https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Mestni svetniki potrdili višje cene vrtca

23.09.2021 ob 17:45  

Danes, 23. septembra, se je mestni svet Mestne občine Murska Sobota sestal na 20. redni seji, kjer so med drugim potrdili višje cene programov predšolske vzgoje.

 

Mestni svetniki so na seji obravnavali in sprejeli predlog Sklepa o določitvi cene programov predšolske vzgoje in plačila staršev v javnem vzgojno varstvenem zavodu Vrtec Murska Sobota, s katerim se višajo cene vrtca.

Med razlogi za povišanje cen so navedli redno napredovanje 45 delavcev v plačilne razrede, aneks h kolektivni pogodbi, ki je večini delavcev povišal osnovno plačo, povečanje regresa za letni dopust, izplačilo štirih solidarnostnih pomoči, ponovno uvedbo izplačila redne delovne uspešnosti ter povišanje minimalne plače.

Cena dnevnega programa, ki je doslej znašala 439,70 evra se zviša za 28,54 evra in tako po novem znaša 468,24 evra/mesec na otroka. Kot osnova za izračun plačila staršev se sedaj cena za otroka s stalnim bivališčem v Mestni občini Murska Sobota poviša na 398,04 evra. Razliko do cene dnevnega programa v višini 70,20 evra subvencionira Mestna občina Murska Sobota, a le za otroke, ki imajo stalno bivališče na območju murskosoboške občine.

Z dvigom ekonomske cene Vrtca Murska Sobota se izdatki v proračunu Mestne občine Murska Sobota mesečno povečajo za okoli 20 tisoč evrov. Za starše pa se bo cena glede na njihov plačilni razred povečala kot je prikazano v spodnji razpredelnici.

Mestni svetniki so na seji med drugim tudi podali soglasji za imenovanje Bojana Kara za direktorja javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota ter za imenovanje Brigite Perhavec za direktorico javnega zavoda Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Prav tako so potrdili imenovanje predstavnika lokalne skupnosti v Svet javnega zavoda Dom starejših Rakičan imenovali in imenovanje predstavnikov MOMS v svete javnih zavodov Zdravstveni dom Murska Sobota, Splošna bolnišnica Murska Sobota in Glasbena šola Murska Sobota.

Sprejeli so tudi predlog Soglasja k dodelitvi dela plače za delovno uspešnost iz naslova povečanega obsega dela direktorici javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota ter predlog Sklepa o podaji soglasja k sprejemu Letnega poročila javnega podjetja Komunala za leto 2020 in izplačilo presežka v višini 100.000 evrov v proračun mestne občine. Obravnavali in potrdili so tudi predlog Obvezne razlage Odloka o lokacijskem načrtu za ožje mestno središče mesta Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2021 ob 18:43 gost

      VIDIŠ tukaj bi moral biti denar namesto covid dodatek tistim ki si ga nikakor NISO zaslužili!!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2021 ob 5:19 Hhhhhhhh gost

      Bravo slovenija ,kaj pa kruh dajmo dvignit ceno na okroglih 10 evrov pa kaj je deset evrov drobiž .pa kaj tako vsi propadamo v tej sloveniji pa dajmo še dvignit živila pa vsak si naj plača zdravila penzionistam pa vzamimo penzije saj on jedo samo mleko pa jajca

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.09.2021 ob 9:11 gost

      Namesto v Muro dajte denar za otroke. Jevšek, če ti nimaš malih otrok, to ne pomeni, da ni potrebno več dati za njih. Ti pa raje denar v Muro. Sramota.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.09.2021 ob 14:47 lepete gost

      Saj tej ,ki so glasovali za dvig cene vrteca lahko potrdijo saj nimajo otrok ,ki bi hodili v vrtec .Tudi doživotna direktorica je verjetno vesela svojega ustoličenja za naslednjih pet let

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:25 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.