https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vabljeni na informativni dan projekta capCROSSplan

14.09.2021 ob 16:45  

Razvojna agencija Sinergija, vodilni partner v projektu capCROSSplan - Krepitev kapacitet razvojnih organizacij na področju čezmejnega regionalnega sodelovanja, vas vabi na informativni dan projekta.


Informativni dan je organiziran z namenom, da se širša javnost seznani s projektom, projektnimi cilji, aktivnostmi in vmesnimi dosežki hkrati pa se predstavijo možnosti za prihodnje vključevanje zainteresiranih organizacij in posameznikov v projekt. Del informativnega dne bodo organizatorji namenili tudi aktualnemu dogajanju na področju strateškega načrtovanja – predstavljena bosta osnutek Regionalnega razvojnega programa regije Pomurje 2021 – 2027 in Nacionalni načrt za okrevanje in odpornost.

Dogodek bo potekal ob upoštevanju pogojev za preprečevanje širitve okužb s Corona virusom, ki bodo veljali na dan dogodka. V kolikor pride do spremembe glede izvedbe dogodka, vas bomo o tem obvestili.

Zaradi lažje organizacije svojo prisotnost na dogodku potrdite (do vključno petka, 17.9.2021) na mail simona@ra-sinergija.si ali na telefon 02 538 13 50, kjer so vam organizatorji na voljo tudi za morebitna dodatna vprašanja.

O projektu:

Cilj projekta je vzpostaviti močno čezmejno mrežo razvojnih organizacij, ki se odzivajo na izzive okolja; glede na potrebe in priložnosti okolja pripravljajo primerne pobude in predloge za regionalni razvoj.

S projektom bo povečana usposobljenost organizacij za strateško načrtovanje. Z usposabljanji, srečanji in sestanki bo okrepljena zmogljivost in krepitev sodelovanja med institucijami, in sicer vključenimi projektnimi partnerji ter naknadno vključenimi organizacijami (ključnimi in splošnimi deležniki) na čezmejnem območju.

V projektu, ki traja od 1. februarja 2020 do 31. julija 2022 so vključeni štirje projektni partnerji. Poleg RA Sinergije iz Pomurske regije v projektu sodelujejo še Zavod Palemid Maribor iz Podravske regije ter Samouprava Županije Zala iz Županije Zala in Zahodno-panonski neprofitni javni zavod za prostorski in gospodarski razvoj iz Železne županije.

Vrednost projekta, ki je v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, je 406.955 EUR, od katerih delež ESRR sredstev znaša 345.911,75 EUR.

Fotogalerija

Komentarji

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.