https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odprli so prenovljen center za Večgeneracijsko sožitje Štorklja

Korenika, 11.09.2021 ob 11:15  

V četrtek, 9. septembra 2021, je na socialni kmetiji Korenika v Šalovcih na Dnevu medgeneracijskega sožitja, potekala slovesna otvoritev prenovljenega centra za Večgeneracijsko sožitje Štorklja-Korenika, katere se je udeležil tudi Varuh človekovih pravic Peter Svetina.


Na socialni kmetiji Korenika v Šalovcih je v četrtek potekal Dan medgeneracijskega sožitja. V okviru Korenike, ki je z leti svojega delovanja postala odličen primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva, zaposlovanja invalidov in oseb iz ranljivih družbenih skupin ter zaščitnega zaposlovanja, deluje tudi center za Večgeneracijsko sožitje Štorklja-Korenika, ki je doživel prenovo in pa slovesno otvoritev.

Dogodka se je udeležil tudi varuh človekovih pravic Peter Svetina, ki je z direktorjem Korenike Goranom Miloševičem in profesorjem dr. Jožetom Ramovšem iz Inštituta Antona Trstenjaka sodeloval tudi na okrogli mizi Perspektive socialnih storitev za starejše na podeželju. Osredotočil se je predvsem na nujnost zagotavljanja kakovostnih javno-socialnih storitev in pomen enake dostopnosti za vse ljudi, ne glede na njihov socialni oziroma materialni položaj, starost, oviranost, kraj bivanja ali spol.

»Zavedati se moramo, da le spoštovanje drug drugega in sodelovanje med generacijami naredi družbo strpno in uspešno,« je varuh poudaril na slovesni otvoritvi prenovljenega Centra za večgeneracijsko sožitje Štorklja. Vsem, ki so zaslužni za njegovo uspešno delo in prenovo, se je zahvalil in dejal, da brez sodelovanja in povezovanja verjetno tega objekta in centra ne bi bilo.

Varuh je ob tem poudaril tudi, da danes v ospredje žal še vedno premalo postavljamo vrednoti vzajemnosti in solidarnosti - temeljni vrednoti socialnega podjetništva, ki daje prednost rasti socialnega kapitala pred ustvarjanjem dobička in na ta način krepi socialno kohezivnost družbe. Zgodbe zaposlovanja ranljivih skupin prebivalstva in ustvarjanja družbenih učinkov na vseh področjih so po njegovem mnenju tiste, ki spreminjajo, zato je izrazil zadovoljstvo, da na socialni kmetiji Korenika uspešno uresničujejo to poslanstvo. »Na podeželju ni v obilju delovnih mest, predvsem ne za invalide, zato Koreniko razumem tudi kot enega izmed odgovorov na družbene izzive na tem področju,« še meni varuh človekovih pravic Peter Svetina.

  FOTO: Varuh človekovih pravic.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2021 ob 11:51 gost

      Ta je dobra , kak dolgo bo še raja financirala zajebancije priviligiranih posameznikov , ki se bodo lepo imeli v vlogi direktorjev in podobnih mešalcev megle v teh centrih , koliko novih delovnih mest se je te odprlo? Te pa naj nekdo navede , koliko je stala obnova , do centa natančno in kaj se je obnovilo.Jaz osebno kot davkoplačevalec ne mislim več plačevati zadev , kjer se bo skupina priviligirancev lepo imela in bodo vlekli dobre plače za prszen nič.

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2021 ob 12:00 gost

      Ta varuh človekovih pravic je isti kot vsi do sedaj nula od nule. Samo lepe besede a nič dejanj. Kajti ko rabiš pomoč kjer so te kršene človekove pravice nebo posredoval ker moraš čakati deset let da se vsi postopki končajo tebi v škodo. Varoh bo pa posredoval ali sploh nebo ker že vsa zadeva zastara in si najebal ti in samo ti. Kajti vsi se samo nekaj izgovarjajo nič od nič pa ne naredijo. To kar on hodi in reže trakce lahko dela največji vaški pijanec on se pa naj raje osredotoči na delo kero se imenuje,,,, Varoh za človekove pravice,,,,,.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.09.2021 ob 12:22 en občan gost

      Če so potrebni taki centri potem pa se naj CSD ukine, ker je to podvajanje in zapravljanje državnega denarja. Ali pa gre zato, da bodo ovi iz SDja na račun siromakov lepo lepo služili.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.09.2021 ob 12:43 gost

      Zakaj se te ne objavi , recimo plača direktorja , glede na to , da to ni privat firma , pa tudi ostalih , da imamo neko primerjavo.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2021 ob 19:47 VARUH gost

      je samo pri plači, pri dejanjih - nula, brezpotrebno delovno mesto.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.09.2021 ob 1:05 EVA gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel ........................................... W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:24 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.