https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

20-letnica, pri kateri sumijo na zaplet po cepljenju, danes na žalost umrla

29.9.2021  

Danes ob 11. uri je pred vhodom v stavbo UKC Igor Rigler, vodja službe za urgentno nevrologijo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana dal izjavo za medije v zvezi s primerom mlajše bolnice, pri kateri sumijo na zaplet po cepljenju z vektorskim cepivom.


Že smo poročali, da je vodja strokovne skupine za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Bojana Beović, včeraj za POP TV izrazila osebno mnenje, da bi se omenjeno cepivo za hip umaknilo in bi se analiziral neželeni učinek cepljenja pri 20-letni Slovenki.

20-letnica, ki je bila cepljena s cepivom Janssen, danes na žalost umrla

Igor Rigler, vodja službe za urgentno nevrologijo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je povedal da je na žalost 20-letnica, ki je bila cepljena s cepivom Janssen, danes umrla. V UKC-ju Ljubljana so zjutraj že potrdili, da je zaradi možganskih krvavitev in strdkov umrla 20-letna bolnica, ki je bila pred slabima dvema tednoma cepljena s cepivom Janssen. Ali je smrt povezana s cepivom, bo ugotavljala komisija.

 FOTO: Medicina danes.

"Žal lahko potrdim, da se je boj za življenje neuspešno končal. Ne moremo še natančno povedati, ali je zaplet povezan s cepljenjem. O zapletu so že poročali tuji raziskovalci, lahko se zgodi pri enem primeru na 100.000 cepljenih," je povedal Rigler. Pojasnil, je da je bolnica zbolela za zelo težkim stanjem, motena je bila koagulacija v telesu, hkrati je imela nizke trombocite in krvne strdke. "Tako da je bila hkrati podvržena krvavitvam in strdkom. Kombinacija obeh dveh procesov v telesu je povzročila možganske krvavitve in strdke v možganih. Vse, kar smo lahko naredili, kar moderna medicina lahko ob takih stanjih naredi, smo poskušali. Konzultirali smo vse strokovnjake v UKC-ju, ki se ukvarjajo s tem področjem. To so specialisti za žilne bolezni, hematologi, nefrologi, nevrologi." Že od ponedeljka zjutraj, ko je dekle prišlo na urgenco, so sklicevali konzilije. "Ves čas smo agresivno pristopali in zdravili. Hoteli smo stanje izboljšati, ampak žal ni šlo, tako smo danes zjutraj potrdili smrt."

Stranski učinki cepiva, na katere so ljudje naj izredno pozorni

Ob vsem tem pa poudaril, da če v roku od 3 pa do 28 dneh zaznate kakršnekoli stranske učinke po cepljenju, kot so glavoboli, bruhanje, zelo slabo počutje, naj nemudoma poiščete zdravniško pomoč.

Naslovna fotografija: Pixabay. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2021 ob 11:42 Bibi gost

      Sigurno bo krivo nekaj drugega :) namesto da bi dobila prehlad je dobila smrt... žalostno kaj delate s temi cepivi...

      22 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2021 ob 11:51 GOST gost

      NE LAŽI VE PA ŠE NE VEJO BAJE JE NEJ DA RIBO TUDI ZGRABIŠ VELKO TI VERJAMEJO ČI NE VIDJO POČAKAJ PA MO VIDLI KAJ JE

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2021 ob 12:06 gost

      Več kak pol sveta se je cepilo, verjetnono bo še kdo umrl, tako je bilo vedno ni tako še bo, ne zganjajte panike.

      15 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 13:56 gost

        Nevednež, moram ti povedati, da ima večina evropski držav za cepljenje teh cepiv spodnjo starostno mejo 50, 60 ali 65 let. Naši NASTAVLJENCI z Janšo na čelu pa cepijo s tem cepivom mladino. Naj zdaj ti nastavljenci, ki so kršili evropsk doktrino o cepljenju prevzamejo odgovornost.

        16 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2021 ob 12:18 Drzavljan gost

      Upam,da Ustavno sodišče jutri odloči,da se vse to konca in ne zadrži ta PCT. Družini umrle želim iskreno sožalje!

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.09.2021 ob 13:17 gost

        O TO BI TEBI PASALO. SAMO PC BO ŠE, PA ČE VSAK DAN KDO UMRE, OBVEZNO CEPLJENJE DRUGAČE SE NE LOSAMO VITUSA. Po vsakem ceplenjem so in bodo stranski učinki.

        7 10 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2021 ob 12:26 Gost gost

      Beovic, Krek, JJ..... kdo bo prevzel odgovornost?

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2021 ob 13:24 Karel K. gost

      Ne zganjajte panike. vsaka smrt je boleča za družino in sorodstvo ter človeštvo. S tem cepivom se je cepilo mnogo ljudi. Pred dnevi je to cepivo šlo za med, saj se je hotel vsak cepiti z njim, ker je potreben samo eden odmerek. Janša bi zdaj od Orbana kupil dodatno 1100.000 doz. Morda ga madžari nočejo in se ga hoče orban rešiti. Upamo samo lahko, da bo zdaj ta kupčija začasno ustavljena. Zato nekateri malo zategnite zavoro inb glavo uporabljajte za razmišljanje ne pa samo za frizuro.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.