https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurska podjetja prejemniki certifikata Družbeno odgovoren delodajalec

02.10.2021 ob 15:00  

V Laškem so na slavnostno podelili certifikat Družbeno odgovoren delodajalec, ki jih je prejelo 62 podjetij in organizacij. Certifikat so prejela tudi podjetja Pomgrad, Saubermacher – Komunala in VIRS.

Podjetja Pomgrad, Saubermacher – Komunala in VIRS so prejeli certifikat Družbeno odgovoren delodajalec. Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec preko nabora ukrepov delodajalcem ponuja priložnosti za izboljšanje na področju usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, varnosti in zdravja na delovnem mestu, medgeneracijskem sodelovanju, nediskriminaciji, ter etičnem vodenju, so sporočili iz inštituta Ekvilib, ki je skupaj s partnerji Gospodarsko zbornico Slovenije, Zvezo svobodnih sindikatov in Združenjem delodajalcev Slovenije nosilec projekta. Vse več podjetij in organizacij posveča posebno skrb izboljšanju delovnega okolja in organizacijske klime za večje zadovoljstvo zaposlenih. V ta namen se odločajo za različne ukrepe, s katerimi krepijo družbeno odgovorno delovanje. Med njimi je tudi 62 podjetij in organizacij, ki so se lani in letos prijavile v postopek certificiranja za pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. 

Podelitve se je udeležil tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, ki je ob tej priložnosti čestital prejemnikom certifikata ter med drugim podaril pomen trajnostnega delovanja in družbene odgovornosti podjetij, zlasti v negotovem obdobju, ki ga kroji epidemija koronavirusa. Po njegovih besedah bodo družbeno odgovorna podjetja, ki stremijo k zadovoljstvu zaposlenih, boljši organizacijski kulturi in klimi ter zagotavljanju varnega in zdravju prijaznega delovnega okolja, nedvomno lažje in hitreje premagala tako številne družbene izzive, ki so povezani s staranjem prebivalstva, migracijami, nezaposlenostjo in odhajanjem mlade delovne sile, kot tudi težave, ki jih prinaša epidemija. 

Vodja projekta certifikat Družbeno odgovoren delodajalec na inštitutu Ekvilib, Petra Hartman je v svojem nagovoru spomnila, da se uspešnost podjetij najpogosteje meri zgolj z bilancami in poslovnimi izidi, pozablja pa se na vidik, kako se podjetja spopadajo z okoljskimi in družbenimi izzivi. Kako skrbijo za okolje, v katerem delujejo, kako jim je mar za zaposlene, ki vsak dan stopijo skozi vrata podjetja, in kako so povezani s skupnostjo, katere del so. Vemo, da je v današnjih časih teh izzivov.

Pomgrad, gradbeno podjetje s sedežem v Murski Soboti z več kot 600 zaposlenimi želi z izbranimi ukrepi v okviru certificiranja doseči čim večje število zaposlenih. Zato so se odločili za certificiranje vseh štirih področij certifikata, poudarek pa dajejo ukrepom, kot so spodbujanje zdrave prehrane pri zaposlenih, letovanje in obdarovanje otrok zaposlenih ter uporaba varčnih žarnic.  ”Odgovornost do okolja, v katerem živimo, do družbe in predvsem do sodelavcev, ki so zaslužni za uspeh našega podjetja, je bila ključna pri odločitvi za pridobitev certifikata. Verjamemo, da bomo z implementacijo zastavljenih ukrepov dosegli še večje zadovoljstvo in učinkovitost zaposlenih, ob tem pa povečali kakovost svojih storitev in prepoznavnost družbe tako doma kot na tujem,” pravi Sanja Miljuš Herman iz Akademije Pomgrad. 

Podjetje Saubermacher - Komunala Murska Sobota je bilo med prvimi prejemniki pristopnega certifikata. Ta jim pomeni potrditev, da na področju družbene odgovornosti delajo dobro, obenem pa tudi zavezo, da bodo svoje delovanje še izboljševali. ”Hkrati smo dobili potrditev, da je družbeno odgovorno poslovanje, nenehno iskanje novih poti in pristopov ter trud za vse deležnike, s katerimi sodeluje podjetje, edina prava pot, če želimo biti dolgoročno uspešni in poslovati trajnostno.  Spoznali smo, da ne gre za neko ločeno področje poslovanja, ampak za preplet vsakodnevnega dela in prizadevanj slehernega zaposlenega v podjetju,” je povedal Drago Dervarič, direktor podjetja. 

