https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Novosti pri odrejanju karantene na domu

9.9.2021  

Vlada je na današnji seji spremenila Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki med drugim določa trajanje roka od pozitivnega rezultata testa PCR do 180 dni. 

Vlada je s spremembo Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 določila trajanje roka od pozitivnega rezultata testa PCR do 180 dni ter da se oseb, ki so bile cepljene s cepivom proizvajalca AstraZeneca in cepivom Covishield proizvajalca Institute of India/AstraZeneca, in sicer po prejemu drugega odmerka, ne napoti oziroma se jim ne odredi karantena na domu, če je preteklo 21 dni od prejema drugega odmerka.

Oseba, ki je bila v visoko tveganem stiku s povzročiteljem COVID-19, se ne napoti oziroma se ji ne odredi ukrep karantene na domu, če:

1. je prebolela COVID-19 in je od začetka simptomov oziroma od pozitivnega rezultata testa na virus SARS-CoV-2 z metodo verižne reakcije s polimerazo (v nadaljnjem besedilu: test PCR), če je pri osebi okužba potekala brez simptomov, minilo manj kot šest mesecev,
2. je bila cepljena zoper COVID-19, če je od vzpostavitve zaščite proti COVID-19 minilo manj kot devet mesecev in je preteklo od:
- drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russias Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,
- prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
- odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni, ali
3. je prebolela COVID-19 in je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke, pri čemer je zaščita vzpostavljena že z dnem cepljenja.

Foto:Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2021 ob 20:17 Risto Kubura gost

      Jajo dol mi visiš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.09.2021 ob 21:38 123 gost

        Pustimo covid, rajši linčajmo to vlado ki pripravlja zakon ka se več nemo smeli oglasiti, naprimer Jurša je priučeni mesar in še polovica politikov je z podobnimi izobrazbami, se bodo morali skrivati po mandatu, ker nikdar ni prepozno ka take svinje ger na samem gor dobijo, upam da nas evropa izključi ker podobne stvari se nikjer ne izvajajo, svinje Janševe pa bi pa itak pred zid pa rafalno zrihto

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.