https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vrtec Bistrica prejemnik evropske nagrade za inovativno poučevanje

Srednja Bistrica, 20.09.2021 ob 6:00  

Evropska komisija bo letos prvič podelila evropske nagrade za inovativno poučevanje. Med 104 nagrajenci je tudi Vrtec Bistrica pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica.

Evropska komisija bo letos prvič podelila evropske nagrade za inovativno poučevanje s katerimi želi počastiti dosežke učiteljev in šol, izraziti priznanje za njihovo delo ter še naprej spodbujati izjemne prakse poučevanja in učenja. Letos se nagrada podeljuje prvič, jo bodo pa potem vsako leto. Med 104 nagrajenci so 4 slovenske izobraževalne institucije, in sicer Gimnazija Celje - Center, Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Osnovna šola Bistrica ob Sotli in Vrtec Bistrica pri OŠ Prežihovega Voranca BistricaVse štiri nagrajene institucije so dobile nagrade za zaključene projekte v okviru Erasmus+ programa. Izbor zmagovalnih projektov pa na podlagi meril, ki jih postavi Evropska komisija, naredi nacionalna agencija, ki je v Sloveniji CMEPIUS.

Prejemnica nagrade v kategoriji predšolska vzgoja in izobraževanje za projekt Razvijanje socialnih kompetenc otrok z zgodnjim učenjem tujega jezika je Vrtec Bistrica pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica. Današnji globalni in večkulturni svet tudi pred naše najmlajše postavlja številne nove izzive. Osrednji namen projekta Razvijanje socialnih kompetenc otrok z zgodnjim učenjem tujega jezika je bil, kot pove že samo ime, okrepiti socialne kompetence otrok v sodobnem svetu, izboljšati kakovost predšolske vzgoje ter okrepiti strokovne kompetence in veščine vzgojiteljev in učiteljev skozi multikulturno in medpredmetno učenje, začenši z usvajanjem in uvajanjem zgodnjega poučevanja tujega jezika v sodelujočih organizacijah.


V projektu so spoznavali tradicionalne otroške zgodbe pravljičnih junakov in na njihovi podlagi oblikovali dejavnosti pri poučevanju angleščine in ostale dejavnosti vrtca, kot sta soustvarjanje zgodb in izmenjava semen. Skupaj so se učili na daljavo, spoznavali nove tehnologije in spletna orodja ter se učili o našem okolju in naravi. Za varno objavljanje in deljenje vseh gradiv, fotografij in video posnetkov so uporabljali okolje eTwinning. Posebna izkušnja so bila t. i. Skype srečanja, ki so otrokom omogočila, da prijatelje iz tujine tudi vidijo in slišijo, pa čeprav virtualno. Zanimiva dejavnost je bilo tudi spanje v vrtcu, ko so slovenski in bolgarski otroci vsak na svojem koncu, pa vendar skupaj, preživeli noč v vrtcu. Ob koncu projekta so organizirali tudi mednarodno konferenco za vrtce, osnovne in srednje šole iz Slovenije in sodelujočih držav, kjer so predstavili primere dobre prakse skoraj 200 udeležencem.

Glavni rezultat projekta pa je elektronska, večpredstavnostna in interaktivna knjiga, ki vsebuje niz dobrih in inovativnih praks v zgodnjem učenju tujega jezika prek spoznavanja kultur vseh udeležencev. Za vrtec OŠ Prežihovega Voranca Bistrica je bil to prvi mednarodni projekt, prinesel pa jim je številne nove pristope, med drugim formativno spremljanje, delo s sodobno tehnologijo, nove metode pri učenju tujega jezika, poglobljeno sodelovanje s starši in lokalno skupnostjo ter zunanjimi partnerji. Sodelovali so tudi s sektorjem poklicnega izobraževanja (Izobraževalna šola Ljutomer) in visokošolskim sektorjem (Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru) in prispevali k oblikovanju didaktičnih smernic na tem področju, so sporočili iz IPPR, agencije za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2021 ob 7:47 gost

