https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Center za zaščito in reševanje Dobrovnik uradno predali namenu

Dobrovnik, 17.10.2021 ob 13:00  

V Dobrovniku so v soboto, 16. oktobra, svečano otvorili in uradno predali namenu Center za zaščito in reševanje Dobrovnik, v katerem bodo skupaj delovali gasilci PGD Dobrovnik, Občinsko gasilsko poveljstvo, Štab civilne zaščite in Policija.

Zbrane je v pozdravnem nagovoru nagovoril predsednik PGD Dobrovnik Zdenko Car, ki je med drugim poudaril, da je Center za zaščito in reševanje za gasilsko društvo neprecenljivega pomena, saj do sedaj niso imeli ustreznih prostorov.

Navzoče sta pozdravila tudi župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar in predsednica Madžarske samoupravna narodne skupnosti Občine Dobrovnik Edit Varga. Župan je ob tem na kratko predstavil kako je do nastanka centra prišlo in med drugim povedal, da je celotna investicija ocenjena na več kot 600 tisoč evrov. Pri tem je denarna sredstva 500 tisoč evrov iz proračuna zagotovila občina, 22 tisoč evrov je bilo prostovoljnih prispevkov občanov in ustanov, v končno vrednost pa so vključena še prostovoljna dela in pomoč v materialu.

Prav tako sta zbrane nagovorila še podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in predsednik Gasilske regije Pomurje Milan Antolin ter generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But.

Ob priložnosti so tudi podelili bronasti znak Civilne zaščite Republike Slovenije Tiborju Vegiju za njegovo nesebično delo na področju zaščite in reševanja. Tibor Vegi je tekom svojega življenja opravljal skoraj vse funkcije v prostovoljnem gasilskem društvu, dolga leta je bil tudi član upravnega odbora gasilske zveze Lendava, prav tako je več let uspešno vodil Občinsko gasilsko poveljstvo občine Dobrovnik.

Center so s prerezom traku slovesno otvorili generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in predsednik Gasilske regije Pomurje Milan Antolin, župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar ter predsednik PGD Dobrovnik Zdenko Car.

Novozgrajeni Center za zaščito in reševanje Dobrovnik ima garažne prostore, garderobe, sanitarije in pisarne za gasilce. V večnamenskem prostoru pa se v prvem nadstropju nahaja dvorana za srečanja, izobraževanja in ostale dejavnosti. V spodnjih prostorih pa je trenutno pisarna za Policijo v prihodnosti pa bosta tam delovala še Občinsko gasilsko poveljstvo in Civilna zaščita.

Svečani otvoritvi je sledilo še druženje ob hrani in pijači ter glasbi skupine D-Dur.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.10.2021 ob 16:53 gost

      Ne vem kaj bodo gasili če vse gasijo Lendava ali sobota. Ti veški gasilci pa samo sebe gasijo pa tu in tam komu kako gasilsko pogasijo.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.10.2021 ob 19:34 Zoro gost

        Čudno ka Zdenko nej zaj nogometne tekme gledo ka ponavadi nema časa pomagati zaradi nogometa

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2021 ob 8:28 gost

      Brzi Jocu Horvat je tudi bil v Dobrovnik nemogoče kajti on ne razume madžarsko. On je verjetno odposlanec samega prijatelja Orbana in pizdeka vladnega keri še ne upa iz bunkerja. Kam se je skril pred evropsko komisijo kero je sam povabil potem pa rep med noge in v bunker. Samo da ni potrebno soočenje iz oči v oči. Kajti on pred ljudi ne upa ve pa na tviterju vse in še več ko je sam. Takim ljudem se poda primerjava,,,, ljudje podgana,,,.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2021 ob 9:30 gost

        Ta pizdek debeli je povsod zraven kjer se zastonj je in pije. Volitve gredo zraven in mora ljudem malo nalagati, da ga bodo ponovno volili. Ko se narcisoidu Pahorju izteče mandat, bo pa ta pizdek kandidiral za predsednika države. Zapomnite si moje besede.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2021 ob 11:38 GORIČKI gost

      ČESTITKE...PGD Dobrovnik., se vidi,kje JE Madžarski pejnez poleg,se vse dela in naredi...Drugod pa samo jamrajo,ka nega pejnez...Bravo še enkrat za pridobitev....

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2021 ob 17:04 Goričanec gost

        Na goričkem be lahko v vsaki občini imeli en takšen center....Halooooo Župani...kje ste..????? A,ja nimate posluha za gasilce,samo do jih rabite....

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.10.2021 ob 14:22 Alisa478 gost

      hey there if you want to change your life then you should try this money making system for free by clicking here at www.WorksSilver.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:43 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.