https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ustvarjali so na temo srca

Murska Sobota, 03.09.2021 ob 13:00  

V prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota so predstavili literarna dela in razstavili ročna dela članov društev upokojencev Pomurja, ki so v času epidemije covid-19 nastajala na temo srca. 

Na dogodku Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju 2020-2022, ki ga je organiziral Center za zdravje in razvoj Murska Sobota, je zbrane uvodoma pozdravil župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, sicer tudi ambasador Programa, sledila sta pozdravna nagovora direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota prim. asist. Daniela Grabarja in direktorja Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota Petra Bezneca.

Po pozdravnih besedah omenjenih govorcev je doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak, vodja raziskovalne dejavnosti Splošne bolnišnice Murska Sobota, predstavila vsebinski del projekta in cilje, ki jih želijo z izvedbo projektnih aktivnosti doseči. Sledil je nagovor Roberta Titana Felixa, ki je povedal nekaj več o literarnem ustvarjanju, pesmih, proznih delih ter večplastnosti uporabe simbola srca v umetnosti in je sodeloval kot mentor literarnim ustvarjalcem društev upokojencev Pomurja. Nato pa so svoja literarna dela predstavile: Irena Šrajner, Jelka Vrbnjak, Majda Klement, Ivanka Klopčič Casar in Olga Gutman iz Društva upokojencev Murska Sobota.

Ob koncu prvega dela dogodka so nastopili ljudski pevci in godci Gomilički dégaši, ki delujejo pod okriljem Kolesarsko pohodniškega društva Pedal Gomilica. Občinstvu so se predstavili z dvema pesmima: Dolina prekmurska in Kadar spomladi vse rože vzcvetijo.

Nato je sledila predstavitev ročnih del, ki so nastala na temo srca v času epidemije covid-19. Svoja ročna dela so na ogled postavile članice Društva upokojencev Turnišče, Ljutomer, Veržej, Lendava, Beltinci, Cankova in Puconci, Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica ter Olga Premoša in Bernarda Skledar iz Gomilic. Nekaj besed o ustvarjanju članov društev upokojencev širom Pomurja in ohranjanju kulturne dediščine je povedala Vijola Bertalanič, predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Pomurja.

Ob koncu dogodka so zbrani udeleženci prisluhnili še vokalno instrumentalni skupini Cvetje v jeseni, ki deluje pod okriljem Društva upokojencev Tišina že polnih trinajst let. Zaigrali in zapeli so pesem z naslovom: Če bi jaz bil slavček in Na pragu sem stal.

Razstava literarnih in ročnih del bo na ogled v dvorani Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota do četrtka 9. septembra 2021. Novice o dogodkih Programa in projektnih aktivnostih lahko še naprej spremljate preko spletne strani.

Center za zdravje in razvoj Murska Sobota program izvaja skupaj s strokovnjaki Splošne bolnišnice Murska Sobota in ob podpori Mestne občine Murska Sobota. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2021 ob 18:11 gost

      Ge so pa te Melinčki krofaške bilij!!?? Kelko čujem njihovega predsednika ,kelko delajo ,kelko sastankujejo a rezultatov razen pohoda in malega keglanja NEGA!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2021 ob 21:13 gost

      Ali se je smiselno vprašati o smislu vsega tega ??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.09.2021 ob 23:42 sara gost

      hello

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.