https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Cepljenim po visokotveganem stiku ni potrebno več v karanteno

16.10.2021  

Vlada je izdala odlok, ki pri izjemah od odreditve karantene za cepljene osebe ne vsebuje več pogoja obdobja devet mesecev za trajanje zaščite, sedaj je neomejena. Cepljenim ni potrebno več v karanteno, ne glede na to, kdaj so bili cepljeni.

Vlada je na dopisni seji izdala odlok, ki pri izjemah od odreditve karantene za cepljene osebe ne vsebuje več pogoja obdobja devet mesecev za trajanje zaščite. Epidemiološka stroka meni, da zaščita traja neomejeno. Sedaj cepljenim ni bilo treba v karanteno devet mesecev po cepljenju z vsemi odmerki.

O trajanju zaščite po cepljenju proti covidu-19 je 20. septembra razpravljala posvetovalna skupina za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in sklenila, da trajanje zaščite po cepljenju velja neomejeno, dokler ne bodo znana nova dejstva in bo jasno kdaj je potreben poživitveni odmerek, poroča STA.

 

FOTO: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2021 ob 8:13 gost

      Epidemiološka stroka meni ................................... kakšna stroka, če med njimi ni obenega epidemiologa. Vse sposobne epidemiologe so odstranili, nastavili pa SDS doktore in SDS fizika. Te odloke in pravila pa spreminjajo iz dneva v dan. Danes tako, jutri že drugače. Bo kdo odgovarjal, ker so s cepivom Jannsen cepili mlade in otroke?

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2021 ob 9:59 gost

      Ta naša " stroka " je znova pozabila na prebolevnike, ki imamo višjo zaščito od cepljenih.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2021 ob 13:51 Janševi podložniki gost

      Stroka - Sramota

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2021 ob 21:03 Jurij gost

      To je cista katastrofa res,nemislite da ste zasciteni ce ste cepljeni in ne prenasate virusa.Virus klije znova in znova ...cas ki prihaja bo tezek .Izrael je ze dokaz da cepiva niso dolgotrajno ,pa tudi prebolevnost ni resitev..ker se bolezen tudi pri njih ponavlja v taki obliki kot prvi krat sli pa se celo tezji....

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.10.2021 ob 12:08 gost gost

      Osebno poznam 7 ljudi, ki so trenutno okuzeni s COVID-19 in SO cepljeni, vsi imajo tudi simptome. Vse teorije in dokazi o tem, da cepiva cloveka zascitijo pred korono, so zame totalna bedarija.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.