https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Namenu predali prenovljen 80 let star čebelnjak

12.09.2021 ob 6:05  

V petek, 10. septembra, so v Lendavi na zelenici pri Dvojezični osnovni šoli I namenu predali obnovljen 80-let star čebelnjak.

Čebelnjak so obnovili člani čebelarskega društva, ki deluje že častitljivih 100 let, kar je še dlje kot je star obnovljen čebelnjak, ki služi tudi kot muzej na prostem. Obnovljeni čebelnjak predstavlja tudi odlično infrastrukturo za prenašanje znanja in poučevanja na prostem.

Na Dvojezični osnovni šoli I že vrsto let poteka tudi čebelarski krožek, ki s prenašanjem znanja nagovarja mlade, da se že v zgodnji pomladi svojih življenj zavedajo poslanstva čebel in njihov vloge v naravi za obstoj človeštva.

Ob novi pridobitvi je člane čebelarskega društva nagovoril tudi župan Občine Lendava Janez Magyar: »Z današnjo novo pridobitvijo čebelarji ponovno dokazujete, da s številnimi aktivnostmi v svojem prostem času gradite temelje naše lokalne skupnosti ter ohranjate dediščino naših prednikov za nas in naše zanamce. To je plemenito početje za kar sem vam, izrednim posameznikom, ki tvorite in gradite to društvo že 100 let izredno hvaležen.«

Foto: Tomaž Galič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2021 ob 7:53 gost

      Da se slikanju si ti maske gor deneju ka zglidaju kak,,, zoro,,, da se kamere vgasneju su pa eden na drugo. Ka no pomote to se dogaja na vsej priredijtvaj kjer koli po Sloveniji. Seveda kak dela politika in stroka tako se tudi ljudje obnašajo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.09.2021 ob 11:19 gost

      Dobre dvanogate čebele!!!!!!!! bazmaga

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 16:31 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.