https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rusinja postala 500-tisoča obiskovalka stolpa Vinarium Lendava

Lendava, 27.09.2021 ob 17:00  

Najvišji stolp v Sloveniji je pred kratkim praznoval 6. obletnico delovanja in včeraj je zabeležil še okroglo številko obiska. V Lendavi so tako Svetovni dan turizma obeležili s praznovanjem obletnice stolpa in ob tem razglasili 500.000 obiskovalko stolpa Vinarium Lendava; to je Mariia Poliukhovich iz Rusije, ki trenutno živi Ljubljani, stolp pa je obiskala včeraj popoldan. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil Simon Zajc, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Pred malo več kot šestimi leti so uradno odprli najvišji razgledni stolp v Sloveniji, ki stoji v najvzhodnejšem delu naše dežele in ga je do danes obiskalo pol milijona obiskovalcev. Ti so prišli iz vseh strani neba, s severa in juga, z zahoda in z vzhoda – tako kot seže pogled s tega, 53 metrov in pol visokega stolpa na štiri strani neba. Včeraj je stolp obiskala 500.000. obiskovalka stolpa, Mariia Poliukhovich, ki je na današnji svečanosti izrazila navdušenje nad to turistično destinacijo in se bo v Lendavo vrnila prihodnje leto, ko bo izkoristila prejeto nagrado; vikend paket bivanja v razpršenem hotelu Vinarium s kulturnim in kulinaričnim razvajanjem v Lendavi.

Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik Turistične zveze Lendava vabi Janez Somi, ki vodi upravljanje stolpa od začetka te zgodbe o presežkih. Zahvalil se je obiskovalcem in vsem, ki so zaslužni, da so lahko danes obeležili tako pomemben mejnik v kratki zgodovini stolpa.

Stolp, ki je postal metafora prelepih razgledov ter zgodba o lendavskem uspehu je generator turističnega razvoja v lokalni skupnosti in stičišče ter prizorišče različnih dogodkov in aktivnosti, kar je v svojem nagovoru izpostavil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar: »Ob vseh naravnih danostih in skozi zgodovino ustvarjenih kulturno zgodovinskih vrednosti pa v Lendavi ne pozabljamo investicije in posodobitve. S ponosom lahko povem, da občina Lendava vse svoje danosti razvija in dopolnjuje tudi z vlaganji. 500 metrski Zipline na eni strani, bo na drugi strani slikovitih Lendavskih goric dopolnjevala gondola, ki preko projekta Nad mestom Lendava do stolpa Vinarium uresničuje naš slogan Občina zelene prihodnosti in visoke kakovosti bivanja. Tak prevoz bo namreč razbremenil cestni promet, zmanjšal onesnaženost okolja, omogočal bo varno kolesarjenje, sprehode, brez bojazni srečanja s številnimi avtomobili ali avtobusi. Ob tem imamo ob vznožju stolpa v načrtu še restavracijo, ki bo zadovoljila vsa kulinarična pričakovanja, tako posameznikov kot tudi večjih skupin obiskovalcev, spremljala pa jo bo tudi vinoteka polna odličnih Lendavskih vin. Nova pridobitev, ki jo načrtuje podjetnik je tudi čokoladnica, kjer bo ob prodaji prav tako možnost pokušine sladkih dobrot, seveda pa širimo tudi bazen ponudnikov prenočitev v številnih zidanicah, ki postajajo del družine razpršenega hotela, ki smo ga odprli leta 2019 in velja za še eno zgodbo o uspehu.«

Danes obeležujemo Svetovni dan turizma, ki letos poteka pod sloganom Turizem za vključujočo rast in govori o moči turizma za ustvarjanje rasti ter pozitivne preobrazbe, ki jo turizem prinaša. O tem je spregovorila vodja korporativnega PR-ja na Slovenski turistični organizaciji Livija Kovač Konstantinovič: »To pomeni, da se turizem mora razvijati tako, da bo prinesel blagostanje in dobrobit ne samo turistom in ponudnikom, ampak vsem, ki jih vanjo vključuje.« V svojem nagovoru se je ozrla tudi v zgodovino stolpa: »Kar kmalu po odprtju je navdušil široko množico, obiskovalce, tako medije in tudi strokovno javnost. Med drugim tudi Slovensko turistično organizacijo, ki mu je samo leto kasneje podelila laskavi naziv Sejalca, najbolj inovativnega turističnega produkta tistega leta. Od takrat pa do danes je v šestil letih stolp naredil res velike korake naprej in se zapisal na slovenski turistični zemljevid, lahko bi rekla tudi širše, glede na to od kod vse prihajajo gostje.«

»Mislim, da boste vi ena zelo uspešna zgodba, kako peljati turizem.« 

»Danes si ne moremo predstavljati Pariza brez Eifflov stolpa in pri vas bo enako. Že ko pomislimo na Lendavo, pomislimo na vaš stolp. Prepričan sem, da boste z vsemi načrti, ki jih še imate, zgodbo peljali naprej, naše Ministrstvo pa bo vaš dober sogovornik,« je v slavnostnem nagovoru dejal državni sekretar Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, ob tem pa dodal: »Mi projekte, ki so dobri in pripravljeni, podpremo. V prihodnjih letih bomo iz različnih evropskih skladov močno podpirali tudi gradnje.«

O težkem obdobju, ki ni prizaneslo turizmu je državni sekretar izpostavil: »Na Vladi smo tako priskočili na pomoč in za turizem namenili skoraj milijardo evrov. In to se danes pozna. V tem, da imamo ponovno vzpon v turizmu, da nismo izgubili delovnih mest. Hitra in dobra reakcija Vlade se je pokazala za uspešno in zdaj gledamo naprej in veseli me, da tudi pri vas gledate naprej.« Svoj nagovor je sklenil z besedami: »Jaz sem optimist in za vas me ne skrbi. Mislim, da boste vi ena zelo uspešna zgodba, kako peljati turizem.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2021 ob 17:30 gost

      Kaj Jožef brzi je pa bil 501 obiskovalec ?

