https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Izraelski veleposlanik Eyal Sela obiskal Lendavo

21.10.2021 ob 11:00  

Nerezidenčni veleposlanik Izraela v Sloveniji, Eyal Sela se je ob obisku Prekmurja ustavil tudi na delovnem sestanku v Lendavi.

Tam se je srečal z županom Občine Lendava Janezom Magyarjem, direktorjem občinske uprave Mihaelom Kasašem in direktorjem Galerije Muzeja Lendava Dubravkom Baumgartnerjem.

Župan Lendave in veleposlanik Izraela sta v pogovorih ugotovila, da se glede razvoja povezav, ki bi obogatila gospodarsko sodelovanje strinjata in jih vidita kot realne, predvsem na področju turizma, koriščenja obnovljivih virov energije, kmetijstva in kulture.

Veleposlanik je ob tem predstavil način delovanja veleposlaništva in ponudil pomoč pri navezovanju stikov in povezav na vseh področjih delovanja. Župan pa je predstavil prizadevanja Lendave po ohranitvi judovske dediščine, kot tudi mnoge memorialne dogodke in aktivnosti občine, ki jih podpira in se jih udeležuje tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Direktor Galerije Muzeja Lendava je predstavil področje delovanja zavoda s poudarkom na organizaciji dogodkov z judovsko vsebino in muzejsko zbirko v Sinagogi Lendava ter zaprosil za posredovanje kontaktov zbiralcev zasebnih umetniških zbirk, ki bi jih želeli uvrstiti v serijo razstav Velikani. Veleposlanik pa si je Sinagogo Lendava ob koncu obiska tudi ogledal.

Vir in foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2021 ob 13:43 kje je Suč gost

      Kje je Suč, znani židolog ?

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2021 ob 17:03 gost

      Brzi satelit,,, januša groznuga,,, bi moral biti prisoten. Jocu Horvat je zdaj ostal brez informacij.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2021 ob 9:53 gost

      To je iz tistega Izraela, ki že več kot 50 (petdeset) let zatira Palestince, samo vprašam ?!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2022 ob 15:33 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.