https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Poklukar: Stanje v slovenskih bolnišnicah je trenutno stabilno

7.10.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala minister za zdravje Janez Poklukar in prof. dr. Borut Štrukelj iz Fakultete za farmacijo v Ljubljani.

Minister za zdravje Janez Poklukar je najprej spregovoril o aktualnih razmerah v bolnišnicah. »Stanje v slovenskih bolnišnicah je trenutno stabilno, število hospitaliziranih pacientov se je v zadnjih dneh celo zmanjšalo. Nekaj izzivov imamo na področju intenzivne terapije, kar pa je pričakovano,« je povedal.

Trenutno je aktivnih trinajst covid bolnišnic. »Naša želja je, da v bolnišnicah uspemo čimprej sproščati kapacitete, in sicer takoj, ko bodo potrebe pacientov po hospitalizacijah manjše,« je povedal Poklukar.

Pojasnil je tudi napovedi, ki so bile podlaga za ukrepe in uvedbo CPT pogoja. Napovedi Inštituta Jožef Stefan z dne 29. 8. 2021 so kazale, da bi brez ukrepov, lahko imeli v sredini oktobra v bolnišnicah skoraj 3000 ljudi, na intenzivnih enotah pa bilo blizu 600 ljudi.

»Uvedba CPT pogoja je bila orodje, ki smo ga imeli na voljo, da živimo normalno. Edina druga možnost je bilo popolno zaprtje družbe, česar si nihče od nas ne more več predstavljati, si tega ne želimo, niti si tega kot družba ne moremo več privoščiti,« je še pojasnil.

Borut Štrukelj iz Fakultete za farmacijo pa je predstavil novosti na področju zdravil in cepiv proti covidu-19.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2021 ob 16:48 Jurij gost

      Minister in profesor ....glede stanja v bolnisnicah ...stabilno...ja ozracje pred nevihto je tudi zelo mirno in stabilno....potem pa udari z vso silo....ker precepljenost ne bo zadostna in tretjega odmerka ne bojo vsi dobili ...se bo ponovil lanski november.....zal...odlocnost manjka...

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2021 ob 17:09 gost

      Najprej SDS plačanec Cizelj napove brez dokazov in argumentov nenormalno veliko število okužb, potem vlada sprejme PCT pogoj - MINISTER NA VELIKO LAŽE, KER JE PCT POGOJ SPREJELA VLADA BREZ PRIPOROČILA SVETOVALNE SKUPINE IN ZDRAVSTVENIH STROKOVNJAKOV, kar je po televiziji povedala dr. Mateja Logar, potem se pa ti nastavljenci hvalijo kako so ti neustavni in nezakoniti ukrepi pomagali, da je manj okužb od napovedanih. Kaj res mislite, da smo vsi Slovenci neumni? Tega, pa ta dva, minister bi moral prvi o tem spregovoriti, nista povedala, da so zaradi prehudih stranskih učinkov cepiva na Švedskem in Danskem prepovedali cepiti mlajše od 30 let s cepivom Moderna. Ko bo pa pri nas zope umrl kakšen mlad človek za posledicami cepiva, se bodo pa vsi izgivarjali, da niso vedeli, da jih nihče ni opozoril. Kako jaz kot navaden občan to vem, on kot zdravnik in minister za zdravje tega ne ve??????? Njim ne gre za zdravje ljudi, kar so jih polna usta, njim gre za evre.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2021 ob 17:44 gost

        Malo prej sem prebral, da se je Švedski in Danski pridružila še Finska. Naš minister, pa ta Štrukelj, ki se pametnega dela, pa o tem nič ne vesta. Kje ta dva živita. V Janševi riti?

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.10.2021 ob 19:29 gost

        ŠE NORVEŠKA . NAŠI LOLEKI PA NIČ NE VEDO. BO MORALO ŠE NEKAJ MLADIH NEPOTREBNO UMRETI, DA SE BANDA ZBUDI IN UKREPA?

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.10.2021 ob 17:10 gost

      Saj nikoli niti ni bilo nestabilno. Samo vlada tako prikaže ker si potem lahko delijo dodatke keri pa grejo v nebo. Zato nas je vlada debilna diktator zadolžil tja do gospodovega leta 2090.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.10.2021 ob 17:17 gost

      Delat se spravite ne pa da najbolj jamrajo tisti ki so na sociali.Lenuhi smrdljivi.Čisto po rdeče ,vse samo DELATI NE.MARŠ

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.10.2021 ob 17:50 soul hunter gost

      gnoj od gnoja naj te vrag zeme

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.10.2021 ob 18:09 gost

      Takšen kreten je lahko samo v Sloveniji minister za zdravje.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.10.2021 ob 19:46 Magyar Bacsi gost

      Jashari - psihopat, Aligator - hujskač, Kreker - tarzan. Lažnivi - Kljukec.......banda smrdeča...najbolj pokvarjeni ljudje sodobne SLOVENIJE!!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.10.2021 ob 20:25 gost

      Jansa je pa spet falot in frdamani fakin in serje po rdecih paradiznikih. Redno ga serje tale nas Janez in to zelooooooioo. Rdece gnile paradiznike pa kar na kompost z njimi.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.10.2021 ob 21:11 Drzavljan gost

      Na vsa vodilna mesta se v Sloveniji morajo kadrovati izobraženi in pošteni ljudje,ki pa morajo predložiti potrdila o nekaznovanosti!!!!! Slovenija ima dovolj izobraženih in sposobnih ljudi!!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.