https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Puconcih obeležili občinski praznik

Puconci, 10.10.2021 ob 6:00  

Občina Puconci je 24. občinski praznik počastila s slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Puconci. V puconskem kulturnem domu so bila ob tej priložnosti podeljena priznanja in nagrade občine za leti 2020 in 2021.

Zbrane je nagovoril puconski župan Ludvik Novak, ki je med drugim izpostavil dosežke občine in med najpomembnejše investicije letos, uvrstil izgradnjo regionalne ceste v naseljih Gorica in Brezovci ter obnovo ceste v naselju Mačkovci in Otovci.

Zaradi epidemioloških razmer so bili nagrajenci lanskega leta samo razglašeni, priznanja in nagrade pa so prejeli letos.

Dobitniki priznanj občine Puconci za leto 2020

- Štefan Zelko iz Lemerja, ki se ukvarja z lončarstvom, je priznanje prejel za večletno uspešno delo in za ohranjanje tradicionalne ljudske obrti.

- Irena Horvat iz Doline, ki je nepogrešljivi člen KTD Dolina, je priznanje prejela za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju kulture, lokalne samouprave in doprinos k razvoju vasi Dolina.

- Jožef Rituper iz Pečarovcev je prejel priznanje za prostovoljno delo na raznih področjih, prispevek k promociji občine ter realizacijo prepoznavnih turističnih produktov.

Nagrada občine Puconci za leto 2020

Za dolgoletno dosledno, sistematično, prostovoljno delo na gasilskem področju je Občina Puconci podelila nagrado v višini 500 evrov, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Kuštanovci.

Priznanje župana občine za leto 2020

Županovo priznanje je za požrtvovalno delo na področju gasilstva in lokalne samouprave prejel Bojan Beznec iz Bodoncev.

Dobitniki priznanj občine Puconci za leto 2021

- Ženska sekcija Namiznoteniškega kluba Kema Puconci je prejemnica priznanja za izjemne dosežke v namiznem tenisu in velik prispevek k promociji občine doma in v tujini.

- Jožica Barbarič iz Brezovcev je prejela priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju kulture in njene prepoznavnosti v širšem prostoru. Dolgo je delovala v kulturnem društvu in pevskem zboru, kjer je bila tudi predsednica.

- Štefan Časar iz Otovcev je priznanje prejel za dolgoletno delo na področju prostovoljstva, gasilstva, za organizacijske in vodstvene dosežke ter nesebično pomoč sočloveku. 

Nagrada občine Puconci za leto 2021

- članice A Prostovoljnega gasilskega društva Bodonci so prejele nagrado v višini 500 evrov za odlične rezultate na tekmovanjih.

Priznanje župana občine za leto 2021

- Čebelarstvo Car iz Brezovcev je priznanje prejelo za ohranjanje tradicije, ki je pomembna za kmetijsko pridelavo in okolje.

Velika zahvalna listina je bila podeljena Francu Cipotu, dolgoletnemu direktorju Centra za ravnanje z odpadki Puconci, s katerimi so po besedah župana Novaka do sedaj dobro sodelovali.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2021 ob 7:17 Vaščan gost

      Ter v Kuštanovcih nemate pametnejšoga človeka nej toga glavatoga pa nadutoga PUJTARA ka de se razpočo ton

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2021 ob 10:30 gost

      Ja Cipot si je pa prav posebej zaslužil ,saj je stalno delal zastojn!!?? Eni ste pa rejsan za doj postrejlati z drekom!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 17:13 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.