https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se dogaja prvi vikend v oktobru

30.09.2021 ob 19:00  

Začetek oktobra prinaša nekaj dogodkov v naši okolici in nas vabi, da nas čas preživimo v družbi. Za vas smo pripravili nekaj dobrih idej kam oditi v Pomurju ta vikend. Uživajte! 

Petek, 1. oktober 2021 

9. SOČNA VILICA

Ulična avantura v šesti izvedbi se zaključuje 1. oktobra 2021, med 11. in 20. uro. Spet bo z nami pestra druščina ponudnikov. Razvajali vas bodo Gud Street Fud, Langoš Vinarium, Zavod NA, Mr. Falafel, VAFL., Locoroll, Pekarna Omar, Pivovarna Bevog in Radgonske gorice. Druženje na prenovljeni Slovenski ulici bo popestril glasbeni nastop v živo. Tokrat vas bo zabavala zasedba Art Music Orchestra z gosti. Dišalo bo na prenovljenem delu Slovenske ulice.

26. PRAZNIK OBČINE GORNJA RADGONA

Vabljeni na slavnostno akademijo s kulturnim programom v počastitev 26. praznika občine Gornja Radgona, ki bo v petek, 1. oktobra 2021, ob 18. uri v Domu kulture Gornja Radgona. Od 17.30 dalje bodo za svečano vzdušje pred Domom kulture Gornja Radgona skrbeli člani in članice Pihalnega orkestra Gornja Radgona. Ob 18. uri se prireditev seli v Dom kulture; nagovoru župana Stanislava Rojka sledi podelitev občinskih priznanj in nagrad ter podelitev priznanj župana. Za umetniški program bodo to leto poskrbeli Michael Leopold - Leopold I in Pomurski tamburaški orkester.

LIKOVNA RAZSTAVA RAZPAD - RAZKROJ
Prijazno vabljeni na odprtje likovne razstave RAZPAD - RAKROJ, nastalih na Koloniji 2021, ki bo v petek, 1. oktobra 2021, ob 17. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona.

Sobota, 2. oktober 2021

10. SEJEM STARIH STRIPOV

Sobota, 2. oktober 2021, med 10. in 13. uro, na Grajskem dvorišču v Murski Soboti, MIKK nadaljuje v sodelovanju s Striparno Oblaček s striparskimi dogodki ter sejmom starih stripov. Na dogodek ste vabljeni kot kupec ali ponudnik svojih starih stripov, lahko pa na dogodek pripeljete tudi svojo družino in samo zadovoljite svojo radovednost. V sklopu sejma bodo pripravili tudi delavnico poslikavanja 3D figuric raznih stripovskih likov.

POHOD PO MIŠKOVI POTI

25. Pohod po poteh Miška Kranjca bo v soboto, 2. oktobra 2021. Trasa pohoda je nekoliko prilagojena: Lendava - Lendavske gorice in Dolgovaške gorice (vinarium, Piramida, Lujzova klet) - Lendava. Start je ob 10. uri pred Gledališko in koncertno dvorano. To je pohod po poteh, po katerih je dejansko hodil in jih v svojih literarnih delih opisal pisatelj Miško Kranjec. Obenem pot predstavlja del Pomurske planinske poti.

PROGRAM ZA OTROKE OB OBČINSKEM PRAZNIKU

V soboto, 2. oktobra 2021, bodo med 15. in 18. uro pred Mladinskim centrom Gornja Radgona praznovali tudi najmlajši. Z duom Darkmen bomo peli pesmi o Mačku Muriju, ogledali si bodo predstavo Zajčkov zvonček ter si izdelali lutke! Gledališče KUKUC bo poskrbelo za nepozabno popoldne s predstavo Zajčkov zvonček ter ustvarjalnico lutk!DARKMEN sestavljata Karmen Mlinarič Horvat (vokal) in Darko Horvat (ak. kitara, vokal in spremljevalni vokal). V akustični izvedbi igrata skladbe različnih domačih in tujih izvajalcev rocka, popa, folka, bluesa. Vstop je prost.

Nedelja, 3. oktober 2021

FERENCOVO SENJE

V nedeljo, 3. oktobra 2021, z začetkom ob 8. uri na parkirnih prostorih tovarne Planika se bo odvilo tradicionalno FERENCOVO SENJE, ki ga organizira Občina Turnišče. Povorka domačih skupin izpred občinske zgradbe na prireditveni prostor in nastopi domačih skupin ter srečanje glasbenih skupin iz občin se začne ob 10. uri. Sledi srečanje upokojencev občine ob 12. uri in ob 16. uri trgatev stare vinske trte iz Lenta pred občinsko zgradbo (VSD Turnišče).

Po odloku vlade se prireditev lahko udeležijo vsi, ki izpolnjujejo PCT pogoj.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2021 ob 12:59 gost

      Pa bo veselo na sočni ulici. Javna uprava bo danes prisotna samo do 10 na svojih delavnih mestih. Da ne bodo spet kaki sodniki ali tožilci vedeli kako se pišejo. Ali pa da se kakmu inšpektorju klop na rit ne zaslepi. Zato pa je inšpekcija iz Ljubljane danes na terenu po celi murski ker domači imajo proscenje. Po 12 pa grejo vsi skupaj pohajkovat po sočni vilici.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2021 ob 13:03 gost

      V torniščaj bo senje neverjetno. Vilke meše so pa Nej bili sposobni organizirati. To do pa ovi dosadni peči klini stari pa dva mužaka in trj babe. In to je to. Jebeš tako senje.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.10.2021 ob 16:30 gost

      Što se pa hodi na to debilno senje.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.