https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisali pogodbo za sofinanciranje novega vrtca na Cankovi

29.09.2021 ob 12:50  

V prostorih Občine Cankova je danes, 29. septembra, potekal podpis Pogodbe o dodelitvi sofinancerskih sredstev Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za investicijo Vrtec Cankova.

Pogodbo je v imenu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport podpisal državni sekretar Mitja Slavinec. S strani občine Cankova pa je bil podpisnik župan Občine Cankova Danilo Kacijan.

Ministrstvo bo Občini Cankova namenilo 738.141,31 evra za izgradnjo novega zelo potrebnega vrtca v katerem bo prostora za sprejem 96 otrok. Dokončanje del je predvideno do 31. avgusta 2022.

Novi pet oddelčni vrtec je zasnovan kot prizidek k Osnovni šoli Cankova in je umeščen na parcelo med občinsko stavbo in šolo. Novi del objekta bo vseboval tri nove igralnice, pokrit igralni atrij, prostor za individualno delo z otroki, prostor za vzgojitelje, sanitarije, prostor za shranjevanje in dvigalo. V obstoječem objektu osnovne šole se bosta uredili dve igralnici. Oba dela bo povezovala večja večnamenska igralnica. Uredilo se bo tudi zunanje otroško igrišče, ki bo razgibano in bo pokrivalo vse razvojne sklope otrok različnih starosti.

    Fotogalerija