https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pahor Zvezi Slovencev na Madžarskem ob 30-letnici delovanja vročil zahvalo

05.09.2021 ob 13:40  

V Monoštru na Madžarskem so v soboto, 4. septembra, obeležili 30-letnico Zveze Slovencev na Madžarskem.

Osrednje slovesnosti , ki je potekala v Gledališki dvorani v Monoštru sta se udeležila tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Madžarske János Áder, ki sta nastopila kot slavnostna govornika.

Pred osrednjo slovesnostjo sta se predsednik Pahor in predsednik Áder sestala s predstavniki slovenske in madžarske narodne skupnosti ter si ogledala informativne stojnice o Porabju in porabskih Slovencih.

Udeležba slovenskega in madžarskega predsednika na osrednji slovesnosti potrjuje zavezanost obeh držav k negovanju sožitja in prijateljstva med obema narodoma in državama, utrjevanju in spoštovanju vloge manjšin na obeh straneh meje in zavarovanju njune identitete.

Predsednik Pahor je ob tej priložnosti Zvezi Slovencev na Madžarskem vročil Zahvalo za predano delo v korist slovenske skupnosti v Porabju in utrjevanje narodne pripadnosti porabskih Slovencev, za neprecenljiv prispevek k ohranjanju slovenske kulture in maternega jezika ter zavzeto delovanje za vsestranski razvoj Slovencev na Madžarskem in sožitje med sosednjima narodoma in državama.

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije

Foto: Daniel Novakovič/STA (Twitter Borut Pahor)

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.09.2021 ob 15:31 kilonja gost

      Denar bi jim raje dali kot zahvale.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2021 ob 15:53 gost

        Kilonja, dobro ti poglej to " gospodo ". Vidiš kje kakšno masko? Nas, navadno rajo, pa na vsakem koraku " posiljujejo " s temi maskami. In v takšne ljudi imaš ti zaupanje?

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.09.2021 ob 19:20 kilonja gost

        DEBELI BERI, BERI Osrednje slovesnosti , ki je potekala v Gledališki dvorani v Monoštru

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.09.2021 ob 17:42 Dijasporovci su teroristi gost

      kurir.rs/vesti/drustvo/3761039/u-slavu-boga-zivoga-stigosmo-na-cetinje-patrijarh-porfirije-snimkom-se-oglasio-na-instagramu-video

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.09.2021 ob 18:48 Karel K. gost

      Ne morem jasno zatrditi, da je to on na fotografiji, nekdanji predsednik slovenske manjšinske skupnosti na madžarskem Hirnök. Tega pa najdemo na listi udba.net.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.09.2021 ob 18:51 Karel K. gost

      Orban svojim mad#arom v Sloveniji deli milijone ne pa plakete. Zato je to porazno kar poöne pahor in tovariüija. Tudi Slovenija bi morala vraöati Orbanu in si ta del mad#arske podrejati kot si to Orban podreja Prekmurje. Seveda tega slovenski hlapöevski dvoliöni politiki kot je Pahor ne bodo poöeli rekoö, da so oni fini tovariüi.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.09.2021 ob 19:20 gost

      K K TIJ SI ODPADEK ODPADKOV!!!!!!!!! TIJ SI GOVNO OD MADŽARSKIH VADASOV!!!! TIJ BOŠ V KRATKEM POGINIL V SVOJI VUKOJEBINI!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2021 ob 7:37 Vukojebini gost

        novice.svet24.si/clanek/novice/svet/6134769c23c8f/v-crni-gori-spopadi-med-protestniki-in-policijo

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.09.2021 ob 22:28 IVA gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .......................................................... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:16 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.