      Oni dobijo nagrado za inovativno učenje. V torniščaj pa delaju pol vrtec že 5 mesecev pa ne en vi de končan do konca šolsko ga leta. Egipčani bi piramido z to tehnologijo kera je zdaj na voljo za zidati že zazidalni. Tu se pa zijda pa popravla pa zijda pa popravla. No tudi Nej čudo vej se pa to dela v najbolj zaostali občini. Nej čudno saj pa je župan z jebi stranke SDS največji debili v Sloveniji. Lobiji su verjetno tudi tu na deli kak je pri toj stranki že v navadi.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2021 ob 7:54 gost

      Ti župan v toj občini je kak Janša vse obe a pa nič ne naredi. Samo sebe oskrbuje pa občinske svetnike z kako drobtinico. Kajti drugače ne bodo podprli njegovih projektov keri so samo na papirju. Naredili so eno pol stezo kero je že prejšnja župnija začela ta bi že itak vse povezla občine kere mejijo na turnišce če bi ostala. Majo projekt za avteke električne, igrišče du selili, delovna mesta so ustvarili,,,, 0,,,itd.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2021 ob 8:44 varašanec gost

      Točno tak gost. V Turnišče se zida vrtec, to sploh ni podobno vrtci, dva oddelka napravijo, pri tolikšnem števili otrok in takšni veliki občini. Zgled jim je lahko Dobrovnik, kjer so zezidali nov vrtec pri manj številu otrok. Naj bi pri nas enako, v enem letu napravili nov vrtec in bi vsi otroci do šole skupno tam bili. Sramota za ravnateljice , ki so poslale male otroke v šolo, predšolske pa nazaj v vrtec. Čas je že da se to vodstvo tudi zamenja.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2021 ob 10:12 gost gost

      Bistrica, iskrene čestitke.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.09.2021 ob 11:00 GOST gost

      BISTRICA ČESTITKE OD STARIH ŠOLARJEV SAMO TAK NAPREJ OSTANITE ZDRAVI

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.09.2021 ob 11:49 gost

      Občina Turnišče je vzorčni primer tega kar se z občino ne sme početi. Na žalost je od Varaša ostal samo Ž.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.09.2021 ob 12:02 gost

      V tem mandatu se je turnišce pomaknilo nazaj v leto 1991.nic od nič same besede pa se te so ostale v zraku kroga je odpihnil veter.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.09.2021 ob 12:09 gost

      Keri,,, janusa groznuga,,, župan pa kaj v občinaj dela. Edino ka si žepe punijo in to je pa tudi vse. Eden je že v toj občini bil SDS pred prejšnjo zupanijov. Pa su seftali z stanovanja mi pa projekta mi pa on se je nabasal z denarckom in nikomi nič.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2021 ob 12:13 butle gost

        to pa rejsen, či pogledneš Radnce, pet mandatov se nič neje delalo, vse je propadalo, pa se nihče nej buna, zakaj se nič ne dela in zdaj pride eden SDSov župan, pa v par lejtih vse zrihta, za nazaj in za naprej, pa glej ga zlomka, zdaj so opet eni tak fejst prouti jemi, samo zatou k neje lejve valda!

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.09.2021 ob 12:13 gost

      Cesto v torniščaj maju tak ozko ka v čerensovcaj in odrancaj kolesarsko stezo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.09.2021 ob 19:22 gost

      Vidite kak so močni LEVOJAJARJI ki so bili na oblasti pa reveži ki so tako sposobni niso naredili NIČESAR!!!!!!!!! Če bi bili tako sposobni ,potem tem vaši naslednikom nebi bilo potrebno NIČ delati!!!!!!!!!!! A žal vi Gamadarci niste bili in sedaj niste vredni DREKA V čelo!!!!! SMRAD !!!!!!!!!!!!!!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.09.2021 ob 19:36 gost

      19. 22 debil kaj pa taka nervoza ali si odgovoren za vse te ne narejene obljube. Potem je zato taka živčnost. Raje se primi posla za kroga si plačan in nekaj vsaj naredi kar si obljubil volilcam.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.09.2021 ob 15:35 gost

      Čestitke Bistrica. Lepo in vzor za okoliške vrtce. Kar se tiče Turnišča pa razočaranje. Vrtec naj bi se po predvolilnij planaj širo na drugi strani, zdaj pa je zel del večnamenskega centra in absurd je, da de ena skupina dece vseeno še vedno ostala v šoli. To, ka je domači kader začno odhajati inan pa tudi dosta povej.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.02.2022 ob 14:36 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.