https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Gradu Negova poteka Festival ljubezni

Grad Negova, 04.09.2021 ob 6:00  

Tudi to leto je na Gradu Negova slavljena ljubezen. Pester kulturno zabavni program Festivala ljubezni nagovarja in razvaja čute obiskovalcev od petka, 3. septembra do sobote, 4. septembra, med 17. in 22. uro. 

Na negovskem gradu se bodo zvrstile predstavitve knjig Lili Prap in njena razstava ter predstavitev zbirke pesmi Šrapneli, Roka Vilčnika. Izvedena bo tudi Penina fejst, na kateri se bodo predstavile Radgonske gorice, Hiša penin Frangež, Vinogradništvo Kolarič, Steyer Mark, Vina Tempus, Vina Fleisinger, Pri Breznikovih in Puklavec Family Wines, potekala bo delavnica z vodeno pokušino izbranih penin in grajsko kulinarično popotovanje. 

 

LILI PRAP

Lilijana Praprotnik Zupančič se je leta 1989 odločila postati svobodna umetnica na področju literarnega in likovnega ustvarjanja. Njeno umetniško ime je Lila Prap. Ustvarja na podstrešju, v vili ob Hudinji, v CeljuPiše in ilustrira slikanice za otroke. V njenih imajo glavno vlogo živali, saj pravi, da: »... živali predstavljajo otrokom svet pristnosti, prvobitnih nagonov. Tako kot otroci so neobremenjene z razmišljanjem, moralnimi kodami in problemi odraslih ljudi.« Njene slikanice so bile prevedene v veliko različnih jezikov. Za svoja dela je prejela več nagrad, za ilustracije v knjigi Male živali in Živalske uspavanke je leta 2001 prejela Levstikovo nagrado, Smrekarjevo priznanje za najlepšo ilustracijo, priznanje za ilustracijo mednarodne organizacije IBBY, leta 2005 je dobila nagrado za najlepšo knjigo in leta 2005 še drugič Levstikovo nagrado. 

Slikanica Zakaj? je bila nominirana za najpomembnejšo nemško nagrado na področju knjig za otroke in se uvrstila v finale Prix Gayant. Po omenjeni knjigi so na Japonskem naredili tudi serijo risank. Napisala je tudi nekaj otroških iger za gledališče in radio. Leta 2011 je za svoje delo prejela nagrado Prešernovega sklada, leta 2017 pa Levstikovo nagrado za življenjsko delo.

Dva večera zapored bodo obiskovalci lahko prisluhnili tudi koncertom, nastopu skupine Pliš, Patetico in Katalena. Prav tako se bodo predstavili prejemniki nagrad KantFesta 2021, Nataša Vester Trseglav, Črn Škrat in Janez Ogris.

SKUPINA PLIŠ

Zasedbo Pliš sta sprva sestavljala vokalistka Aleksandra Ilijevski in Marko Gregorič na kitari in kontrabasu. Zadnjih osem let pa sta člana zasedbe tudi Murat kot beatbower in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah, občasno pa se na oder pritihotapi tudi Jurij Zrnec. Leta 2012 je singel z naslovom Metulji postal najbolj predvajana skladba, tri leta kasneje pa je bil odlično sprejet tudi prvenec z naslovom Plošča za dve osebi. Brez obremenitev se sprehajajo med lahkotnim jazzom, popom, plesnostjo ter intimnimi baladami. 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2021 ob 9:15 gost

      Po slikah sodeč, so tam res same lepotice ki najbrž na poseben način prikazujejo ljubezen!!? A se da kaj te ljubezni tam tudi kupiti!??? Skratka ljubezen ni samo le beseda!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2021 ob 8:07 Motene osebe gost

        novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/odpeljala-se-je-v-psihiatricno-bolnisnico-in-povedala-da-ne-gre-od-tam-dokler-ne-bo-postala-prava-urska

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2021 ob 12:49 lepec gost

      Kako je z grupnjakom????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2021 ob 7:58 Kepa gost

      Festival frigidnih bab

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 14:27 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.