https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mladi so pokazali svojo kreativnost

Murska Sobota, 12.09.2021 ob 13:00  

V Murski Soboti so 11. septembra odprli razstavo, ki velike in male obiskovalce spodbudi k razmišljanju o novih alternativnih prihodnostih mesta Murska Sobota. 

Učenci OŠ III Murska Sobota so v sodelovanju z Disko šolo ustvarjali na literarnem področju. Skozi likovne izdelke so pod vodstvom mentorjev Jimmyja Loizeauja, Matta Warda, Mihaele Ružič in Sare Božanić,  prikazali svojo vizijo Murske Sobote v prihodnosti. Ustvarjali so zgodbe, fotografije, risbe, linoreze in skulpture iz gline. Murska Sobota prihodnosti bo oktobra predstavljena na skupinski razstavi z naslovom Moja soseska, moje mesto v Franciji.

Pesmi, ki so jih napisali o Murski Soboti, so ob pomoči raparjev Big Pappe in Kleemarja tudi uglasbili.

Nastale izdelke, ki jih učenci s ponosom predstavljajo, si lahko ogledate na povezavah.

Disco šola je projekt, katerega namen je navdihniti in vključiti lokalno skupnost, naj se osvobodi nostalgične preteklosti in se usmeri v novo vizijo prihodnosti, ki uporablja spekulativne oblikovalske prakse kot participativno orodje vključevanja za lokalno sodelovanje in izobraževanje. Spekulativno oblikovanje je diskurzivna praksa, ki temelji na kritičnem razmišljanju in dialogu ter postavlja vprašanja o prihodnosti, hkrati pa ponuja alternative, ki nam pomagajo razumeti današnji svet. Projekt ponuja vključujočo platformo za povezovanje lokalne skupnosti z lokalnimi oblastmi pri vnovičnem zamišljanju prihodnosti mest, v katerih živijo. Disko šola je fiktivni urbanistični načrt mesta, ki je bil zasnovan na podlagi skupne vizije o prihodnosti mesta. Priznani mednarodni in lokalni umetniki, glasbeniki in oblikovalci so združili moči z lokalnimi otroki v iskanju novih perspektiv za prihodnost mesta, pri čemer so se spraševali, kakšno bi bilo mesto, če bi bili oni župani.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:06 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.