https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti obiskal Lendavo

10.10.2021 ob 12:00  

V četrtek, 7. oktobra, je Lendavo obiskal direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) Damjan Damjanovič, ki se je v mestni hiši sestal z vodjo območne izpostave JSKD Rozino Nemec županom Občine Lendava Janezom Magyarjem.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je pomembna ljubiteljska kulturna mreža 59 izpostav po Sloveniji, ki sega tudi v zamejska območja in mednarodni prostor. Po besedah direktorja Damjana Damjanoviča uspešno povezuje in spodbuja k osebni rasti, ljubiteljskemu kulturnemu razvoju, vseživljenjskemu učenju in krepi najrazličnejša zavedanja in kompetence. Posebno pozornost v svojih vrstah in širše namenjajo predvsem povezanosti, velik poudarek daje kakovostni ljubiteljski kulturi, njenemu ustvarjanju, ohranjanju in razvoju.

Na srečanju v mestni hiši sta vodja izpostave JSKD Lendava Rozina Nemec in župan Janez Magyar direktorja seznanila z dosedanjimi aktivnostmi in predstavila načrtovane aktivnosti do konca tega leta. Pogovarjali so se tudi o možnostih, da bi v prihodnje poglobili sodelovanje in povezovanje JSKD društev na nacionalni ravni.

Direktor Damjanovič je predstavil še možnosti za črpanje evropskih sredstev in načrtovane razpise za sofinanciranje; tudi tiste, ki jih pripravlja Ministrstvo za kulturo. Župan pa je v pogovoru med drugim predstavil idejo, da bi na Hotizi vzpostavili slovenko etnografsko hišo, kar pozdravlja tudi direktor JSKD.

Večji projekti in dogodki, ki jih v lendavski izpostavi pripravljajo do konca leta, sta prireditvi Praznujmo skupaj in Družina poje, pripravljajo pa tudi gledališko predstavo za otroke.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2021 ob 12:21 Svetnik gost

      Janez namesto, da se tukaj smehljaš malo poglej kakšne svetnike ima tvoja stranka! Sramota!

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2021 ob 12:23 prdec gost

      V lendavi se strašno razvija kulturno prijateljstvo, nastajajo razni prijateljski objekti, ki samevajo, Soboto pa preplavljajo koristni objekti, ki bodo narjeni v korist delavcem!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.10.2021 ob 12:41 miro gost

      Rozina mi je najbolj všeč! Sodelovanje naj medsebojno raste!!!!!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.10.2021 ob 12:49 gost

      Župan je že objasnil nesrečo kero je povzročil potem pa spizdi

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.10.2021 ob 16:32 gost

      To kar pripravlja lendavski JSKD ni nič novega, to je zapuščina gospe Janje!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 16:54 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.