https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srednješolci zakorakali v prvi šolski dan

Gimnazija MS in CPTŠ MS, 01.09.2021 ob 12:15  

Na današnji prvi šolski dan smo preverili dogajanje pred Srednješolskim centrom v Murski Soboti, kjer delujeta Gimnazija Murska Sobota in Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota.

Začetek novega šolskega leta za večino šolarjev pomeni konec brezskrbnih počitnic in vsakodnevno skrb za šolske obveznosti. Hkrati pa se marsikdo s ponovnim začetkom šolskega leta veseli novih znanj in veščin, novih izkušenj in doživetij ter sklepanja novih poznanstev in prijateljstev, tudi takšnih, ki lahko trajajo vse življenje.

V šolskem letu 2021/2022 bo srednje šole obiskovalo približno 73.900 dijakinj in dijakov, kar je nekoliko več kot v minulem šolskem letu, ko jih je bilo 72.891. Od tega jih bo v prvih letnikih približno 21.000, lani jih je bilo 20.450.

Gre že za tretje šolsko leto, zaznamovano s covidom-19, ki se bo tako začelo, kot se je lansko šolsko leto končalo. Z vsemi učenci v šoli, a z nekaterimi omejitvami. Novo šolsko leto glede organizacije in izvedbe pouka bo potekalo po modelu B, kar pomeni, da se bosta v vzgojni-izobraževalnih zavodih izvajala tako obvezni kot neobvezni del izobraževalnega procesa. Ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) se lahko izvajajo tudi vse dejavnosti in programi, vključno z dnevi dejavnosti, šolo v naravi in plavalnimi tečaji. Učenci zadnjega triletja in dijaki pa se bodo morali prostovoljno samotestirali, za učitelje velja pogoj PCT.

 Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2021 ob 18:28 gost

      Nedovolite da vam to veselje nesposobna vlada vzame. Vi spadate v šolo na daljavo se pa naj posrana vlada in šolska ministrica jebejo če njim bo to v veselje.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.