https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Pušči podpisali namero za vzpostavitev informacijske točke

Večnamenska dvorana Pušča, 10.09.2021 ob 17:00  

V večnamenski dvorani na Pušči je v petek, 10. septembra, 2021 ob 10. uri potekal slavnostni podpis o nameri za vzpostavitev informacijske točke na Pušči.

Na slavnostnem dogodku, ki so ga pripravile Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju z Razvojnim centrom Murska Sobota ter s Krajevno skupnostjo Pušča je pismo o nameri za vzpostavitev informacijske točke v Krajevni skupnosti Pušča podpisalo kar 15 organizacij in institucij, ki bodo zagotavljale izvajanje različnih vsebin. 

Osnovni namen, zaradi katerega bo vzpostavljena Informacijska točka na Pušči, je potreba po celovitem in organiziranem razvoju romske skupnosti, medsebojnem povezovanju ter ustvarjanju novih priložnosti za izboljšanje položaja in življenjskega standarda romske skupnosti v Murski Soboti. Organizacije, ki bodo zagotavljale vsebine, pa se bodo tako osredotočale na svetovanje in usmerjanje na informacijski točki, nudile podporo pri reševanju romske problematike na njihovem področju delovanja ter spodbujale medsebojno povezovanje in izvajanje skupnih projektov.

Župan Mestne občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek, se je v uvodu zahvalil vsem navzočim, da so se v tako velikem številu in v taki sestavi zbrali danes na tem podpisu. In dejal, kako se veselijo tega novega obdobja, skupnega dela vseh navzočih, pri pomoči romski skupnosti, še posebej v teh časih, da bodo lahko nudili tako informacijsko kot pravno pomoč vsem, ki se težko znajdejo. Na tej točki bodo lahko sedaj vsi našli pomoč s strani predstavnikov različnih institucij, ki so tako ali drugače vpleteni. Naša mestna občina je zelo ponosna, da imamo krajevno skupnost z romskim prebivalstvom in to simbiozo življenja romskih in neromskih ljudi. 

Mestni svetnik v mestnem svetu MO Murska Sobota, Darko Rudaš, ki je predstavnik Romov v mestnem svetu, je dejal, da to leto naselje Pušča obeležuje 110 let obstoja, ki ga bodo praznovali letos oktobra. Ponosni so, da je to naselje zrastlo sredi pomurske ravnice in se bo v prihodnje lahko tudi širilo, kar omogoča na novo sprejet občinski prostorski načrt. 

Pismo o nameri so tako podpisale Mestna občina Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota, Urad vlade RS za narodnosti, Policijska uprava Murska Sobota, Center za socialno delo Murska Sobota, Zavod RS za zaposlovanje, Ljudska univerza Murska Sobota, Komunala Murska Sobota, Pomurska gospodarska zbornica, Vrtec Murska Sobota, RIS, raziskovalno izobraževalno središče dvorec Rakičan, Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo, Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje, Zveza za razvoj romske manjšine – Preporod ter Krajevna skupnost Pušča.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.09.2021 ob 18:09 srečko gost

      anti ga mamo info točko...levo ga najdeš info o bakri...naravnost do konca info za dinarnice, e če ga zaviješ potem desno je info o incestu, pa naokolik dobiš ga info za droge,nože,avte in podobno.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.09.2021 ob 20:35 gost gost

      Jevšek kak pa kaj fuzbal na Pušči , razen vzdrževalnih stroškov ?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.09.2021 ob 21:33 Buny gost

      Eno in isto opet info točka opet de preporod pa rudas si punila žepke katastrofa

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.09.2021 ob 21:35 Buny gost

      Ma daj vsepovsod se stula notri eni in isti rudas preporod pa Jevšek

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.09.2021 ob 21:57 Buny gost

      Ljudje ge vam je glava ne vidite opet se rok petje mota okrog Romov dobro kasira na račun Romov pol pa eno leto pa projekt propada eni in isti rok petje rudas banda reklama za preporod na koncu pa se sami zaposlijo vlečejo denar iz vseh strani treba to prepreciti

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.09.2021 ob 8:13 Pušča gost

      Rudaš prevarant Slovenije samo laže opet se si puno na davkoplačevalskim denarjem žep

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.09.2021 ob 9:58 soske gost

      kurafte

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.09.2021 ob 13:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Šteri "roumiše "štüvle,té je nej našuga pukulujnja bejluga....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.09.2021 ob 14:04 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Edini,ki so reševali cigansko problematiko(torej dno človeka),so bili biriči,žandári,pa miličari,réd jé büu.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.09.2021 ob 18:37 Buny gost

      Sami novi projekti na račun ciganov, a kaj imajo cigani od tega, ko si pa žepke napunijo samo posamezniki. Samo stran vržen denar! Do sedaj bilo čez deset dobro financiranih projektov, razne prazne besede o novih zaposlitvah Romov a na koncu sta vedno zaposlena le Petje in Rudaš ter njihova elita! Samo zavajanje in izkoriščanje romskega prebivalstva! Vprašajte se koliko denarja ali kaj od tega šlo v korist Romov. Na primer, miskantus in javno lažnivo natolcevanje o novih delovnih mestih romov itd... polomija.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.09.2021 ob 19:10 gost gost

      Jevšek daj postavi reciklažo odpadkov na pušči pa zaposli cigane naj si slujžijo svoj kruh ka nedo živeli na račun bougoga naroda kak tij sram vas bilo plačujete ka komunala odi zalejvat drevje okrog igrišča cigani pa v senci pive pigejo sram te je lejko pred narodon.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.09.2021 ob 1:05 EVA gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel ........................................... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.02.2022 ob 16:59 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.