https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predstavili so dogajanje v tednih vseživljenjskega učenja

Lendava, 06.09.2021 ob 6:05  

V ponedeljek, 6. septembra, se začnejo 26. Tedni vseživljenjskega učenja (TVU). Pred pričetkom in nacionalno otvoritvijo je v petek, 3. septembra, v Lendavi potekala novinarska konferenca Andragoškega centra Slovenije in Ljudske univerze Lendava s predstavitvijo dogodkov v okviru TVU.

Tedni vseživljenjskega učenja so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Nacionalna otvoritev in novinarska konferenca pred otvoritvijo pa sta letos potekali v Lendavi.

Projekt TVU v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja prireja Andragoški center Slovenije (ACS). Direktorica ACS Nataša Potočnik je izpostavila, da so tedni vseživljenjskega učenja najodmevnejša promocija učenja in izobraževanja odraslih, ki je bila zaradi dosedanje uspešnosti prepoznana in je tako tudi spremljevalni dogodek predsedovanju Slovenije svetu EU.

Tudi letos se bo mogoče vključiti v različne delavnice, predavanja, razstave, okrogle mize, testiranja, športne, kulturne in družabne dogodke ter drugo. Potekali bodo po celotni Sloveniji, kaj se bo odvijalo v vaši bližini pa lahko preverite tukaj.

Tudi letos je na sporedu več skupnih akcij oziroma tem, posebej izpostavljena pa je Parada učenja – dan učečih se skupnosti, ki se bo po več krajih po Sloveniji odvila 15. septembra. V Pomurju se bo odvilav Murski Soboti v organizaciji Ljudske univerze Murska Sobota.

 

Vodja sektorja za izobraževanje odraslih na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Teja Dolgan je posebej izpostavila, da so na ministrstvu pristopili k pripravi resolucije o nacionalnem programu za izobraževanje odraslih za obdobje 2021-2030, v katero je vključenih14 ministrstev. Medtem pa je nacionalna koordinatorka TVU Zvonka Pangerc Pahernik opozorila, da število vključenih v izobraževanje odraslih upada. Leta 2010 jih je bilo vključenih 16 odstotkov, lani pa le osem.

Predstavnica romske skupnosti v OS Občine Lendava Nataša Horvat je poudarila, da se romska skupnost v Lendavi vedno bolj zaveda pomena znanja in izobraževanja. Direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc pa je izpostavila, da pri izobraževanju odraslih poslušajo lokalno skupnost, pripravljajo programe, ki so namenjeni občanom, posvečajo pa se tudi najbolj ranljivim.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2021 ob 6:47 aaaaaaaaaaaaaa gost

      ženska kratke lase kot da je moški, moški dolge lase kot da je ženska. ženska na sivo pobarvana, ko pa bo zares siva, pa se bo na drugo barvala. vodje pa take, fuj!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2021 ob 7:54 gost

      To so vse ljudje keri so na položajih brez izobrazbe zdaj pa se kao izobražujejo za tretje življenjsko obdobje. Zdaj pa grejo proti penziji in rabijo izobrazbo drugače nebo penzije za vodilni položaj ampak minimalna.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.