https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Nedelujoče QR-kode

20.9.2021  

Ljudje se spopadajo s težavo pri dokazovanju izpolnjevanja pogoja PCT. Kljub temu da pogoje PCT izpolnjujejo, QR-kode ne delujejo. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so potrdili, da so zaznali težave na IKT infrastrukturi in dodali, da napake odpravljajo. 

Težava z nedelujočimi QR-kodami se pojavljajo že dlje časa. Na NIJZ so potrdili, da so zaznali težave na IKT infrastrukturi in da napake odpravljajo. Težav tako nimajo samo cepljeni, pač pa tudi tisti, ki se testirajo. Saj pri hitrih antigenskih testih izdajo za negativen izvid le ročno izpolnjen obrazec. S takšnim potrdilom pa imamo lahko težave, kjer se za izpolnjevanje PCT pogoja zahteva QR-koda, ki jo preverjajo z aplikacijo, poroča 24ur.    

Pogoj PCT lahko izkazujete na različne načine. Po navedbah ministrstva za zdravje dokazilo o cepljenju lahko izkažete z izpolnjeno kartico cepilnega mesta ali proizvajalca cepiva, vpisom v Knjižico o cepljenju, potrdilom o opravljenem cepljenju in evropskim digitalnim potrdilom o cepljenju. Dokazilo o prebolevnosti se izkaže z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni. Testiranje se dokazuje s potrdilom o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

FOTO: cepimose.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.