https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurska društva invalidov razočarana nad izključitvijo iz razpisov lendavske občine

31.08.2021 ob 9:08  

V Pomurskih društvih invalidov so razočarani nad odločitvijo Občine Lendava, da spremeni pogoje razpisa za sofinanciranje programov na področju socialnega in zdravstvenega varstva. Do sredstev so bila letos upravičena le lendavska društva.

V Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota ter Društvu gluhih in naglušnih Pomurja so se doslej prijavljali na razpise v vseh občinah, ki so na tak način sofinancirale njihove dejavnosti. V lendavski občini pa je letos prišlo do sprememb, pri čemer so do občinskega denarja upravičene samo organizacije iz Občine Lendava. Vloge društev so bile zavrnjene, prav tako pritožbe.

V vseh treh društvih zato opozarjajo, da so člani njihovih društev tudi občani občine Lendava. Branko Gornjec, sekretar Društva gluhih in naglušnih Pomurja, je izpostavil, da imajo prav v Občini Lendava največjo skupino gluhih iz Pomurja. Odločitev občine za spremembo pogojev financiranja pa ocenjuje za moralno sporno.

Stanko Novak, predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, je ob tem opomnil, da so za člane društva socialnovarstveni programi zelo pomembni. Bojijo pa se, da bi "zgledu" Občine Lendava sledile še druge. Nekaj občin tovrstnih razpisov sploh ne objavlja, se pa društva za občinski denar prijavljajo s posebnimi vlogami.

Društva sicer sredstva za svoje delovanje dobijo od Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij (Fiho), in sicer od 50 do 70 odstotkov vseh sredstev, preostalo pridobijo od lokalnih skupnosti, nekaj je tudi donacij drugih organizacij. Tri četrtine prejetih sredstev namenijo za programe in dejavnosti, preostalo četrtino pa za delovanje društva in različne materialne stroške.

Po poročanju STA so se  s svojimi vprašanji že obrnili tudi na lendavskega župana Janeza Magyarja, njegov odgovor še čakajo.

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2021 ob 12:52 gost

      Verjetno je kako Madžarsko ali medzimursko društvo za sedlo njihovo mesto.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.09.2021 ob 9:18 idol gost

      tipično za to občino ki je amo za pobruhati. sramote se kar vrstijo za lendavo, anikogar nič ne izuči. csak igy tovabb ti idiotak!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 17:08 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.