https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pahor podelil zahvalo ob 50-letnici delovanja ŠD Roma

Vanča vas, 06.09.2021 ob 13:00  

V soboto, 4. septembra, je v Vanči vasi potekal 21. občinski praznik občine Tišina in 50. obletnica Nogometnega kluba Roma.

Dogajanje se je začelo s slavnostno sejo, ki jo je odprl župan Občine Tišina Franc Horvat. Sledil pa je slavnostni nagovor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je ob tem podelil zahvalo Športnemu društvu Roma, Vanča vas ob 50-letnici delovanja nogometnega kluba Roma, edinega romskega nogometnega kluba v Sloveniji, za spodbujanje športa ter negovanje sožitja in sobivanja prebivalcev romskega naselja in lokalne skupnosti.

"Živimo v posebnem času, ki je v osnovi naklonjen sožitju, solidarnosti, strpnosti. In živimo v skupnem evropskem domu, ki se trudi posebej varovati manjšine, nacionalne in druge, ki se posebej trudi varovati sleherno posebnost, ker ta bogati družbo,” je med drugim izpostavil predsednik republike.

Na slavnostni seji so kot vsako leto podelili priznanja, zahvale in nagrade izjemnim občankam in občanom za njihove dosežke v letu 2020. Zahvalno listino je prejela Kristina Dajčar iz Vanča Vasi. Priznanje Občine Tišina je prejela Cvetka Njivar s Tišine. Priznanje župana pa so prejeli Niko Hauko iz Tropovcev, Tadeja Husar iz Vanča Vasi ter Iztok Rebrica iz Gradišča.

Podeljena so bila tudi priznanja na področju športa. Naj športnik Občine Tišina za leto 2020 je postal Aljaž Novak iz Gederovcev. Naj športna ekipa Občine Tišina je Strelsko društvo »Koloman Flisar« Tišina. Perspektivne športnice Občine Tišina za leto 2020 pa so Daša Stojko iz Murskih Črncev, Nika Novak iz Gederovcev in Nika Benkič iz Vanča Vasi.

Sledil je drugi del svečanosti, v katerem so obeležili 50-letnico delovanja Nogometnega kluba Roma. Zbrane je ob tem nagovoril predsednik Športnega društva Roma Zlatko Hahn. Zgodovino kluba pa je predstavila Mladenka Kovač.

Podelili so tudi zahvale posameznikom za dolgoletno, uspešno in vsestransko dobro sodelovanje v Nogometnem klubu Roma. Prejeli so jih Ivan Cener, Bela Cener, Jože Baranja, Milan Horvat, Rudolf Horvat st., Emil Kovač st., Jožef Cener, Franc Kokaš, Jože Horvat, Milan Grebenr, Aleksander Horvat, Ivan Baranja, Jože Baranja, Branko Baranja in Slavko Cener.

V kulturnem programu, ki je spremljal celotno prireditev, sta se predstavila Pevska skupina Prekmurci in plesna skupina Romskega kulturnega, turističnega in športnega društva Amari Bas - Naša sreča.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija