https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ultramaratonka s tekom okoli Slovenije zbira sredstva za Junake 3. nadstropja

15.09.2021 ob 6:05  

Ultramaratonka Špela Šavs je 3. septembra 2021 pričela »Tek okoli Slovenije« za Junake 3. nadstropja, otroke, ki se ali so se zdravili na hemato-onkološkem oddelku v 3. nadstropju Pediatrične klinike v Ljubljani. Ob tem pa je tekla tudi skozi Prlekijo in Prekmurje.

Špela je letos želela, da je njen ultramaraton nekaj posebnega. Vsak korak na 1100 km dolgi poti bo tako namenjen junakom in ozaveščanju o otroškem raku.

Tisti, ki kdaj zaidete na Onkološki oddelek, veste, da je tam prepogosto slišati prekmursko in prleško govorico. Naši otroci imajo pomoč zdravljenja daleč od doma, zato jim bo soba za spremljevalce, prišla še kako prav.

Sodelujete in pomagate lahko tudi vi, še do 15. septembra 2021 in sicer tako, da na 1919 pošljete SMS Junaki5 in tako prispevate delček sredstev, ki bodo namenjena za prenovo sobe za starše malih junakov, ki sobivajo s svojimi otroki v bolnišnici, v nič kaj prijetnih razmerah. Hvala v imenu Špele, malih junakov in njihovih staršev.

Špelin tek skozi Prlekijo in Prekmurje

Sobota, 11. september, je bil prečudovit dan. Špela Šavs je 9. dan zaključila na Razkrižju, kamor je pritekla iz Ormoža. Številni tekači in tekačice, s podporo Občine Razkrižje, župana Stanka Ivanušiča in Turističnim društvom Razkrižje so Špeli ter člani Leo klub Ljutomer in Lions Klub Ljutomer so odtekli zadnji kilometer tega dne.

Na sprejemu so pekli sveže mlince in poskrbeli za osvežitev. Zbrane prostovoljne prispevke pa namenili za podporo projektu. Vsak član Lions kluba Ljutomer je prispeval finančni prispevek, tudi stroške nočitve in večerje so poravnali člani Lions kluba Ljutomer.

V nedeljo zvečer, 12. septembra, so ekipo in Špelo na Kuzmi pričakali članice in člani Lions Klub Murska Sobota skupaj z organizacijo Mali vitezi. Mali vitezi je edina nevladna organizacija v Sloveniji, ki posveča svoje aktivnosti mladim po njihovi ozdravitvi. Zajema vse mlade na področju Republike Slovenije, ki so v otroštvu preboleli raka in so starejši od 18 let. Tem mladim skozi svoje programe nudi fizično in psihično rehabilitacijo. S predstavniki občine Kuzma, ki je zagotovila prenočitev, so Špeli izrekli velik poklon in zahvalo za njeno dobrodelnost.

V ponedeljek, 13. septembra, zjutraj, so jo člani Lions kluba Murska Sobota s kolesi spremljali naprej, ko je tekla po Prekmurju proti Štajerski. Špela bo - v kar ne dvomimo - s svojim dobrodelnim tekom prva ženska, ki bo "obtekla" Slovenijo.

Vir in foto: LK Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.