https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Teren za izgradnjo novega trgovskega centra je pripravljen

25.10.2021 ob 6:00  

Teren za izgradnjo novega trgovskega centra je pripravljen, saj se je nekoč najbolj znana stavba v središču Murske Sobote dokončno poslovila.

Kot smo že poročali, so zgradbo Potrošnika v začetku avgusta začeli rušiti in si pripravljati teren, da bo na tem mestu začel rasti nov trgovski center.  Ta teren je zdaj končno pripravljen, vendar je pred začetkom gradnje novega trgovskega centra treba še urediti vso dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja in spremeniti prostorski načrt.

Mercator je že lani predstavil projekt gradnje novega trgovskega centra v središču Murske Sobote, ki ga je načrtoval med Ulico arhitekta Novaka, Slovensko, Slomškovo ter Gregorčičevo ulico. Murska Sobota pa bo tako pridobila nov moderen trgovski center, ki bo uredil ta del mesta.

Takrat je bilo še vse v fazi projektiranja, zdaj pa se je očitno že končala prva faza izgradnje, saj je bilo treba pred začetkom gradnje izvesti odstranitev dela obstoječih objektov ob Slomškovi ulici ter objektov na sredini stavbnega kompleksa.

Mercator je do 14.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča z nekaj stavbami prišel pred leti, ko je prevzel trgovsko podjetje Živila, to pa je pred tem prevzelo murskosoboško trgovsko podjetje Potrošnik. V stavbah, ki so zdaj že dolgo propadale, je Potrošnik prej imel upravo, skladišča in tudi dve prodajalni. V novem Mercatorjevem trgovskem centru je predviden večji samopostrežni market s prodajno površino pribl. 2.500 m2, ki bo ponujal širok izbor živil in življenjskih potrebščin. Ponudbo bodo dopolnjevali še kavarna in sklop najemniških lokalov različnih velikosti v skupnem obsegu 925 m2. Celotna naložba je bila takrat ocenjena na sedem milijonov evrov, kot je bilo takrat povedano na Mestni občini Murska Sobota.

 Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2021 ob 7:54 krneki gost

      Pa renso nucamo novi trgovski center? ali bi lejko bilo to ze,ljišče ponucono za kaj drugoga? poslovna zgradba, stanovanjski objekt? Sobota že zdaj ma največ trgovi nan prebivalca (vir: SURS) ampak mi še kar nucamo trgovske centre??? Pa v sredini varaša? le ti se ponavadi nahajajo na obrobjih (primer: Europark, BTC v LJ, Qlandija itd...) Ali nema MOMS nobenoga prostorskoga plana za mesto? vedno je vse več mesta v betoni... stanovanj in služb pa ni... namesto toga pa ste mercator zvlekli v čijsti center, keri ne prenese količine prometa, ki ga ustvarja trgovski center, bi se pobrigali, ka bi kakšna večja firma tu pisarne ali kaj podobnoga nucala.. tu bi lejko stal podoben objekt kak je nova poslovno stanovanjska zgradba na kocljevi...

      38 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2021 ob 8:18 Tuuz gost

      Kako tovarno bi naredili da ima narod delo in kruh, ne pa trgovski center ki ji imamo že preveč. Za delavce poskrbite da delajo doma ne pa morajo hoditi tujno služit kruh doma pa nimajo kje biti zaposleni ker nenaredite nobene pametne fabrike, sram vas bodi.

      40 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2021 ob 9:12 Tutakaman gost

      Sem prodajalka z 20 L delovne dobe pa sem jim poslala prošnjo pa ne dobim sližbe,sramota za državo in sistem smo izkušeni pa stari cez 40let!

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.10.2021 ob 10:10 drago gost

      Jevšek rajši bi dal zgraditi eno dvorano za naše športnike.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.10.2021 ob 10:20 Andrej gost

      Zanima me, zakaj niso porusili se razpadajoco stavbo ob fursu?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.10.2021 ob 10:43 Kasitij gost

      Ta stauba je privat,ni merkatorjeva.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.10.2021 ob 11:26 df gost

      Ne vem ,kdo bo hodil v ta center .Merkator že zdaj ma cejne ka te na rit vrže .Ta center ne bo dolgo 100 °%

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.10.2021 ob 13:25 Pomislek gost

      @df, glede na to, da si najraje v evrošpini, verjamem, da ti je vse drugod predrago. Sicer pa; si rad v Mercatorju ogledaš, greš preverit v Interspar ali Merkur, pa vseeno potem greš nazaj v Mercator, kjer še najceneje skozi prideš. Zakaj le????

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.10.2021 ob 16:49 gost

      Nej mi je jasno zakoj bi što paulek policije delau Mercator center

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.10.2021 ob 0:46 občan gost

      Notri bodo tudi bifeji za policaje. Vsaj nekaj dobroga. Ali

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.02.2022 ob 16:26 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.