https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nekdanji ljutomerski župnik se je izrekel za nedolžnega

30.09.2021 ob 8:45  

Dekan ljutomerske dekanije in nekdanji ljutomerski župnik Andrej Zrim na predobravnavnem naroku ni priznal krivde za kazniva dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, in kršitev spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja.

Spomnimo, da so decembra 2019 na spletni strani Župnije Ljutomer objavili, da je bil Zrim na metropolitanskem cerkvenem sodišču in v skladu z navodili kongregacije za nauk vere spoznan za krivega. Cerkveno sodišče mu je tudi naložilo nekatere ukrepe, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno končana ustrezna terapija. Tako je že cerkveno sodišče, kaznovalo nekdanjega ljutomerskega župnika.

V sredo, 29. septembra, so na okrožnem sodišču v Murski Soboti opravili predobravnavni narok. Zaradi vpletenosti mladoletnih oseb in občutljivosti primera je narok potekal za zaprtimi vrati, javen bo le izrek sodbe. Nekdanji dekan ljutomerske dekanije Andrej Zrim pa je obtožen kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, in kršitev zoper spolno nedotakljivost z zlorabo položaja.

Predsednik soboškega okrožnega sodišča Branko Palatin je za STA pojasnil, da je Zrim obtožen treh kaznivih dejanj po prvem odstavku 174. člena kazenskega zakonika in poskusa kaznivega dejanja po prvem odstavku 173. člena kazenskega zakonika v zvezi s 34. členom kazenskega zakonika. Členi obravnavajo spolno občevanje ali kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let. "V zadevi so po obtožnici tožilstva štirje oškodovanci, za zdaj pa nobeden od oškodovancev nima pooblaščenca. Obtoženi krivde po obtožnici tožilstva za očitana mu kazniva dejanja ni priznal, tožilstvo sankcije za primer priznanja ni predlagalo, saj je obtoženi navedel, da mu predloga tožilstva glede predlagane kazenske sankcije v primeru eventualnega priznanja krivde ni treba predstaviti," pa je še sporočil Palatin.

Obtoženec v predobravnavnem naroku ni priznaval krivde za spolni napad in se je izrekel za nedolžnega. Zdaj bo proti njemu na sodišču stekla glavna obravnava.

Foto: arhiv Pomurec.com.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 14:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.