https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preživite vikend v naravi, ob dobri glasbi in hrani

09.09.2021 ob 18:00  

Zakorakali smo v september in prelepo vreme nas prav vabi, da preživimo dneve na prostem. Za vas smo pripravili nekaj dobrih idej kam oditi v Pomurju ta vikend. Uživajte!

Petek, 10. september 2021 

EUROPE DIRECT POMURJE

V petek, v Mestnem parku Murska Sobota, med 11. in 22. uro, se pridružite ekipi Europe Direct Pomurje in podrobno spoznajte njihovo delovanje. Pripravili so prav poseben program. Poskrbljeno bo tudi za hrano. Vse do večera bo na sporedu tudi dnevno dogajanje z zanimivimi igrami. Za vrhunec večera pa bo poskrbela skupina Kontrabant. Koncert se bo začel ob 20. uri in bo potekal na grajskem dvorišču v Murski Soboti.

 

Sobota, 11. september 2021

JESENSKA IGRIVA ULICA 

Jesenska igriva ulica s sloganom "Krepimo zdravje z lokalno hrano" vabi na dopoldansko druženje v središču Murske Sobote, v soboto, 11. septembra, med 9. in 13. uro. Slovensko ulico bodo preplavili glasba Romane Kranjčan in Miše, ples, cirkuški artisti Arbadakarba, ustvarjalne delavnice, športni kotiček in ponudniki lokalnih izdelkov. Spoznali boste zgodbo nastanka medu, pomen sadja in zelenjave za naše zdravje, zeleno zlato - bučno olje, nakupovanje brez embalaže ... Lokalna društva in zavodi bodo predstavili svoje dejavnosti in pripravili ustvarjalne delavnice, kjer bodo rdeča nit naravni materiali. V primeru dežja bo Jesenska igriva ulica v soboto, 18. septembra.

BAD RADGONA FESTIVAL

Pod geslom "brezmejni - brezmejno" bo v soboto, 11. septembra 2021, potekal prvi "BAD RADgona festival" - umetnostno - glasbeni festival, namenjen povezovanju in prijateljstvu med dvema mestoma ter veselju do življenja. Od 14. ure dalje se na Mostu prijateljstva, ki povezuje mesti avstrijski Bad Radkersburg in slovensko Gornjo Radgono, obiskovalci lahko prisostvujejo delavnici grafitov, sodelujejo z uličnim gledališčem in se udeležijo otroških delavnic. Od 19. ure naprej bo na obrežju reke Mure, tik ob Mostu prijateljstva, letos na slovenski strani koncertno dogajanje, kjer bodo nastopile glasbene skupine iz Avstrije in Slovenije (Aloha (AUT), Eye Contact (SLO), Ivy an stereo (AUT)); kot glavna skupina bo nastopila  KOALA VOICE (SLO). Pobudnika festivala sta Mladinski center Gornja Radgona, ki deluje pod okriljem Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, in Jugendraum RAdau Bad Radkersburg.

DRŽAVNO PRVENSTVO V MOTOKROSU

Ljubitelji motokrosa vabljeni, da si v soboto, 11. septembra 2021, ob 10. uri, ogledate DRŽAVNO TEKMOVANJE V MOTOKROSU, v Mačkovcih. 

 

DISKO ŠOLA

Disco šola je projekt, katerega namen je navdihniti in vključiti lokalno skupnost, naj se osvobodi nostalgične preteklosti in se usmeri v novo vizijo prihodnosti, ki uporablja spekulativne oblikovalske prakse kot participativno orodje vključevanja za lokalno sodelovanje in izobraževanje. Projekt ponuja vključujočo platformo za povezovanje lokalne skupnosti z lokalnimi oblastmi pri vnovičnem zamišljanju prihodnosti mest, v katerih živijo. Disko šola je fiktivni urbanistični načrt mesta, ki je bil zasnovan na podlagi skupne vizije o prihodnosti mesta. Priznani mednarodni in lokalni umetniki, glasbeniki in oblikovalci so združili moči z lokalnimi otroki v iskanju novih perspektiv za prihodnost mesta, pri čemer so se spraševali, kakšno bi bilo mesto, če bi bili oni župani. Vabljeni, da si ob 10. uri v Gledališču park, ogledate kratek film, ob 11. uri pa si lahko v MIKKovi galeriji ogledate tudi razstavo. 

METAL KLAVNICA

Na Grajsko dvorišče v Murski Soboti, ob 21. uri, prihaja LV. edicija, že tradicionalne Metal klavnice. Nastopili bodo Vulvathrone, Mist in Taste of Plague. Vstopnina je 5 €. 

Nedelja, 12. september 2021

NA KONJU V NOVO ŠOLSKO LETO 2021

Vljudno vabljeni, v nedeljo med 15. in 18. uro, na dan odprtih vrat konjeniškega centra Dvorec Rakičan. Program bo vseboval sprejem otrok in predstavitev konjeniškega centra Dvorec Rakičan, predstavitev jahalne šole, jahanje za otroke, čiščenje in friziranje konj, predstavitev vprege – vožnja s kočijo, prikaz preskakovanja ovir, različne delavnice na temo konj in možnost vpisa v jahalno šolo. 

Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.09.2021 ob 4:17 Geza Mezga gost

      Robertino Celenzio a kdaj pa boš uvedel jahanje bikov z vodeno glavo????

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.09.2021 ob 10:12 gost

      DF vljudno vabljen, jahal te bo pa sam tvoj vodja Janez Janša z pomočnikom Horvatom, ki te bo bičal, če boš trmoglavil in ne boš lepo nosil svojega Janšeka.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.