https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti bodo uredili severno obrtno-industrijsko cono

13.10.2021 ob 6:05  

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek in član uprave podjetja Pomgrad d.d. Boris Sapač sta podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del v okviru projekta »SOIC MURSKA SOBOTA – UREDITEV OBMOČJA II. IN DELNO III. FAZE – ODSEK: OBMOČJE III. FAZA«.


Župan dr. Aleksander Jevšek in član uprave podjetja Pomgrad d.d. Boris Sapač sta podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del v okviru projekta »SOIC MURSKA SOBOTA – UREDITEV OBMOČJA II. IN DELNO III. FAZE – ODSEK: OBMOČJE III. FAZA«, ki ga bosta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Večji del območja v severnem delu SOIC- II. faza je bil zgrajen v letu 2020. Današnja pogodba je bila podpisana za izvedbo del na območju III. faze, to je na vzhodni strani SOIC, kjer je predvidena vzhodna obvoznica in bodo izvedena delno letos, dokončanje pa je predvideno do konca maja 2022.

V okviru projekta bo izvajalec izvedel manjkajoče ureditve: cesto z meteorno odvodnjo, javno razsvetljavo in parkirišča, fekalno kanalizacijo, vodovod in uredil zelene površine. V okviru javnega naročila je bil za izvedbo del kot najugodnejši ponudnik izbrano podjetje Pomgrad d.d. Vrednost gradbenih del, ki se bodo začela v prihodnjih dneh, pa znaša 457.996,65 evra. Projekt bo sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in namenskimi sredstvi Proračuna Republike Slovenije. Razliko v višini DDV in neupravičenih stroškov pa financira Mestna občina Murska Sobota.

S projektom želijo zagotoviti pogoje za razvoj in rast obstoječih ter privabiti nova mala in srednje velika podjetja, ki bodo svojo podjetniško dejavnost razvila na območju te cone. Operacija prispeva k vzpostavitvi pogojev za gospodarski razvoj, k pospeševanju podjetništva, h generiranju novih delovnih mest, k zniževanju dnevne delovne migracije prebivalcev, k izboljšanju zaposlitvenih možnosti za visoko kvalificiran kader, k izboljšanju kakovosti življenja in k uresničevanju razvojnih vizij. Ob dokončanju projekta bo občina izgradila komunalno in cestno infrastrukturo na območju SOIC, ki se bo razprostirala na 7,79 ha površin, od tega 4,65 ha na območju II. faze in 3,14 ha na območju III. faze, kjer nekatera podjetja že čakajo z gradnjo svojih poslovnih prostorov, so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota. Hkrati pa so na spletni strani občine objavili tudi javno zbiranje ponudb za prodajo dveh stavbnih zemljišč na tem območju, in sicer površine 10.392 m² in 19.422 m².

FOTO: MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.10.2021 ob 8:39 HA, HA HA HA gost

      PA TO ŽE DELATE VEČ KOT 30 LET.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.10.2021 ob 9:02 gost

      Vsako leto nekaj urejajo, zapravljajo proračunski občinski denar, novih delovnih mest pa od nikoder.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.10.2021 ob 19:21 gost

      Proračunski denar ni namenjen za tvojo socialo !!!!!! Idi delat na Pomgrad pa boš imel denar pa se neboš brigal potem za proračunska sredstva! Pojma nimaš kako in kaj!!!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 16:12 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.