje ce imas vlazen nos je ze covid sem sam probal naj si jih puklas porine v rit

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.