https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

S čezmejnim projektom želijo podeželske hiše vključiti v turistično ponudbo

Stanjevci, 09.09.2021 ob 13:00  

V okviru slovensko-madžarskega čezmejnega projekta »Poti podeželskih hiš« je bila organizirana študijska turneja na kateri so udeleženci spoznavali lokacije »Poti podeželskih hiš«, zajemala pa je tri postaje, in sicer Hegyhátszentpéter, Stanjevce in Lenti.

Cilj projekta HOUSES, »Poti podeželskih hiš« je vključitev kulturne in stavbne dediščine, predvsem podeželskih hiš in lokacij, ki ohranjajo ljudsko dediščino, v turistično ponudbo in s tem zagotoviti njeno ohranitev.

Edinstvena inovacija projekta je, da bodo izvajalci, z namenom prodaje novega produkta, sodelovali s hoteli, ki bodo to ponudbo, kombinirano s svojimi storitvami, tržili kot paket, ki se ga dejansko lahko rezervira, ali jih bodo aktivno priporočali svojim gostom. V projekt je tako vključenih 5 hotelov in 9 podeželskih hiš na slovensko-madžarskem obmejnem območju.

Med sodelujočimi podeželskimi hišami so na Madžarski strani Hegyhátszentpéteri Tájház (Hegyhátszentpéter), Kehidakustányi Tájház és Hagyományőrző Mariska Udvar (Kehidakustányi) Mesés Hetés Zöldút ter Vashosszúfalui Tájház (Vashosszúfalu). V Sloveniji pa sodelujejo Hrgova domačija (Vitomarci) Hiška Herberstein (Mestni vrh), Posestvo Mala Rosa (Stanjevci), Viničarski muzej na Gorci (Gorca) ter ZRP Pomelaj (Mala Polana).

Sodelujoči partnerski hoteli pa so Thermal Hotel Balance, Lenti; Termál Hotel, Kehidakustány; Hotel Piroska, Bük; Hotel Štrk, Murska Sobota in Bioterme, Mala Nedelja.

Prva postaja študijske turneje je bila Podeželska hiša Hegyhátszentpéter na Madžarskem. Tam so si udeleženci ogledali kovačnico in kovaške dejavnosti, kako so nekoč to delali pa tudi druge rokodelske dejavnosti.

Druga postaja je bilo Posestvo Mala Rosa v Stanjevcih kjer je zbrane sprejela solastnica posestva Alenka Čede. Ta v projektu vidi izziv pa tudi priložnost za širjenje poznanstev in znanja. Prav tako pa se s projektom širi prepoznavnost Goričkega, Prekmurja in seveda tudi posestva.

Lastnika nekdanje gostilniške zgradbe v Stanjevcih so se iz Ljubljane na Goričko preselili pred petimi leti v upanju na novo življenje. Sedaj pod geslom »Osvežitev pod senikom« sprejemata goste, kot izletniška točka oz. kmetija, in sicer v petek, soboto in nedeljo. Navdušujeta pa jih med drugim z doma pripravljenim žganjem, sokovi ter jedmi med katerimi posebej izstopajo krhke sadne pite.

Posestvu Mala Rosa je sledila še zadnja postaja turneje v Thermal Hotel Balance v Lentiju. Tam je potekalo predavanje Kate Szendi, podpredsednice Turistične zveze županije Vas, imenovano »V turističnih čevljih po Poti podeželskih hiš«, kjer so spregovorili o tem kako se lahko hoteli vključujejo v podeželske hiše oziroma kako lahko hotelske goste pripeljejo v podeželske hiše.

V slovensko-madžarskem čezmejnem projektu »Poti podeželskih hiš« sodelujejo štirje projektni partnerji: Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft., Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA, Zalai Falvakért Egyesület ter ZRS Bistra Ptuj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2021 ob 14:08 gost

      Ona žuta bi se peglala.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2021 ob 19:12 gost

      BI BI pa ne samo ona!!!!!!! Bazmaga pičaba!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2021 ob 20:44 kak se of gost

      razkoraču, ka ma kršile v rijti?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.09.2021 ob 10:26 gost

      Kaj ta stara na drugi sliki, ka bi se peglala, kaj maš fetiš zdaj že na penzionerke???

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 14:39 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.