      22 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2021 ob 17:59 gost

      Satelit,,,, janusa groznuga,,, ni vedel od navdušenja kje je pustil avtomobil. Tako so ga z vrečkami oblozili ko je odhajal da se enostavno ni mogel orjentirati. Ali pa je že novo vino začelo delovati. Kajti prvorazredni so imeli velikodušno ponudbo napram drugorazredni državljani samo bograč. Samo tudi tega je hitro zmanjkalo ker so ti prvorazredni imeli velike hladilne torbe sabo.

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2021 ob 18:04 gost

      Tale Januš grozni je tvoj zemljak, oba sta šiptara sa Gjilana.

      7 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2021 ob 18:12 gost

      Ubogi Jožef. Vsak dan ima večji blek in večjo plešo, pamet pa verjetno stagnira. Stari idi v penzijo in daj Prekmurcem mir.

      21 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2021 ob 18:49 123 gost

        Vsak drugi posnetek brez maske, preklete svinje Janševe, kak Horvat upa med ljudi, v Franciji je Macron dobil jajce v glavo,za Horvata bi bilo potrebno vreči kamen

        18 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2021 ob 19:04 gost

        Horvat v Prlekijo že dolgo ne upa, ker ve kaj ga tam čaka.Če bo tako nadaljeval, še po Prekmurju ne bo upal več.

        16 9 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.09.2021 ob 18:18 gost

      Ti pa lepo v gjilan k svojim zemljakom i u džamiju, rodžaki te že nestrpno pričakujejo.

      9 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.09.2021 ob 19:46 gost

      Spet groziš debeli. Tipični šiptarski cigan, drugo ne veste kak groziti.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2021 ob 8:59 gost

        Nič ne grozim. Ali z vero in verniki se ne igraj, ker ne veš kdaj bo kakšnemu verniku počilo in te bo poiskal. Samo nasvet ti dajem.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.09.2021 ob 20:01 Vidoviti Milan gost

      Vsa čast vodilnim. Že v sredo so vedeli, da bo v ponedeljek 500.000 obiskovalec/ka in kakšno naključje, da ravno na dan turizma in glej ga zlomka še večje naključje, da ravno v času, ko se je okoli stolpa smukal minister. Ne popoldan, ne zvečer, ravno ob obisku ministra.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.09.2021 ob 14:09 Teleban Milan gost

        Seveda da so vedeli, saj je 500.000 obiskovalka bila tam pred dnevi in se je vrnila na prireditev ob svetovnem dnevu turizma. Teleban Milan.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.09.2021 ob 22:18 gost

      In ti Df si prav tako siptar. Bogsigavedi, ce nista z Janso se sorodnika po mamini strani.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.09.2021 ob 3:19 Šandor gost

      Pederska banda, puklasti se ni upal prikazati, ker je imel drisko.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.09.2021 ob 3:22 Globko Dihalnik gost

      Samo še pingvini so manjkali.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.09.2021 ob 6:05 gost gost

      pa dobijla kurac u dupe groza ka se idemo narod v državi pa crkavle od gladi.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.09.2021 ob 7:40 gost

      ,,,, janusa groznuga,,, ni bilo na solpu ker je plezal po trbovelskom dimniki. Da pokaže Madžarom bratu orbanu kako se to dela. Kajti pred kratki sta dva madžara dol padla tam. On se igracka z plezalnimi vajami ko je v času korone 15 procentov več Slovencev na pragu revščine. Od prej 20 in dodatnih 15 je 30 procentov Slovencev nima za kruh. Debil na sposobni vladni vodja se pa gre plezalnega goruja budalo totalno nesposobno.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.09.2021 ob 7:42 gost

      Popravek 35 procentov.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.09.2021 ob 8:55 gost

      Portal Pomurec.com je znan po tem, da omogoča primitivne, žaljive in vulgarne komentarje, kakršnih zlepa ne zasledimo v drugih slovenskih medijh. Pomurec.com postaja tako prava sramota za Mursko Soboto in Pomurje.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.09.2021 ob 11:38 GOST gost

      LOPOVI DELAT SE SPRAVITE PA NATE LAČNI NAJ TI JANŠA ŠE ŽLICU DENE V USTA ČI TI NE PAŠE KAJ V SLOVENIJI IDI VUN MANJAK MI ŠTERI DELAMO NE STRADAMO ZDRAVI OSTANITE

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.09.2021 ob 13:48 gost

      Kak nestradaš debil zabiti. Saj pa imaš po zapisanem prazno glavo kot tikev keri so pobrali seme. Štekaš debil.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.09.2021 ob 20:57 ...... gost

      što su tej trije buziji v erjavij šoulinjaj, lejvuga na sliki si naj puglidneju, kake čevlje mora imeti k obleki, pedri posrani.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.02.2022 ob 15:12 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.