https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Tiršek v Tokiu osvojil srebro

30.8.2021  

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Tokiu osvojil srebrno medaljo v disciplini zračna puška stoje v kategoriji R4.

Tiršek je bil odličen že v predtekmovanju, kjer je dosegel četrto mesto. Pred njim so bili le Italijan Andrea Liverani, Novozelandec Michael Johnson in Ukrajinec Vasil Kovalčuk

V finalu pa je nastopil še bolje in si na koncu pristreljal srebro. Ugnal ga je le Šved Philip Jonsson, ki je slavil z novim paraolimpijskim rekordom 252,8 kroga. Tiršek je za njim zaostal za 0,8 kroga. Bron pa je z 230,7 kroga osvojil Liverani.

Za Tirška je to že tretja medalja v karieri. Tudi prejšnji dve, obe srebrni, je dobil v tej disciplini na igrah v Londonu 2012 in Riu 2016.

Skupno pa je Tirškova medalja v Tokiu že jubilejna 50. za slovenske športnike invalide na paraolimpijskih igrah, upoštevajoč nastope tako za samostojno Slovenijo kot za nekdanjo Jugoslavijo.

*Foto: FB Šport invalidov

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.08.2021 ob 12:56 gost

      Bravo, bravo in vse čestitke za medaljo kero ste si več kot zaslužili. Že s tem ko greste tja ste si že zaslužili priznanje vsi para olimpijci.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.08.2021 ob 13:06 Čergoli gost

      Na naslednjih para OI bodo sodelovali nogometaši Mure in opica VALI.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.08.2021 ob 13:32 paraolimpijec gost

      Čergoli, ti niti tja ne prideš, ker si mentalno bolan !!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.