https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurski judoisti uspešni na državnem prvenstvu v Prevaljah

30.9.2021  

Pomurski judoisti so se pretekli konec tedna pomerili na dveh lokacijah. Najmlajši so se udeležili mini turnirja v judu v Beltincih. Starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje pa so se pomerili na državnem prvenstvu v Prevaljah.

V petek, 24. septembra, je Judo klub Klima Center Tratnjek Beltinci izvedel mini turnir v judu, ki se ga je udeležilo 25 tekmovalcev iz treh klubov. Poleg beltinskega še iz Judo kluba Štorkljice Murska Sobota in Judo kluba Lendava.

Otroci so se najprej pomerili v hitrosti in spretnosti na poligonu. Nato so sledile borbe v parterju za judoiste letnika 2012 in mlajše. Nekateri, ki so tekmovali v parterju, pa so se opogumili in se borili še stoje.

Judoisti iz Lendave so dosegli naslednje rezultate: Inti Grut je v premagovanju ovir na poligonu dosegla najboljši čas med deklicami U-8, prav tako je zmagala v parternih borbah. Prav tako so 1. mesto v premagovanju ovir v poligonu osvojili še Ina Sep ter Maks in Zita Hebar. Med tekmovalci U-10 je v borbah 1. mesto osvojil Nejc Virag, Gaja Škraban in Oto Podgorelec sta osvojila odlični 3. mesti.

Med judoisti iz Murske Sobote sta v praternih borbah 1. mesto osvojila Zoja Rituper in Liam Škerlak, 2. mesto so osvojili Niko Foršek, Gašper Kohek in Tin Lutar, 3. mesto pa Til Kumer Pohovnikar. V borbah stoje sta 2. mesto osvojila Gašper Kohek in Liam Škerlak. Slednji pa je osvojil tudi 1. mesto na spretnostnem poligonu za letnik 2012 in mlajši.

Državno prvenstvo v Prevaljah

V soboto, 25. septembra, je v Prevaljah potekalo državno prvenstvo v starostnih kategorijah kadeti/kadetinje U-18 in starejši dečki/deklice U-14. Tekmovanja se je udeležilo 36 klubov, med njimi tudi judoisti iz Judo kluba Križevci, Judo kluba Lendava, Judo kluba Murska Sobota, TVD Partizan Ljutomer, Judo kluba Radenci in Judo kluba Klima Center Tratnjek Beltinci.

Med kadeti je bil najuspešnejši Samo Jaklin (Lendava), ki je v kategoriji do 90 kg dosegel 3. mesto. 5. mesto pa sta osvojila David Lang (Murska Sobota) v kategoriji do 90 kg in Luka Žerdin (Lendava) v kategoriji do 81 kg.

Med kadetinjami sta državni podprvakinji postali Kaja Baler (Ljutomer) v kategoriji do 52 kg in Maša Slavinec (Križevci) v kategoriji do 57 kg. Na 3. mestu sta bili Urška Rižnar v kategoriji do 48 kg in Laura Vrbančič v kategoriji do 63 kg, na 5. mestu pa Anemari Bratinščak v kategoriji do 63 kg in Lana Ivezič v kategoriji nad 70 kg (vse iz Ljutomera). Tiana Berkl (Lendava) pa je v kategoriji do 57 kg osvojila 9. mesto.

Med mlajšimi dečki so naslov državnega prvaka osvojili Bor Patrik Burjan v kategoriji do 38 kg in Nik Maj Vučko v kategoriji do 50 kg (oba iz Beltincev) ter Klemen Vinkovič (Murska Sobota) v kategoriji nad 66 kg. Naziv podprvaka si je priboril Matic Vehab (Beltinci) v kategoriji do 46 kg. Tretja pa sta bila Jan Huber (Murska Sobota) v kategoriji do 38 kg in Jurij Granful (Beltinci) v kategoriji do 66 kg. V kategoriji do 66 kg je 5. mesto osvojil Sven Šarkanj (Murska Sobota). Matic Rumež (Beltinci) pa je bil na 7. mestu v kategoriji do 46 kg.

Med mlajšimi deklicami si je naslov državne prvakinje v kategoriji nad 63 kg priborila Lana Škraban (Lendava). V isti kategoriji je podprvakinja postala Sara Sep (Lendava). Prav tako sta naziv podprvakinje osvojili Lana Ahmeti (Radenci) v kategoriji do 63 kg in Eva Vučko (Ljutomer) v kategoriji do 57 kg. Na 3. mestu so bile Ema Lisjak v kategoriji do 44 kg, Nuša Dajčar v kategoriji do 48 kg in Alja Kardoš v kategoriji do 57 kg (vse iz Ljutomera). Ana Pavčić (Ljutomer) je v kategoriji do 48 kg osvojila 5. mesto. Na 7. mestu pa sta bili Hannah-Vela Rauter (Ljutomer) v kategoriji do 52 kg in Eva Benko (Radenci) v kategoriji nad 63 kg.

Foto: JK Lendava in JK Murska Sobota.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.