https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radenska z akcijo zasadimo 10.000 dreves

Radenci, 25.09.2021 ob 9:00  

Radenska nadaljuje z uspešno akcijo Bolj zelena Slovenija. Strokovno podporo jim tudi letos nudijo gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije, ki bodo tokratnih 10.000 dreves razporedili po vsej Sloveniji.  

Letošnjo jesen bodo prodajne police polne srčnih dreves. V Radenski nadaljujejo z uspešno akcijo Bolj zelena Slovenija. Če so v preteklem letu etikete mineralne vode Radenska k aktivaciji pozivale zgolj z litrskih steklenic, letos k nakupu vračljivih steklenic nagovarjajo tudi z 0,25-litrsko embalažo. Strokovno podporo jim tudi letos nudijo gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije, ki bodo tokratnih 10.000 dreves razporedili po vsej Sloveniji.

Akcija Bolj zelena Slovenija

Prva akcija Bolj zelena Slovenija je bila deležna zelo pozitivnih odzivov. »Prejeli smo veliko spodbudnih sporočil naših kupcev, ki so izkazovala podporo naši skrbi za okolje ter pozdravila uporabo vračljive steklene embalaže,« je pojasnila Egle Wehle, direktorica marketinga v Radenski. »Tudi sicer je bilo nadaljevanje akcije načrtovano, saj je naša zaveza trajnostnemu odnosu do okolja dolgoročna in zajema različne aktivnosti. V tem letu lahko k sadnji dreves prištejemo še prehod na okolju prijaznejše zamaške na steklenicah, ustanovitev gospodarsko interesnega združenja Lokalno je obetavno in kmalu prihajajočo lažjo plastenko Oaze.«

Potrošniki prispevajo k zasaditvi

Tudi letos potrošniki z nakupom mineralnih vod Radenska Kraljevi vrelec, Petanjski vrelec ali Naturelle v litrski in 0,25-litrski vračljivi steklenici prispevajo k zasaditvi 10.000 dreves v Sloveniji. Mineralne vode potrošnik prepozna po etiketi, na kateri se značilna tri srca Radenske prepletajo z zdravimi, mogočnimi vejami dreves. Na akcijo bodo opozarjale tudi posebne izpostavitve v trgovinah.

Zavod za gozdove Slovenije bo glede na aktualne potrebe opravil izbor vrst in gozdov po vsej Sloveniji, ki potrebujejo obnovo s sajenjem sadik gozdnega drevja. Tudi letos bodo sledili principom trajnostnega, sonaravnega in večnamenskega gospodarjenja z gozdom, predvsem pa ohranjanju avtohtonih slovenskih vrst dreves. Skupaj z Radensko in lastniki gozdov bodo poskrbeli, da bodo sadike, tudi uspevale.

Tudi maratonci sadijo drevesa

Poleg načrtovanih 10.000 dreves pa bodo kmalu zasajena tudi drevesa, za katera svojo energijo in kilometre prispevajo tekači 2. virtualnega Maratona treh src. Za vsak pretečen obseg Zemlje bodo v Radenski posadili 100 dreves. Ker tekači pridno tečejo in se kilometri še vedno zbirajo, se povečuje tudi količina dreves, ki bodo zasajena v »gozdičku« Maratona treh src. Organizatorji pravijo, da jih lahko pričakujemo vsaj 800. Prav poseben »gozdiček« bo zasajen v Radencih, kjer je Maraton treh src doma, tako da bodo tekači lahko iz leta v leto obiskovali naravni spomenik, ki je nastal v času, ko so okoliščine prekinile tradicionalen najstarejši maraton SV Evrope. Lahko bodo spremljali njegov napredek, drevesa pa jim bodo nedvomno vračala spodbudno, zdravo energijo. Na ta način bo Radenska dodala kamenček v mozaik aktivnosti in projektov, ki se načrtujejo pod okriljem Srčno za jutri.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2021 ob 10:42 gost

      To je govor o tej Češki Radenski, ki počasi zapira obrate znotraj Radenske, zaposluje sezonske delavce prek agencije Kariere in jih nato kot smeti odvrže in pošlje na zavod za zaposlovanje, ko jih več ne potrebuje???????? Če gre res za to podjetje, potem, ta Radenska bolj podira drevesa ne pa sadi.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2021 ob 13:39 Z drevesi proti jedrskim gost

        24sata.hr/news/ispod-reaktora-4-u-cernobilu-raste-radijacija-ne-znaju-zasto

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2021 ob 12:11 vriolog gost

      Odlično zapisano.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.09.2021 ob 13:09 gost

      Ojojoj. ko bi vedeli kaj je z te Radenske nastalo boljse da ne veste ozadja. Cehi bodo Radensko unicili pa izcrpali do konca. Delavci na minimalcu. Namesto rednih zaposlitec zaposlujejo invalide, da dobijo denar od drzave. Eh boljse da ne nastevam kaj se tu dogaja. Sramota od sramota je ta firma.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.09.2021 ob 15:04 gost

      Gdo je pa kriv zato da je tako. Debil vladni keri zdaj spet vse uničuje je za svoj drugi mandat vladanja prodal radensko čehom. Zato zdaj necminzdrite in mu še bolj intenzivno dupe ližite.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.09.2021 ob 9:34 gost

      Joj,joj,sami poznavalci stanja v Radenski in pa seveda gospodarski eksperti .

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.09.2021 ob 10:19 gost

      Joj joj resnica boli ne?????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:47 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.