https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prvič prestopilo prag šole več kot 21 tisoč prvošolcev

Murska Sobota, 01.09.2021 ob 14:25  

Prvi šolski dan je že od nekdaj nekaj posebnega. In današnji 1. september prav gotovo ni nobena izjema. Tako se je v sredo začel pouk za 193.116 osnovnošolcev, prvič pa je šolski prag prestopilo 21.123 prvošolcev.

Na veliko razočaranje mnogih se je tudi letošnji začetek šolskega leta začel v znamenju obvladovanja epidemije novega koronavirusa. Pričakovanja otrok pa kljub temu niso nič manjša. V prvi vrsti pa verjetno pri vseh prevladuje želja, da bi epidemijo končno zajezili, da bi to šolsko leto minilo brez pouka na daljavo, da ne bi bili otroci ponovno prikrajšani stikov z vrstniki in prijatelji. Prvi šolski dan se je začel po modelu, kot se je lani končal, torej po modelu B, ki predvideva vzdrževanje higienskega režima in izvajanje preventivnih ukrepov.

Nagovor predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja pred začetkom šolskega leta. "Prosim, pazite nase in drug na drugega. Srečno vsem v novem šolskem letu." 

Danes je prvi šolski dan, po podatkih Mestne občine Murska Sobota, za 165 prvošolcev. Največ, 65 učencev bo obiskovalo Osnovno šolo I, 30 Osnovno šolo II ter 18 podružnično šolo v Krogu, 30 učencev Osnovno šolo III, 6 Osnovno šolo Bakovci, 16 učencev bo prvič sedlo v šolske klopi na Osnovni šoli IV Murska Sobota. Mestna občina Murska Sobota že peto leto staršem prvošolcev pomaga z enkratno denarno pomočjo, letos v višini 209,92 evrov. Vlogo dobijo v vložišču mestne občine ali na spletni strani občine: https://www.murska-sobota.si/vloge-obrazci.

Učenci so se na šolskih igriščih začeli zbirati že pred pričetkom pouka, z željo, da po dolgih počitnicah čim prej ponovno vidijo svoje sošolce, prijatelje. Prvošolčki pa, da bi srečali svoje sošolce prvič. Na obrazih otrok je bilo zato videti tako veselje in smeh, kot tudi zaskrbljenost in kakšno solzico. Vsem učencem pa je ob odhodu domov bilo nekaj skupnega, domov so odhajali z lahkotnimi koraki, sproščeni, zadovoljni in nasmejani. 

Začetek šole pa pomeni tudi več otrok na cesti, tako je potrebna še večja pazljivost vseh udeležencev v prometu. Bodite pozorni, strpni, pripravljeni, ravnajte odgovorno kot udeleženci v cestnem prometu ne le na prvi šolski dan, temveč vse dni v letu. Prav tako je potrebno zavedanje, da ste s svojim obnašanjem v prometu vzor otrokom.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2021 ob 22:27 gost

      In današnji 1. september je prav gotovo nekaj posebnega za GŠ Beltinci, ker kooončnoo, povsem zasluženo NI VEČ RAVNATELJ MATEJ ZAVEC! HUUURAAA!!!

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2021 ob 12:57 Gančani gost

      Kakšna vesela novica! TOOO!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.09.2021 ob 14:12 Primož M. gost

      Prvič je prestopil prag GŠ kot NE RAVNATELJ, neštetokrat pa kot NEČLOVEK! Kako si zelo nizko padel, si ena sama VELIKA SRAMOTA!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:46 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.