https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ne zamudite pestrega dogajanja ta vikend

02.09.2021 ob 18:00  

Kljub temu da so se končale poletne počitnice, se dogajanje v Prekmurju še ne končuje. Tukaj imamo za vas nekaj predlogov, kaj vse se bo tekom tega vikenda dogajalo v vaši bližnji okolici. Uživajte!

Petek, 3. september 2021 

FESTIVAL LJUBEZNI

Pester kulturno zabavni program bo potekal v petek, 3., in soboto, 4. septembra 2021, na gradu Negova. V petek se ob 18. uri festival odpre z razstavo Lili Prep in konča s koncertom skupine Patetico. V soboto se začne ob 17. uri s pokušino penin in zaključi ob 20.30 s koncertom skupine Katalena.

VEČER KLASIČNE GLASBE V SINAGOGI LENDAVA

V Sinagogi Lendava bo v petek, z začetkom ob 18. uri, potekal večer klasične glasbe, kjer se bosta predstavili Sara Köveš na klavirju in Maša Kuhar s flavto.

PREMIERA GLEDALIŠKE PREDSTAVE »Ženska varda ali kdo je tukaj zdaj nor?« 

TŠKD Pečarovci v petek, ob 18. uri, vabijo na trg svetega Sebastijana v Pečarovcih, kjer se bo odvila premierna predstava Ljubiteljske gledališke skupine Zgrebaši "Ženska varda ali kdo je tukaj zdaj nor?". Istočasno si boste lahko ogledali obnovljeno razstavo v stari Pečarovski šoli z naslovom "Živi spomini".

VINSKA FONTANA

Pri Vinski fontani na Kapeli bo v petek, ob 20. uri nastopila skupina Vera & Originali.

Sobota, 4. september 2021

11. FESTIVAL PREKMURSKE ŠUNKE IN GIBANICE

11. Festival prekmurske šunke in prekmurkse gibanice se bo letos odvijal na Slovenski ulici, v središču Murske Sobote, med 9. in 20. uro. Na dogodku bodo sodelovali proizvajalci prekmurske gibanice in šunke ter drugih slovenskih prehrambenih izdelkov z evropsko zaščito, ponudniki iprekmurkse kulinarike, lokalnih izdelkov in vrhunskih vin. Poskrbljeno bo za zabavno - glasbeni program in prvovrstno kulinarično razvajanje. Dogodek organizirata Diši po Prekmurju in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. 

VII. DRUŽINSKI TURISTIČNI FESTIVAL MAČJE MESTO 

V Radencih bo 4. septembra 2021, med 10. in 20. uro, potekal VII. Družinski turistični festival Mačje mesto, katerega organizator je Občina Radenci. Festival je namenjen predvsem otrokom in družinam. Njegov nastanek pa je inspiriral častni občan in domačin Radencev Kajetan Kovič s svojo literarno uspešnico Maček Muri. Festival je s svojimi ustvarjalnimi delavnicami, kulturnimi vsebinami, športno-rekreativnimi aktivnostmi, kulinariko in z drugimi spremljevalnimi dejavnostmi postavil Radence na turistični zemljevid družinskih festivalov, kakršnega v tem delu Slovenije ne poznamo. V spomin na velikega literarnega ustvarjalca bo tudi letos izveden literarni natečaj. Festival bo zaključila skupina Čuki, z nastopom ob 18. uri. 

FESTIVAL VINARIUM: LENDAVSKA TRGATEV

Lendavska trgatev je praznik vinogradnikov, ki prepriča s pestrim celodnevnim programom in bogato kulinarično ponudbo, z bogračem, langošem, pereci pa tudi ribami - seveda pa ne gre brez odličnih lendavskih vin. Tradicionalne povorke skozi staro mestno jedro tokrat ne bo, se bodo pa turistična društva in krajevne skupnosti predstavila z običaji, opravili in nošami ter kulturno dediščino. Program se bo začel ob 11. uri s prikazom jesenskih opravil in običajev ob trgatvi, na dvorišču lendavske knjižnice pa vas čaka Pravljično dvorišče. Od 13. ure naprej bo potekalo razdeljevanje Guinnessovega bograča in glasbeni program, nastopila bo skupina Weekend Band. 

9. SEJEM STARIH STRIPOV

MIKK v sodelovanju s Striparno Oblaček prireja striparske dogodke ter sejem starih stripov. Deveti sejem bo potekal med 10. in 13. uro na Grajskem dvorišču v Murski Soboti. Na dogodek ste vabljeni kot kupec ali ponudnik svojih starih stripov, lahko pa na dogodek pripeljete tudi svojo družino in samo zadovoljite svojo radovednost. V sklopu sejma bodo pripravili tudi delavnico poslikavanja 3D figuric raznih stripovskih likov. 

DAN ODPRTIH VRAT NA EKO KMETIJI PALDAUF

Dan odprtih vrat na Eko kmetiji Paldauf bo potekal 4. septembra, ob 10. uri. Pripravili bodo zanimiv program od jutra do popoldneva. Iz ekoloških izdelkov BeEko bo dobrote pripravljal kuharski mojster Bine Volčič. Organizirali bodo ogled kmetije, kot tudi poskrbeli za glasbeno spremljavo s KUD Muzika Križevci in D.A.S. Trio. Povabljeni so predstavniki ZSPM, KGZ MS in drugi gostje, med njimi tudi Aleksandra Pivec. 

PA SMO FKÜPER

Gasilski dom Moščanci vas vabi, da v njihovi družbi zaplešete, zapojete in se družite z njimi od 20. ure naprej. Predstavili se vam bodo člani KTD Moščanci - folklorna skupina s starimi in novimi plesi, članice VS Zarja, ljudske pevke VS Irmice in učenci OŠ Puconci, podružnica Mačkovci.

Nedelja, 5. september 2021

KONTRA KVARTET

Akustična skupina Kontra Kvartet je ena redkih slovenskih skupin, ki izvaja tradicionalno klezmer glasbo. Klezmer, veseljaška godba aškenaških Judov iz jugovzhodne Evrope, se zaradi izjemne poskočnosti in pridiha ciganskosti odlično prodaja povsod, kamor jo zanese. Skupino sestavljajo Vesna Čobal (violina), Daniel Marinič (harmonika), Branko Smrtnik (kontrabas) in Domen Marn (klarinet). Koncert se začne ob 20. uri, na letnem odru GKD Lendava. 

Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.