https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

VIDEO: Ljutomerski svetniki sprejeli pravilnik o dodeljevanju finančnih spodbud za razvoj podjetništva

04.10.2021 ob 6:00  

Občinski svet Občine Ljutomer se je s pomočjo informacijsko-komunikacijske tehnologije sestal na 14. redni seji.

 

V prvi točki dnevnega reda so svetniki soglasno sprejeli odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena v Občini Ljutomer.

Dosedanji odlok, sprejet leta 2008 in spremenjen leta 2010, je zaobjemal tudi nekatere kulturne spomenike, ki so bili od sprejetja odloka do danes porušeni. Te spomenike je bilo zato potrebno derazglasiti in spremeniti njihov status v Registru nepremične kulturne dediščine pri Ministrstvu za kulturo.

S novim odlokom se tako v 2. členu črtajo naslednje enote dediščine: Šafarska hiša (Jeruzalem), Lončarjeva hiša (Mala Nedelja), Šijančeva klečaja (Moravci v Slovenskih goricah), Trstenjakova klečaja (Moravci v Slovenskih goricah), Kodoličeva zidanica (Nunska Graba) in Domačija Senčar (Stara Cesta).

Soglasno so sprejeli tudi pravilnik o dodeljevanju finančnih spodbud za razvoj podjetništva v Občini Ljutomer. Pravilnik za dodeljevanje spodbud za razvoj malega gospodarstva in podjetništva v Občini Ljutomer je bil sprejet leta 2016. Občina Ljutomer pa je v letu 2021 na Ministrstvu za finance zaprosila za mnenje o skladnost sheme de minimis pomoči za obdobje do leta 2023.

Ob tem je bila dana pobuda za razširitev tako upravičencev kot ukrepov dodeljevanja omenjene pomoči, zato se je pristopilo k pripravi novega pravilnika. S pravilnikom se določajo ukrepi za razvoj podjetništva v občini Ljutomer, namen posameznih ukrepov, upravičenci, upravičeni stroški, pogoji in postopek dodeljevanja finančnih spodbud ter nadzor nad porabo dodeljenih sredstev.

Na Osnovni šoli Cvetka Golarja Ljutomer so letos vzpostavil delovanje razvojnega oddelka vrtca za otroke s posebnimi potrebami, ki se izvaja v Vrtcu Cezanjevci. Svetniki so zato na seji obravnavali in potrdili tudi Sklep o ceni programa razvojnega oddelka – program predšolske vzgoje.

V skladu s Pravilnikom o metodologiji za oblikovanje cen programov v vrtcih, ki izvajajo javno službo se stroški delijo na najvišje število otrok, ki jih je mogoče vključiti v oddelek. V razvojni oddelek je mogoče vključiti največ 6 otrok s posebnimi potrebami. Ekonomska cena na otroka, v katero so zajeti stroški dela v skladu z odobrenim obsegom zaposlitev, materialni stroški in stroški živil, tako znaša 1.243 evrov in velja od 1. septembra 2021 dalje.

Osnova za plačilo staršev otrok s posebnimi potrebami je cena programa, kot velja za druge, enako stare otroke in zanje veljajo tudi enake olajšave. Razliko med ceno programa in plačilom staršev bo zagotovila Občina. Razliko med ceno programa razvojnega oddelka in ceno programa za enako stare otroke v občini pa pokriva pristojno ministrstvo.

Na seji so med drugim podali tudi pozitivno mnenje k imenovanju kandidatke Mateje Leskovar Polanič za ravnateljico OŠ Stročja vas in obravnavali končna poročila o izvedenih nadzorih Nadzornega odbora Občine Ljutomer OŠ Janka Ribiča Cezanjevci za leto 2019, TVD Partizan Ljutomer za leto 2019 in Splošne knjižnice Ljutomer za leto 2019.

Celotno sejo si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Foto: izrez iz posnetka seje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2021 ob 7:14 Franc gost

      In sredstva dobi Panorganic, vse skurumpirano. Delavcem pa ne da plačila, borovnice mecejo stran, da dobijo nepov.sredstva , to ni podjetnistvo ampak mafija

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2021 ob 7:31 Kot vedno gost

      Vse splanirano, vse v pravilnikih, denar pa vedno v iste žepe. Svetniki kimajo, na vrhu pa vse

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2021 ob 9:00 Marko gost

      Pa podžupan je tudi v tem sodelovanju

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2021 ob 9:58 gost

      V vseh občinah je isto samo bla, bla, bla. In zato dobijo denar od davkoplačevalcev za nič....... Dela. Zato pa 200 občin ukinoti in to pod nujno.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2021 ob 10:48 marko gost

      Svetniki kdaj boste srejeli,da se bo uredilo staro pokoališče,da bojo asfaltirane glavne poti, ne da hodimo po tem šodru do gležnjev, ko je pogreb, pa tudi ko greš tako na pokoališče.Ureja se samo novi del.Tudi tam kjer je rastros pepela bi bila lahko kakšna ograja, ne da lahko vsak stopi na to travo, imejmo spoštovanje do mrtvih- Malo si poglejte druga pokopališča kako je vse urejeno-

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2021 ob 11:50 za žive gost

        PRAV je, da se poskrbi tudi za pokopališča. Še bolj PRAV je, da se poskrbi za žive, ker eni živi niso vredni nič, oz. se jih ovira in ignorira, celo manipulira z njimi. Mogoče se pa samo ne pišejo PRAV.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2021 ob 16:31 Podzupan gost

      Glavno da podzupan naduti skasira za Panorganic, kamuflazno podjetje ,bosanac pa se smeje. Fuj ga bodi s kešom, ki ni cisti ze od njegove zibelke

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:22 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.