https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nov častni občan Občine Lendava je škof Anton Žerdin Bukovec

15.10.2021 ob 15:00  

Občinski svet Občine Lendava je v sredo, 13. oktobra na 19. redni seji potrdil občinske nagrajence za leto 2021 in novega častnega občana Občine Lendava.

Naziv častni občan Občine Lendava bo prejel škof msgr. Anton Žerdin Bukovec za plemenito in humano delo, ki ga opravlja; kar so prepoznale tudi najvišje avtoritete Vatikana ter mu podelile naziv škofa. Življenje in delo Antona Žerdina Bukovca, rojenega v Čentibi, je posvečeno najšibkejšim in najranljivejšim članom skupnosti v kateri živi, s čimer nam je vsem zgled humanega človeškega delovanja.

Poleg naziva častnega občana so potrdili še dva prejemnika plakete, enega prejemnika priznanja Občine Lendava ter prejemnika priznanja za najlepše naselje v Občini Lendava.

Plaketo občine Lendava v letu 2021 prejme Čebelarsko društvo Lendava za 100 letno delovanje društva na področju čebelarstva, za razvoj dolgoletne in bogate čebelarske tradicije, za uspešno in predano delo, številne aktivnosti, izobraževanja ter za skrb in zaščito čebel.

Plaketo občine Lendava v letu 2021 prejme Štefan Kozak iz Lendave za posebno delovna prizadevanja in uspeh v daljšem časovnem obdobju na področju planinstva, turizma in športa, s katerimi je prispeval h kakovostnejšemu življenju, blaginji, ugledu in razvoju Občine Lendava, za društveno delovanje in za razvijanje ter utrjevanje sodelovanja med Občino Lendava in drugimi občinami v Sloveniji in tujini.

Priznanje občine Lendava v letu 2021 prejme Okrepčevalnica Kančal, Eva Marija Banutai, s.p. Lendava za dosežke na gostinskem področju ter za ponudbo kulinarike, ki ohranja gastronomsko dediščino v občini Lendava.

Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini Lendava v letu 2021 pa prejme naselje Lendava. Čeprav naselje Lendava ni v isti kategoriji kot ostala naselja v občini, predvsem zaradi svoje velikosti, razvitosti in dejstva, da se naselje - mesto ureja s skupnimi sredstvi vseh občanov, je mesto centralno naselje vseh občanov in s tem ogledalo in vzgled.

V zadnjih letih je opazna angažiranost Mestne skupnosti Lendava, ki z urejanjem javnih površin in organizacijo lastnih prireditev daje življenje mestu, prebivalcem in obiskovalcem, so zapisali v obrazložitvi.

Komisija za statutarno pravna vprašanja ter občinska priznanja je sicer prejela šest predlogov za podelitev občinskih priznanj in sicer en predlog za častnega občana, tri predloge za plaketo občine in dva predloga za priznanje občine. Predlog za najlepše naselje v občini za leto 2021 pa je podala Komisija za izvedbo postopka ocenjevanja najlepše urejenega naselja v občini Lendava za leto 2021.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2021 ob 17:14 Častni občan gost

      Kančal? Za tih par pijancev, ki dneve in dneve visijo tam? Vrhunski gostinski dosežek. Bravo Janez, spet si se izkazal.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2021 ob 11:41 Z politiko do bogastva gost

      24ur.com/novice/slovenija/bandellitalijan

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2021 ob 19:10 Kepa gost

      Je član SSDSS

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:10 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.