https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Urban Drvarič: »Marsikoga znamo presenetiti«

OŠ I. Murska Sobota, 26.9.2021  

Včeraj je potekala novinarska konferenca ŠK Pomurje Deset pred začetkom nove tekmovalne sezone v Sportklub 1. odbojkarski ligi 2020/21 ter predstavitev članske ekipe OK Panvita Pomgrad. Prvenstvo sezone 2020/21 v Sportklub 1. A državni odbojkarski ligi za moške se začenja v soboto, 2. oktobra 2021, in se po 14 odigranih tekmah zaključi 22. januarja 2022.


OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote se ponaša z dolgoletno tradicijo ter aktivno deluje in utrjuje tradicijo odbojke v Pomurju. Članska ekipa Panvita Pomgrad nastopa v prvi državni odbojkarski ligi, v kateri vedno zaseda mesta v zgornji polovici lestvice. V letošnji tekmovalni sezoni bo igrala na državnem prvenstvu Sportklub 1.A odbojkarske lige (1.DOL) in v pokalnem tekmovanju OZS za pokal Slovenije.

Primarni cilji kluba so v prvi vrsti z igro na najvišji ravni zadovoljiti obiskovalce in ljubitelje odbojke. Cilje pa stopnjujejo iz sezone v sezono oziroma s tekme na tekmo. Na državnem prvenstvu sezone 2021/22, ki se za OK Panvita Pomgrad začenja v soboto, 2. oktobra 2021, s tekmo v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti ob 18. uri proti ACH Volleyu iz Ljubljane, si želijo uvrstitve v zlato sredino lestvice državnega prvenstva ter biti posledično pri vrhu slovenske odbojke. Po reorganiziranem prvoligaškem tekmovanju v Sloveniji tudi letos nastopa v Sportklub 1. A državni odbojkarski ligi 8 moštev, v 1. B državni odbojkarski ligi pa prav tako 8 ekip, ki sezono začenjajo prav tako 2. oktobra 2021.

Najodmevnejši imeni med novim obrazi v Športnem klubu POMURJE DESET (OK Panvita Pomgrad) sta mladi korektor, 23. letni Kanadčan Connor McConnell in 19. letni sprejemalec, Urban Fužir, ki je nazadnje igral v Šoštanju. Novi obraz v članski ekipi je tudi drugi organizator igre, 20-letni Urban Hafner, ki je prišel v Mursko Soboto iz Hoč. V ekipo pa se je po enoletnem premoru vrnil tudi povratnik, 19. letni libero, David Novak. Klub so zapustili sprejemalec Nikola Ražnatović, ki se je vrnil v Srbijo, organizator igre Marin Novak se je preselil v Šempeter in izkušeni korektor, Alen Djordjević, ki je trenutno brez kluba.

Trener prve ekipe, Dejan Fujsar je dejal, da bo letošnja sezona ena izmed zahtevnejših doslej v zgodovini slovenske odbojke, saj so se vse ekipe močno okrepile, liga pa je sestavljena zgolj iz osmih ekip, kar še dodatno zaostruje konkurenco. Možnosti za slabe trenutke ne bo, pravi. Velika četverica, t.j. ACH Volley, Calcit Kamnik, aktualni prvak Maribor in Salonit so investirali ogromno, se izdatno okrepili in imajo vsak svoje cilje. Tem klubom pa po finančnem in kadrovskem vložku sledijo klub OK Panvita Pomgrad, Triglav, Krka in Črnuče. Z novinci in okrepitvami so zadovoljni, manjka pa še kar nekaj tehnično-taktičnega znanja kar iz dneva v dan nadgrajujejo z delom na treningih. Prostora za napredek je še veliko.

Kapetanski trak je po novem prevzel Urban Drvarič. V svoji izjavi je poudaril, da klub sestavljajo mladi in željni dokazovanja, kar pomeni, da lahko s to energijo in z dobro igro marsikoga presenetijo. Na njih je, da to izvedejo na parketu tudi v ligaškem tekmovanju in dosežejo zastavljene cilje.

Prvi nasprotniki OK PANVITA POMGRAD – 1.A DOL za moške, sezona 2020/21:
1.krog, 02.oktober: PANVITA POMGRAD – ACH Volley Ljubljana
2.krog, 09.oktober: Krka – PANVITA POMGRAD
3.krog, 16.oktober: PANVITA POMGRAD – Salonit Anhovo
4.krog, 23.oktober: PANVITA POMGRAD – Calcit Volley
5.krog, 30.oktober: HišaNaKolesihTriglav – PANVITA POMGRAD…

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2021 ob 17:34 gost

      Najbole pa lahko presenetijo samega sebe!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2021 ob 8:05 U3 gost

      Škoda pejnez za tou.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2021 ob 21:12 gost

      Tudi za tebe je škoda da gaziš to zemljo Prekmursko.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.09.2021 ob 17:41 U3 gost

      Fala bougi ka je zdaj ne gazin, ka bi srečo ger tebe pa toga sumara... Rajši naj dajo te pejneze za slabo plačanin delavcon ali pa v humanitarne namene za siromake.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:57 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.