Družba Virs d.o.o., hitro rastoče podjetje z nazivom zlata gazela 2019 je specializiran dobavitelj profesionalne opreme za varjenje in rezanje, vključno z avtomatizacijo in robotizacijo proizvodnih procesov. V družbi Virs d.o.o. prisluhnejo vizijam, idejam in izzivom posameznikov, podjetij, timov ter projektov, ki potrebujejo zanesljivega in dolgoročnega poslovnega partnerja.  Zavedajo se njihove medsebojne odvisnosti in povezanosti, zato spodbujajo vzajemno zaupanje z odprtim dvosmernim dialogom. Pri svojem poslovanju in poslovnih odločitvah združujejo ekonomske, okoljske in družbene dejavnike, vedno pred očmi s ciljem trajnostnega razvoja. Zaposleni so gonilna sila družbe in ključ do njenega uspeha. Zaradi njihove ambicioznosti, predanosti in inovativnosti se veselijo novih tehnoloških izzivov. 

Foto: Virs d.o.o. - virs.si.

Po besedah Mitje Gorenščka, izvršnega direktorja GZS, se podjetja in organizacije vse bolj zavedajo, da je družbena odgovornost pomemben dejavnik pri dobrih medsebojnih odnosih v podjetju in da pozitivno vpliva tudi na zaposlovanje novih sodelavcev. “Družbeno odgovornim podjetjem se krepi blagovna znamka, kar pozitivno vpliva na odziv zunanjih deležnikov in poslovnih partnerjev, predvsem mladi pa vedno bolj izbirajo svoje delodajalce tudi na osnovi družbene odgovornosti podjetij. Družbeno odgovorna podjetja se pohvalijo z visoko stopnjo pripadnosti svojih zaposlenih, vključenost in pripadnost pa pozitivno vplivata na motivacijo, zavzetost ter inovativnost in ustvarjalnost zaposlenih. Hkrati se zmanjšuje absentizem in fluktuacija,” je izpostavil in dodal, da je družbeno odgovornost potrebno živeti. 

Naslovna fotografija: Pixabay.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2021 ob 15:36 Magyar Bacsi gost

      Kaj pa Pišta Bacsi - Roto - plastični pimpek???? Pa butcher kudila - lubenico glavi????

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2021 ob 19:11 delavec na Pomgradi gost

      Čestitamo Pomgradu!!!!!!!!!

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2021 ob 21:34 gost gost

      Družbeno odgovoren delodajalec ! Pomemben papir, če ga ne bi bilo, bi bil družbeno neodgovorni delodajalec, se to pozna tudi kaj v žepu delavca ??

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2021 ob 22:02 Cestar gost

      Žalostno ka dobi Pomgrad takšni naziv, delavec pa na minimalci

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.10.2021 ob 23:51 AMY gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel .............................................................................. W­­­­W­­­­­W.C­­­­­A­­­­­S­­­­­H­­­­­A­­­­­P­­­­­P­­­­­1.C­­­­­O­­­­­M

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.10.2021 ob 0:06 gost

      Delam s krajšim delovnim časom več kot 7 tisoč dolarjev na mesec. Neprestano sem slišal, kako mi drugi govorijo, koliko denarja lahko zaslužijo na spletu, zato sem se odločil, da bom to preučil. No, vse je bilo res in mi je popolnoma spremenilo življenje. Tu sem začel ........................... Www.WORKS4­4.COM

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.10.2021 ob 8:13 gost

      Vse te fabrike so na minimalci. Edino tiste kere imajo delavce iz čakovca in Varaždin. Te fabrike so pa zato na dobičku in hitro rastoče ker ti južni branje za delodajalca stanejo manjši strošek s tem pa ostane več delodajalcu. S tem so pa slovenski delavci na borzi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 16:14 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.