https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Škof msgr. Anton Žerdin Bukovec prevzel naziv častnega občana Občine Lendava

20.10.2021 ob 14:00  

Danes, 20. septembra, je v mestni hiši Lendava škof msgr. Anton Žerdin Bukovec prevzel naziv častnega občana Občine Lendava in se ob tem tudi vpisal v knjigo gostov in podpornikov Lendave.

Podelitev naziva častnega občana po navadi poteka ob slavnostni obeležitvi občinskega praznika, ki ga občina Lendava praznuje 28. oktobra. Ker pa se škof msgr. Anton Žerdin Bukovec še pred slavnostno obeležitvijo 25. občinskega praznika vrača v perujski San Ramon, kraj svojega delovanja, so mu naziv podelili že danes.

Župan Janez Magyar je škofu ob predaji naziva častnega občana Občine Lendava čestital in se zahvalil za njegovo plemenito in humano delo, ki ga opravlja. Podaril mu je tudi leseno skulpturo akademskega kiparja Ferenca Királya, prav tako častnega občana Občine Lendava.

Škof se je ob prejemu naziva častnega občana iskreno zahvalil in dejal: »Čeprav sem mladost preživel v drugih mestih, sem pogosto prihajal in še vedno rad prihajam v te kraje, v Čentibo, v Dolnji Lakoš in Trimline«, vseskozi pa ohranja in neguje vezi tudi z lendavskimi župniki.

Podelitvi so prisostvovali tudi murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, hotiški župnik Viljem Kovač, podžupana Občine Lendava Ivan Koncut in Rozina Nemec, direktor občinske uprave Občine Lendava dr. Mihael Kasaš, škofova sorodnica Helena Zver ter brata frančiškana iz čakovskega in varaždinskega frančiškanskega samostana. 

Vir in foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.10.2021 ob 16:23 gost

      Sami krepki možje. Pri teh ni opaziti pomanjkanja.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.10.2021 ob 16:25 gost

      Župan še vedno ni pojasnil stanja o nesreči keroje povzročil.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.01.2022 ob 12:23 bumbar gost

      Upam da mu ne gine kazen, ker je pobegnil z kraja nesreče in se premislil in vrnil!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:10 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.