https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Najboljši slovenski orači končali državno tekmovanje

Bolehnečici, 07.09.2021 ob 18:00  

V Bolehnečicih je 4. septembra 2021 potekalo 64. državno tekmovanje oračev Slovenije in 26. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju. 

V Bolehnečicih se je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in v soorganizaciji z Občino Sveti Jurij ob Ščavnici, KGZS – KGZ Murska Sobota, Društvom oračev Pomurja, Biotehniško šolo Rakičan in PGD Bolehnečici odvilo 64. državno tekmovanje oračev Slovenije in 26. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju. Kvaliteto oranja je ocenjevala strokovna komisija, vsak tekmovalec pa je moral v svojem nastopu preorati 20 x 70 m veliko tekmovalno parcelo strnišča.

Najboljši slovenski orači so se letos pomerili v oranju strnišča. Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah – s plugi krajniki in z obračalnimi plugi. Med šestnajstimi tekmovalci iz petih slovenskih regij sta nova državna prvaka v oranju postala Igor Pate iz Dolenjske, ki je zmagal v kategoriji obračalni plugi, in Anton Filak iz Bele krajine, ki je zmagal v kategoriji plugi krajniki.

Na 26. državnem tekmovanju dijakov biotehniških šol se je pomerilo šest dijakov. V kategoriji oranje z obračalnim plugom je zmagal Jan Kozjek z GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma, s plugom krajnikom pa se je najbolje odrezal Benjamin Kavšek, prav tako z GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma. Tudi med ekipami je bila najboljša GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma.

Poleg glavnega tekmovalnega programa so potekala še tri tekmovanja – tekmovanje žensk v spretnostni vožnji s traktorjem in prikolico, tekmovanje v oranju s starodobniki in tekmovanje v spretnostni vožnji z dvoosno prikolico. V spremljevalnem programu je že dan prej potekalo usposabljanje za nove sodnike, na dan tekmovanja pa razstava kmetijske mehanizacije, tržnica lokalnih ponudb, dan odprtih vrat Muzeja Oldtimer, predstavitev semenarjev in predstavitev strniščnih dosevkov. Več informacij, rezultate in fotografije najdete na tej povezavi

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

FOTO: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2021 ob 20:25 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ma,fajn je ka jin dávlemu subvencije za nič,Orbán pa trakture v našen Határi...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.