https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Preverite, kako sta videti prenovljeno parkirišče in kolesarska steza

Grajska ulica, 29.09.2021 ob 6:05  

Za vas smo preverili, kako so uredili novo kolesarsko stezo na Ciril Metodovi ulici ter novo parkirišče pred zdravstvenim domov na Grajski ulici.

V drugi polovici maja 2021 se je začela na Grajski ulici pred zdravstvenim domom rekonstrukcija kolesarske steze s pločnikom in parkirišči ter istočasno izgradnja kolesarske steze na Ciril Metodovi ulici ob mestnem parku.

V obnovo so bili vključeni vsi spremljajoči komunalni vodi, od meteorne kanalizacije, javne razsvetljave in zasaditve.

Gradbena dela pa so se že končala, tako imamo v Murski Soboti novo urejeno prometno varno parkirišče pred zdravstvenim domom na Grajski ulici in novo varno kolesarsko stezo na Ciril Metodovi.

Po novih standardih so urejeni prehodi za pešce, površine za pešce ter površine za kolesarje.

Območje ureditve je bilo prometno zelo obremenjeno in je bilo ena izmed črnih točk za kolesarje v mestnem središču.

Kolesarji iz zahodne smeri Ciril Metodove ulice so imeli del kolesarske poti urejen, v neposredni bližini mestnega parka pa so bili utesnjeni v združenem prometu z motornimi vozili in več križišči na zelo majhnem območju.

 Obstoječa parkirišča pred zdravstvenim domom s pravokotnim parkiranjem glede na cestišče pa niso bila varna za promet, poleg tega pa so prednji deli vozil, ki posegajo v pločnik omejevali varno in udobno pot pešcev in kolesarjev.

Namen rekonstrukcije pločnika, ločena pasova za pešce in kolesarje, z rekonstrukcijo parkirišč pred zdravstvenim domom je bil umiriti promet, uporabnikom, še posebej ranljivim skupinam pa omogočiti varno izstopanje iz avtomobilov.

Rekonstrukcija parkirišča je bila predvidena tako, da se izvede nova dovozna cesta za parkirna mesta, ki so sedaj pod kotom 45°, dostop na parkirišče pa je z nove dovozne ceste.

Dovozna cesta, ki se začne na vzhodu pred dispanzerjem za otroke, je zdaj postala enosmerna in se zaključi na zahodu pred priključkom na Kopališko ulico.

Namen ureditve obeh kolesarskih stez s pločniki je bil prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v Murski Soboti ter povečati prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu, posledično pa tudi vplivati na izboljšanje kakovosti zraka. Vrednost naložbe je znašala 256.411 EUR, v višini do 95.653 EUR pa jo je sofinanciral Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad. 

Ob končanju gradbenih del pa so iz Mestne občine Murska Sobota sporočili, da si prizadevajo za trajnostno načrtovanje prostora in vzpostavitev prometnih površin, ki bodo zagotavljale kakovostne kolesarske povezave in urejene pešpoti ter omogočale enako vključenost vseh udeležencev v prometu, predvsem pešcev, kolesarjev ter gibalno in senzorno oviranih oseb.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2021 ob 7:14 gost

      Bravo Jevšek, ti si pravi zidar ! Štihec pa zdrahar ! Cipot pa piše neumnosti !

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 8:06 gost

        Ekonomska šola, dom starejših, knjižnica, umetnostna galerija, .......................... ljudem to več pomeni kot kos asfalta ali betona. Je župan Jevšek tožil Cipota? Je fararca tožila Cipota? To niso heci, kar je pisal Boris Cipot.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2021 ob 8:02 gost

      Zelo lepo, samo zdaj še tam za pol leta postaviti policaja, da bo kolesarjem in pešcem kazal kako se pravilno vozi. Saj večina kolesarjev po Soboti se vozi po sistemu bližnjic in ne po prometnih pravilih!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 8:15 gost gost

        Če bi upoštevali vsa pravila, glede na to, da je vse tako globokoumno zamišljeno ne bi prišli nikamor !!

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2021 ob 8:18 gost

      Tako se delajo kolesarske steze Nej v turniščaj ka majo glavno cesto ožjo kot v drugih občinah kolesarske steze ali pločnike. Glavno da so si vsi občinski pizdek za preostali denar naredili hiše vikendice drage avtomobile itd. In to vse so bili SDS debili.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2021 ob 8:19 gost

      Tudi zdaj ni nič drugače in glej ga zlomka gdo je spet glavni SDS kreteni.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2021 ob 8:47 gost

      ,,,, Januš grozni,,,, je pripravljeni na predčasne volitve. Takoj ko konča predsedovanje evropski uniji keri ni on noben vladajoči. Kajti on je samo za slikanje glavna pa je Nemčija in Francija. Kajti temu debilu niso morali zaupati Evropo ker bi jo uničil kot je uničil Slovenijo. Zdaj bo pa on šel na volitve ko nas je zadolžil za pitaj boga koliko milijard. Blizu 20 miljrd od tega samo 10 mijard za dodatke in to ne tistim keri so delali z bolniki ko vidnimi na primer medicinske sestre. Dobili so pa ta denar vsi keri so Nata račun obogateli ker so hodili okoli in kovid nosili v državo ko smo bili vsi zaprti. Njegovi SDS podmladek keri se zdaj dobavlja jbene nezanesljive teste, stroka kera nič Neve, zdavnki keri niso mrdnoli v tem mračne času, privatniki keri so delavce poslali na brzo dobili za njih dodatek z kerim so si kupovali luksuzne avtomobile, sodniki keri nimajo veze z kovidom, upravni osuzbencui keri nemajo pojma kaj je kovid,obcinski pizdeki 212 občin kere so bile zaprte itd. In ti vsi niso niti cepljeni zato ker ne verjamejo v noben virus saj nim je v tem času bilo zelo lepo veliko dodatkov za nič dela. Zato naj traja, traja, traja. At se ne bomo cepili ker se bo potem končalo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2021 ob 17:07 Thournes gost

      I make 85 dollars each hour for working an online job at home. KLA I never thought I could do it but my best friend makes 10000 bucks every month working this job and she recommended me to learn more about it. The potential with this is endless. >>>>>>> http://www.earn96.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:05 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.